آخرین اخبار:
کد خبر:۳۳۸۶۹۲
معرفی دانشگاه- 3

معرفی مهمترین دانشگاه علوم انسانی و قدیمی‌ترین دانشگاه فنی و مهندسی

دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان مهمترین دانشگاه علوم انسانی در کنار دانشگاه‌های صنعتی چون صنعتی شریف و علم و صنعت اقدام به پذیرش دانشجو در رشته‌های مرتبط کرده است ضمن آنکه دانشگاه الزاهرا با پذیرش دانشجویان خانم خدمات آموزشی و پژوهشی را به آنها ارائه می‌دهد.

معرفی دانشگاه علامه طباطبایی

 

گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دانشگاه علامه طباطبائی در سال 1363 هجری شمسی براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تاسیس شد.  این دانشگاه هم اکنون به عنوان بزرگترین و مهمترین دانشگاه علوم انسانی و اجتماعی در کشور است  که با دارا بودن قریب به 15 هزار نفر دانشجو در حدود 500 نفر عضو هیات علمی تمام وقت و 8 دانشکده در حال فعالیت است.

 

دانشگاه علامه طباطبایی دارای 6 دانشکده دانشکده ادبیات فارسی و زبان های خارجی،  دانشکده علوم اجتماعی، دانشکده علوم اقتصادی، دانشکده حسابداری و مدیریت، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی و دانشکده بهداشت و علوم پایه و یک مجموعه شامل 4 مرکز آموزشی در تهران و 28 مرکز آموزشی در شهرستان‌ها با 483 نفر عضو هیات علمی است .

 

دانشگاه علامه طباطبایی علاوه بر دانشکده‌ها و مراکز آموزشی دارای واحدهای دیگری است که از آن جمله می‌توان به  کتابخانه مرکزی اشاره کرد که از سال 1359 در محل دانشکده بهداشت و علوم پایه با زیربنای 1500 مترمربع شروع به کار کرد و دارای 45000 جلد کتاب، 3000 قطعه اسلاید آموزشی ، 175 حلقه فیلم آموزشی و فیلم استریپ است.

 

مرکز تولید و انتشارات از دیگر واحدهای این دانشگاه است که شامل بخش‌های اداری و مالی، امور سفارشات ، اطاق ویرایش و امور فنی، حروفچینی و لاینوترون و همچنین سالن اصلی برای امور عکاسی، مونتاژ، چاپ و صحافی می‌شود.

 

مرکز خدمات کامپیوتری دانشگاه نیز جزء معدود مراکز مجهز کامپیوتری جهت ارائه خدمات به نظام آموزشی محسوب می‌شود.

 

معرفی دانشگاه صنعتی شریف

 

دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۴۴ با هدف تربیت و تامین بخشی از نیروهای متخصص موردنیاز کشور، در سطوح بالای علمی تاسیس گردید. این دانشگاه در مقایسه با بسیاری از دانشگاه‌های ایران و جهان دانشگاهی جوان و در حال رشد است. خوشبختانه در طول دوران فعالیت خود توانسته است به صورت یک موسسه علمی پیشرو در صنعت، فناوری‌های روز و علوم کاربردی در عرصه علم، منطقه‌ای و جهانی مطرح و جایگاه ارزشمندی پیدا کند و به عنوان مرکزی برای تبدیل رویاهای نسل‌های ایرانی به واقعیت‌های امروزی همواره مورد تحسین و شگفتی جامعه باشد.

 

این دانشگاه دارای 13 دانشکده مهندسی شیمی و نفت، مهندسی عمران، فیزیک، شیمی، علوم ریاضی، مهندسی انرژی، مهندسی و علم مواد، مهندسی هوافضا، مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق،  مهندسی مکانیک، مهندسی صنایع و مدیریت و اقتصاد است.

 

مراکز تحقيقاتی و پژوهشکده‌های اين دانشگاه شامل انستيتو تحقيقات آب و انرژی، مرکز تحقيقات فناوري اطلاعات و ارتباطات پيشرفته شريف (IT)، مرکز تحقيقات مهندسي بيوشيمي و کنترل محيط زيست، مرکز تحقيقات مهندسي زلزله، مرکز مطالعات تکنولوژی، پژوهشکده الکترونيک، پژوهشکده مهندسي حمل و نقل شريف، پژوهشکده سيستمهاي پيشرفته صنعتی، پژوهشکده علوم و فناوري انرژي شريف، پژوهشکده علوم و فناوري نانو، پژوهشکده مخابرات نظری، پژوهشکده مطالعات اقتصادي و صنعتي شريف و پژوهشکده شهيد رضايی می‌شود.

معرفی دانشگاه الزهرا

 

دانشگاه الزهراء (س) دانشگاه ويژه زنان، واقع در دهكده ونك تهران، در سال 1343 تاسيس شد. در آن هنگام با 90 دانشجو به صورت مدرسه عالی با نام «مدرسه عالی دختران» فعاليت خود را آغاز کرد و علاوه بر رشته‌های مترجمی زبان‌های خارجی، منشی‌گرب و روانشناسی تدريس رشته‌ای تحت عنوان فنون خانه‌داری را در برنامه فعاليت‌های آموزشی خود قرار داد.

 

 در سال تحصيلی 55 -1354 مدرسه عالی دختران تبديل به دانشگاه شد و از سال 1356در قالب مجموعه‌اب از 4 دانشكده علوم پايه، ادبيات و علوم انساني، علوم مديريت و اقتصاد درآمد.

 

پس از پيروزی انقلاب اسلامی با همين تركيب، تحت نام مطهر الزهراء «س» فعاليت خود را ادامه داد و در سال 1365 چهار دانشكده مزبور به دانشكده هاي: علوم پايه، علوم اجتماعي و اقتصادي، ادبيات و هنر تغيير يافت. در سال 1373 دانشكده هاي: علوم تربيتي و روانشناسي، تربيت بدني و علوم ورزشي، فني مهندسي به صورت مجزا موجوديت يافتند و در سال 1380 نيز دانشكده الهيات و ادبيات با دريافت موافقت اصولي وزارتخانه، به دو دانشكده ادبيات، زبان ها و تاريخ و دانشكده الهيات تبديل گرديد. با اين احتساب تعداد دانشكده ها به 8 مورد افزايش يافت.

دانشگاه الزهراء (س) با وسعتي معادل 14هكتار، افزون بر فضای فيزيكی دانشكده‌ها، داراي: آمفي تئاترها، استخرها، رستوران ها، غذا خوري هاي آماده، سالن ورزش، بانك، پست و مهد كودك نيز مي باشد. براي تكميل اين مجموعه از نظر فضای كالبدی، علاوه بر توسعه زير بنای دانشكده‌های: الهيات و ادبيات (1500 متر مربع) و هنر (3285 متر مربع) سالن ورزش چند منظوره با 4000 متر مربع زير بنا، استخر سرپوشيده باغ نو به وسعت 1000 متر مربع و ساختمان خوارزمي دانشگاه الزهراء (س) ، در هشت طبقه و با وسعت 18 هزار متر مربع زير بنا، نيز احداث شده است.

 

معرفی دانشگاه شاهد

 

این دانشگاه، در پی فرمان تاریخی ۶ فروردین ماه ۱۳۶۵ آیت‌الله خمینی مبنی بر لزوم رسیدگی به امور فرهنگی و تحصیلی فرزندان شهدا، آزادگان، مفقودان و جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی برای ایجاد عرصه آموزشی و تحقیقاتی لازم در سطح عالی، در مهرماه ۱۳۶۹، با پذیرش ۱۶۵ نفر دانشجو در ۷ رشته تحصیلی (پرستاری، مامایی، علوم تربیتی، علوم اجتماعی، روانشناسی، ریاضی و نقاشی) فعالیت خود را آغاز کرد.

در حال حاضر بالغ بر 6 هزار دانشجو در ۱۰۲ رشته (۱۳ رشته در مقطع دکتری تخصصی، دو رشته در مقطع دکتری حرفه‌ای، ۶۱ رشته در کارشناسی ارشد و ۲۶ رشته در مقطع کارشناسی) در ۸ دانشکده پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری و مامایی، علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، علوم کشاورزی و هنر و یک مرکز آموزشهای غیر حضوری به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

 

از بهمن سال 1392 دانشگاه شاهد دانشجوی پولی جهت تحصیل در پردیس خودگردان جذب کرد.

 

معرفی دانشگاه علم و صنعت ایران

 

دانشگاه علم و صنعت ایران با پیشینه‌ای از سال ۱۳۰۸ قدیمی ترین دانشگاه ایران است و در زمینی به مساحت ۴۲۰ هزار متر مربع در شمال شرقی شهر تهران واقع شده است. این دانشگاه در تهران واقع است و شعبه‌های آن در شهرهای اراک، بهشهر، دماوند و نور قرار گرفته‌اند.

 

دانشگاه علم و صنعت ایران، تنها دارای دانشکده‌های مهندسی راه‌آهن و دانشکدهٔ مهندسی پیشرفت در خاورمیانه و دانشکدهٔ مهندسی خودرو در ایران است؛ همچنین از معدود دانشگاه‌های صنعتی ایران است که دانشکدهٔ معماری و شهرسازی نیز دارد و تنها دانشگاه صنعتی در ایران است که به طور تخصصی به رشتهٔ توسعه اقتصادی و برنامه ریزی می‌پردازد.

 

سطح آموزشی بالا از یک سو، و داشتن امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی پیشرفته از سویی دیگر بخصوص در رشته‌های مهندسی عمران، مواد و متالورژی و مکانیک باعث شده تا وجههٔ صنعتی این دانشگاه پررنگ‌تر شود و دانش‌آموختگان آن بتوانند به سرعت جذب واحدهای صنعتی ایران شوند. در حال حاضر بیش از ۱۲٬۰۰۰ دانشجو در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا، در رشته‌های مختلف مهندسی و علوم پایه (۴۲ رشتهٔ تخصصی) در این دانشگاه مشغول به تحصیل‌اند. تیم رباتیک این دانشگاه تا کنون سه بار به مقام نائب قهرمانی در دنیا رسیده است. همچنین این دانشگاه در حال حاضر اولین و تنها دانشگاه برتر ایران و خاورمیانه است که ماهواره به فضا فرستاده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار