عبدالنور کرد جمشیدی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، بیان داشت: هاری یک بیماری کشنده ویروسی است و از گوشتخواران وحشی ناشی می شود، انسان و سایر حیوانات خونگرم به صورت تصادفی و غالبا از طریق گزش به آن مبتلا می شوند.
وی علائم این بیماری را خارش، سوزش در محل گزیدگی، خستگی، استفراغ خون آلود، سردرد، تب، تشنج، توهم و هزیان گویی دانست و افزود: به دلیل گرفتگی عضلات گلو و حلق، فرد مصدوم قادر به نوشیدن آب نیست، به تدریج با تشدید انقباضات عضلانی، قلب و دستگاه تنفسی قادر به انجام وظایف خود نیستند و فرد جان می دهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان این که هیچ نمونه ای از هاری در سال های 93 و 1392 در ایلام گزارش نشده است، گفت: این بیماری تلفات و خسارت اقتصادی فراوانی در دام ها ایجاد می کند، تهیه واکسن و خرید سرم ضد هاری هزینه سنگینی را بر دوش دانشگاه علوم پزشکی متحمل می کند.
کرد جمشیدی با تاکید بر انجام اقدامات اولیه پس از گزش تصریح کرد: از اقدامات درمانی موثر می توان به شستشوی کامل محل زخم با آب و صابون به مدت 5 تا 10 دقیقه، ضدعفونی کردن محل زخم با الکل یا بتادین و مراجعه فوری به نزدیک ترین مرکز درمانی اشاره کرد.