کد خبر:۳۵۳۶۰۸
مطالبات علمی از ریاست جمهوری در آستانه سفر به مشهد-6؛

علم‌الهدایی: دولت خط اعتباری قرض‌الحسنه در خراسان رضوی ایجاد کند/ شرکت‌های دانش بنیان از معافیت‌های مالیات، گمرک و برخی بیمه‌ها برخوردار شوند

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: از رئیس جمهور درخواست داریم یک خط اعتباری به صورت قرض‌الحسنه در خراسان رضوی ایجاد کند تا در مواقع ضروری که شرکت‌ها در قراردادهایشان نیازمند حمایت‌های کوتاه مدت هستند، بتوانیم این پول را در اختیار آنان قرار دهیم.

سید حسن علم‌الهدایی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص مطالبات خود از رئیس جمهور در آستانه سفر وی به مشهد گفت: خراسان رضوی به عنوان متولی فناوری در شرق کشور، ظرفیت تبدیل کردن دانش به فناوری و تجاری کردن آن و تولید ثروت را دارد.

 

وی با اشاره به این‌که با این همه هنوز نتوانسته‌ایم از این ظرفیت به درستی استفاده کنیم، افزود: تلاش بسیاری برای مقالات علمی صورت گرفته است؛ اما هنوز حدود 85 درصد این مقالات به صورت تئوری باقی مانده است.  

 

وجود 220 شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری خراسان رضوی

 

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی با تاکید بر این‌که حمایت رئیس جمهور از پارک علم و فناوری خراسان رضوی و بیش از 220 موسسه دانش بنیان بزرگ و کوچک که در درون آن هستند را خواستار هستیم، تصریح کرد: پارک‌های علم و فناوری جهت ارتقای نیازمند تسهیلات ویژه هستند؛ زیرا از امکانات مالی کافی برخوردار نیستند، این در حالی است که شرکت‌های صنعتی از این امکانات برخوردارند؛ بنابراین به این پارک‌ها باید توجه ویژه شود.

 

علم‌الهدایی با بیان این‌که خراسان رضوی از ظرفیت مناسبی جهت احداث چنین پارک‌هایی برخوردار است، زیرا هم دارای نیروی انسانی و هم دارای منابع طبیعی فراوان است، خاطرنشان کرد: طبیعی است که رئیس جمهور با عنایت ویژه‌تری نسبت به این امر بکوشند البته معاونت پژوهشی ریاست جمهوری تسهیلاتی را در نظر گرفته‌اند؛ اما ارائه این تسهیلات نباید به گونه‌ای باشد که در دور بروکراسی اداری گره بخورد.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر در برنامه پنجم توسعه هستیم، پیش بینی شده بود در انتهای این برنامه، 20 هزار شرکت دانش بنیان در کشور داشته باشیم؛ اما در خوشبینانه‌ترین حالت به 10 هزار شرکت نیز نرسیده است؛ بنابراین در این دو سال باقی مانده در خراسان رضوی باید تعداد این شرکت‌ها به بیش از 400 شرکت برسد. 

 

سهم شرکت‌های دانش بنیان در صادرات پایین است

 

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی ضمن اشاره به این‌که سهم شرکت‌های دانش بنیان در صادرات در مقایسه با دیگر نهادها رقم پایینی است، گفت: در حال حاضر رقم صادرات در این حوزه حدود یک درصد است؛ این در حالی است که این رقم در پایان برنامه پنجم باید به هشت درصد برسد.

 

علم‌الهدایی ضمن اشاره به این‌که رقم صادرات این شرکت‌ها تا سال 1404 باید به حدود 15 تا 20 درصد برسد، بیان داشت: ساز و کارهای پرداختن به فناوری باید علمی، روان و به دور از بروکراسی و مانع باشد تا جوانان بتوانند به راحتی به فعالیت‌های خود بپردازند.

 

وی با تاکید بر این‌که انتظار ما این است که دستورات ویژه‌ای جهت توسعه پارک‌ها از سوی رئیس جمهور صادر شود، گفت: در حال حاضر صندوق‌های نوآوری و شکوفایی جهت ارائه تسهیلات احداث شده؛ اما باید به این نکته توجه کرد که فعالیت آنان به گونه‌ای نباشد که مانند بانک‌ها عمل کنند.

 

رتبه هفتم خراسان رضوی در تولید علم در کشور

 

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی ضمن بیان این‌که در حال حاضر خراسان رضوی رتبه هفتم تولید علم در کشور را دارا می‌باشد، تاکید کرد: با داشتن دانشگاه‌های بزرگ در استان و با توجه به ظرفیت بالای استان در بخش علمی مدیران نیز باید به این مسئله توجه کنند که رتبه تولید علم استان باید بیش از این باشد.

 

علم الهدایی با بیان این‌که در دیدگاه‌های علمی معاونت پژوهش ریاست جمهوری تحولات بسیاری را شاهد هستیم، خاطرنشان کرد: به آینده امیدواریم؛ اما نگرانی کوچکمان این است که مسئولان ضمن نگاه حمایتی به شرکت‌های دانش بنیان نگاه خطرپذیری نیز نسبت به شرکت‌ها داشته باشد؛ زیرا فعالیت‌های فناوری مبتنی بر ایده‌های فناورانه است؛ بنابراین در بسیاری موارد ممکن است جواب ندهد.

 

از دولت، خواستار احداث یک خط اعتباری قرض‌الحسنه در خراسان رضوی هستیم

 

وی بار دیگر بر حمایت‌های فوری رئیس جمهوری از پارک‌های علم و فناوری تاکید کرد و گفت: از وی درخواست داریم یک خط اعتباری به صورت قرض‌الحسنه در خراسان رضوی ایجاد کند تا در مواقع ضروری که شرکت‌ها در قراردادهایشان نیازمند حمایت‌های کوتاه مدت هستند؛ بتوانیم این پول را در اختیار آنان قرار دهیم.  

  

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی ضمن اشاره به این‌که امید است بحث فناوری و توسعه مانند صنعت مونتاژ نشود، تصریح کرد: علاوه بر حمایت‌های مادی شرکت‌ها نیازمند حمایت‌های معنوی نیز هستند؛ زیرا گاهی شرکت‌های دانش بنیان نیازمند حمایت‌های قانونی هستند.

 

علم الهدایی در پایان تاکید کرد: در حال حاضر شرکت‌های دانش بنیان از یک سری معافیت‌ها از جمله مالیات گمرک و برخی بیمه‌ها برخوردارند. از رئیس جمهور می‌خواهیم دستور دهد تا همه شرکت‌ها بتوانند از این معافیت‌ها و حتی معافیت‌های بیش از این برخوردار شوند تا بتوانند به راحتی در بازارهای داخلی و خارجی حضور یابند. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار