آخرین اخبار:
کد خبر:۳۳۷۷۷۱
دبیر اجرایی کنگره بین المللی تغذیه رضوی:

چاقی افراطی در 15 تا 20 سال آینده یکی از مشکلات درمانی ما خواهد شد

دبیر اجرایی کنگره بین المللی تغذیه رضوی با بیان اینکه چاقی یکی از معضلات جامعه کنونی است، گفت: بیش از 40‌ درصد از بزرگسالان در ایران دارای اضافه وزن هستند و چاقی افراطی در 15 تا 20 سال آینده یکی از مشکلات درمانی ما خواهد بود.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» ازمشهد، امیر هژبر الساداتی ،عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد امروز در نشست خبری اولین کنگره بین المللی تغذیه بالینی رضوی و دومین سمپوزیوم بین المللی تغذیه آسیا در مشهد گفت: چاقی یکی از معضلات جامعه کنونی است، بیش از 40‌ درصد از بزرگسالان در ایران دارای اضافه وزن می‌باشند که این رقم در کودکان زیر 14 سال به 30‌درصد رسیده است.

 

وی با بیان اینکه چاقی افراطی در 15 تا 20 سال آینده یکی از مشکلات درمانی ما خواهد بود، افزود: حدود 500 نفر از متخصصان و پزشکان مؤثر در سیاست گذاری تغذیه از سراسر کشور و مهمانانی از کشورهای ایتالیا، انگلیس، هلند، مالزی، چک، تایلند، و انرونزی در این کنگره حضور خواهند داشت.

 

دبیر اجرایی کنگره بین المللی تغذیه رضوی خاطرنشان کرد: پروفسور سورانیت ستیام و دکتر لوسیانا سوتانتو به عنوان رییس و دبیرانجمن تغذیه آسیا میهمانان ویژه این سمپوزیوم خواهند بود.

 

هژبر الساداتی ادامه داد: از 9 ماه پیش کمیته‌های اجرایی شروع به‌کار کردند و از بین 150 مقاله ارسالی 130 مقاله پذیرفته شد که طی دو روز در قالب سخنرانی و پوستر ارائه خواهند شد.

 

وی یادآور شد: در بحث تغذیه با دو رویکرد مواجه‌ایم، که رویکرد اول در رابطه با چاقی است و مخاطب عام دارد و رویکرد دیگر حمایت تغذیه‌ای از بیماران بستری است که بیش‌تر مخاطب خاص خواهد داشت.

 

30 درصد کودکان مبتلا به چاقی هستند

 

در ادامه دبیر علمی کنگره بین المللی تغذیه رضوی ارزیابی تغذیه بیماران بستری را مهم دانست و گفت: این ارزیابی طی دو مرحله انجام می‌شود که مرحله اول توسط پرستار و تکمیل آن توسط کارشناس تغذیه صورت خواهد گرفت.

 

نوروزی افزود: معضل چاقی در تمام دنیا وجود دارد به‌طور مثال در کشوری مثل انگلیس 75‌ درصد بزرگسالان را در برگرفته و در ایران 45‌ درصد بزرگسالان به آن مبتلا هستند.

 

وی ادامه داد: روند چاقی کودکان ایرانی نگران کننده است،30‌درصد کودکان از چاقی رنج برده و این عدد در حال افزایش است.  

 

عضو هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در ابتدا باید جلوی رشد روند چاقی را گرفت و در ادامه به درمان آن بپردازیم و در تحقق این مهم نه تنها متخصصان و پزشکان بلکه پدر و مادر، مؤسسات و سازمان‌های درگیر با کودکان مانند آموزش و پرورش سهیم می‌باشند.

 

نوروزی سردرگمی مردم در درمان چاقی را از معضلات دیگر دانست و ادامه داد: ورود افراد غیر متخصص در این زمینه و تبلیغات بسیار در رسانه‌ها و ماهواره‌ها برای کاهش سریع وزن مردم را سرگردان کرده است.

 

80‌درصد از کودکان چاق بزرگسالی چاقی دارند

 

وی با اشاره به برداشت‌های غلط در رابطه با چاقی کودکان بین مردم خاطر نشان کرد: 80‌درصد از کودکان چاق، بزرگسالی چاقی دارند. بسیاری از والدین گمان می‌کنند که چاقی کودک در سنین بلوغ برطرف می‌شود که این مطلب صحت ندارد.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: رشد قدی در کودکان چاق 3 تا 5 سانتی متر کمتر از کودکان نرمال و عوارض چاقی در کودکان بسیار سریعتر و بیش‌تر از بزرگسالان می‌باشد و تاکید کرد چاقی کودکان را جدی بگیریم.

 

نوروزی در پاسخ به سؤالی در خصوص علت چاقی کودکان گفت: تغییر روش زندگی و کم شدن فعالیت کودکان یکی از علل است، سرگمی کودکان به بازی‌های کامپیوتری، فیلم و...، همینطور نبود فضای بازی برای کودکان در خانه و مدرسه، از عوامل چاقیست که شهرداری باید وارد عمل شده و پارک ‌هایی کوچک در محلات ایجاد کند. بر هم خوردن ساعات خواب و بیداری و کمبود خواب شب از علل دیگر است. احتمال ابتلا به چاقی در کودکان که کمتر از هفت ساعت در شب را خوابند، بیشتر است.

 

وی تغذیه نامناسب را علت دیگر چاقی کودکان برشمرد و ادامه داد: استفاده از فست فود‌ها و غذا‌های پرکالری باید حساب شده باشد. برای مثال یک پیتزای کوچک، سیب زمینی سرخ کرده و یک نوشابه، 1400 کالری دارد که کودک در یک وعده مثل شام میخورد ،در صورتی که میزان کالری مورد نیاز وی 1200 کالری برای یک روز است و 200 کالری اضافه به صورت چربی ذخیره می‌شود.

 

عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی مشهد در ادامه یاد آور شد: اجرای نظام تحول سلامت اثرات بسیار مثبتی داشته، ولی متاسفانه برنامه تغذیه در این نظام قرار نگرفته است.

 

دکتر نوروزی تاکید کرد: در اروپا از چاقی به عنوان معلولیت نام برده شده است و این بدین معناست که کودکان چاق آینده ای معلول و بیمار خواهند داشت.

 

وی تصریح کرد: برنامه های تنظیم وزن در کودکان بسیار خوب جواب می‌دهد و ماندگاری بالایی دارد و عوارض ناشی از چاقی در کودکان و بزرگسالان پس از لاغری رفع شده و بهبود می‌یابد.

 

دبیر علمی رژیم غذایی را بحث اصلی در کاهش وزن دانست و گفت: دارو‌ها، فعالیت بدنی، جراحی‌ها و حمایت روان پزشکی بدون رژیم غذایی تاثیری نخواهند داشت./155ب2/

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار