کد خبر:۳۳۸۲۰۵
سورنا ستاری:

مردم نتایج پژوهش‌ها را در زندگی خود احساس نمی‌کنند/ با شیوه تعیین موضوع پایان‌نامه‌ها به دانشجویان خیانت می‌کنیم

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور وی با یادآوری این‌که ما با شیوه تعیین موضوع پایان‌نامه‌ها و دفاع از مقاله‌ها به دانشجویان خیانت می‌کنیم، تأکید کرد: اقتصاد دانش‌بنیان باید برای فارغ‌التحصیلان شغل ایجاد کند؛ امیدواریم بتوانیم بحث اقتصاد دانش‌بنیان  را در کشور نهادینه کنیم.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سورنا ستاری در هجدهمین نشست سراسري رئیسان بنيادهاي استاني نخبگان که صبح امروز در هتل هما مشهد برگزار شد بابیان اینکه 600 شرکت دانش‌بنیان در کشور مشغول به فعالیت هستند، گفت: برای تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان آیین‌نامه ساده‌ای دیده‌شده تا نخبگان ما با داشتن ایده‌های کوچک نیز بتوانند در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان به فعالیت بپردازند.

 

وی بابیان این‌که پایه‌های کلی بنیاد بر برنامه‌های فرهنگی قرار دارد، اظهار داشت: اشکالات کلی به برنامه‌های فرهنگی بنیاد وارد است زیرا برنامه‌ها به‌گونه‌ای طراحی می‌شود که تمام افراد را در برنمی‌گیرد درحالی‌که در برنامه‌های پیش رو مبنا بر این است که برنامه‌ها به‌گونه‌ای چیده شود که علاوه بر دربرگیری تمام افراد، خودشان را درگیر فعالیت‌های مرتبط با خود کند.

 

معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با اشاره به امکانات موجود در کشور، بیان داشت: کشور امکانات عظیمی دارد که باید از تمام این امکانات به‌خوبی استفاده کرد همچنین در بحث برون‌سپاری باید به این نکته توجه کرد که حتی در سطح مدیریت نیز باید این امر اعمال شود تا از پتانسیل‌های بیرونی نیز به‌خوبی بهره برد.

 

وی یادآور شد: ایجاد ظرفیت مناسب در اقتصاد کشور برای حفظ نخبگان در داخل کشور از مهم‌ترین اهداف بنیاد نخبگان به شمار می‌رود.

 

نتایج پژوهش‌ها در زندگی مردم دیده نمی‌شود

 

ستاری بابیان این‌که اشتباهات فاحشی در حوزه پژوهش رخ‌داده است، عنوان داشت: این تعداد پژوهشکده و آزمایشگاه زیبا ساخته‌شده با امکانات خوب؛ اما هیچ‌کدام بازدهی مناسب نداشته است؛ هزینه‌های زیادی در امر پژوهش صورت می‌گیرد؛ اما مردم نتایج این پژوهش را در زندگی خود احساس نمی‌کنند.

 

وی به لزوم مشخص کردن مرز بین پژوهش‌های «مرز دانش» و «تجاری‌سازی» اشاره کرد و اظهار داشت: اشتباه درزمینهٔ پژوهش‌های تجاری‌سازی این است که برای این پژوهش‌ها پول تزریق می‌شود درحالی‌که ما تنها در حوزه‌هایی که وارد مکانیزم بازار نشدیم به موفقیت دست‌یافتیم.

 

معاون علمی و فن‌آوری رئیس‌جمهور به موفقیت‌ها در حوزه موشکی و هسته‌ای اشاره کرد و بیان داشت: این اقتدار ملی است که ما در این حوزه‌ها پیشرفت لازم را داشته‌ایم؛ اما در مقابل، چه در حوزه فنی و چه در حوزه علوم انسانی هیچ گاه مهندسی لازم را به نتیجه نرساندیم.

 

فیس‌بوک یک ایده در علوم انسانی

 

وی، به وجود آمدن پدیده فیس‌بوک را حاصل یک ایده در علوم انسانی دانست و اضافه کرد: این‌یک ایده بوده که مارک زوکربرگ که تحصیل‌کرده علوم انسانی است، وارد حوزه تجاری‌سازی کرد و به یک منبع درآمد تبدیل‌شده است؛ اما ما هیچ‌گاه به آن مهندسی علوم انسانی و مهندسی فرهنگی فکر نکرده‌ایم.

 

ستاری با تأکید بر این‌که باید از ظرفیت‌های هر استان استفاده شود، تصریح کرد: دانشگاه‌های هر استان باید از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان خود مشکلات استان خود را حل کنند.

 

وی به اعطای تسهیلات به جوانان نخبه اشاره کرد و عنوان داشت: صندوق نوآوری و شکوفایی با دارایی هزار میلیارد تومانی برای کمک به دانشگاه‌های دانش‌بنیان تشکیل‌شده است.

 

اقتصاد بانک‌ها اقتصاد دانش‌بنیان نیست

 

معاون علمی و فن‌آوری رئیس‌جمهور با طرح این سؤال که باوجود بانک‌ها، چرا قانون‌گذار، چنین صندوقی را تشکیل داده است، اظهار داشت: قانون‌گذار می‌داند نظام بانکی ما نمی‌تواند روی دانش، عقل و ایده قیمت بگذارد زیرا اقتصاد بانک‌های ما، اقتصاد دانش‌بنیان نبوده است؛ بناست تا صندوق نوآوری و شکوفایی جایی باشد که جهت‌گیری اقتصاد کشور را به سمت اقتصاد دانش‌بنیان تغییر دهد.

 

وی با یادآوری این‌که ما با شیوه تعیین موضوع پایان‌نامه‌ها و دفاع از مقاله‌ها به دانشجویان خیانت می‌کنیم، تأکید کرد: اقتصاد دانش‌بنیان باید برای فارغ‌التحصیلان شغل ایجاد کند؛ امیدواریم بتوانیم بحث اقتصاد دانش‌بنیان  را در کشور نهادینه کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار