گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، با اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری 93 حدود 992 هزار و 421 نفر مجاز به انتخاب شدند که برای انتخاب درست نیاز به اطلاعات در خصوص رشته و محل تحصیل خود دارند که در سلسله گزارشهایی قصد معرفی مراکز آموزش عالی کشور را داریم.
در این گزارش اقدام به معرفی دانشگاههای تهران، شهید بهشتی، صنعتی امیرکبیر و خواجه نصیر کردیم.
معرفی دانشگاه تهران
طرح تاسیس دانشگاه تهران از سال 1307 از سوی محمود حسابی پیشنهاد و در سال 1312 اجرای این طرح به تصویب مجلس شورای ملی رسید.
نخستین دانشكدهای كه بر طبق برنامه ساختمان آن شروع شد، دانشكده پزشكی بود كه كلنگ آن در صبح روز سوم خرداد 1314 به زمین زده شد. بعد از دانشكده پزشكی برنامة ساخت دو دانشكده «حقوق» و «فنی» در دستور كار قرار گرفت.
در حال حاضر دانشگاه تهران بزرگترین نهاد آموزش عالی در ایران و قدیمیترین دانشگاه ایران با ۲۵ دانشکده است. این دانشگاه با داشتن 32 هزار دانشجو یکی از بزرگترین دانشگاههای خاورمیانه است.
دانشکدههای این دانشگاه به شرح ذیل است:
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی
دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی
دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی
دانشکده منابع طبیعی
دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی
گروه مستقل بیوتکنولوژی کشاورزی
مرکز تحقیقات بین المللی بیابان
پردیس ابوریحان
پردیس البرز
پردیس بین المللی ارس
پردیس بین المللی کیش
پردیس علوم
دانشکده ریاضی
دانشکده زمین شناسی
دانشکده زیست شناسی
دانشکده شیمی
دانشکده فیزیک
گروه بیوتکنولوژی
پردیس فارابی
پردیس هنرهای زیبا
دانشکده دامپزشکی
دانشکده علوم اطلاعات و دانش شناسی
دانشکده علوم و فنون نوین
دانشکده محیط زیست
دانشکده اقتصاد
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی
دانشکده جغرافیا
دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی
دانشکده علوم اجتماعی
دانشکده کارآفرینی
دانشکده مدیریت
دانشکده ادبیات و علوم انسانی
دانشکده الهیات و معارف اسلامی
دانشکده حقوق و علوم سیاسی
دانشکده زبانها و ادبیات خارجی
دانشکده مطالعات جهان
دانشگاه صنعتی امیرکبیر
شکل گیری اولیه دانشگاه صنعتی امیرکبیر در آبان ماه 1335 است. در آن زمان هسته اولیه دانشگاه به عنوان "پلی تکنیک تهران" به منظور توسعه فعالیتهای دو موسسه فنی وقت، «انستیتو مهندسی راه و ساختمان» و «هنرسرای عالی» شکل گرفت. در سال 1336 اولین دوره دانشجویان از طریق آزمون داخلی پذیرفته شدند و از سال 1337 فعالیت آموزشی پلی تکنیک تهران، به طور رسمی با پنج رشته مهندسی «برق و الکترونیک»، «مکانیک»، «نساجی»، «شیمی» و «راه و ساختمان» آغاز شد.
با توسعه فعالیتهای صنعتی دانشگاه اقدام به ایجاد واحدهایی در سایر استانها شد که از آن جمله میتوان به واحد بندر ماهشهر، بندرعباس، گرمسار و پردیس بین الملل اشاره کرد.
دانشکدههای این دانشگاه به شرح ذیل است:
دانشکده مهندسی برق
دانشکده مهندسی پزشکی
دانشکده مهندسی پلیمر و رنگ
دانشکده ریاضی و علوم کامپيوتر
دانشکده مهندسی شیمی
دانشکده مهندسی صنایع و سيستمهای مدیریت
دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست
دانشکده مهندسی کامپیوتر و فنآوری اطلاعات
دانشکده مهندسی دريا
دانشکده مهندسی معدن و متالورژی
دانشکده مهندسی مکانیک
دانشکده مهندسی نساجی
دانشکده مهندسی نفت
دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک
دانشکده مهندسی هوافضا
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
هسته اوليه دانشگاه صنعتی خواجه نصيرالدين طوسی، دانشكدهای است به نام دانشكده مخابرات كه در سال 1307 يعنی ۸۳ سال پيش در محل فعلی دانشكده مهندسی برق دانشگاه تأسيس شده و در سال 1318 اساسنامه آن به تصويب مجلس شورای ملی وقت رسيد.
دانشگاه صنعتي خواجه نصير با ساختار فعلی در ابتدا در سال 1359 در پي تصويب ستاد انقلاب فرهنگی از ادغام 9 مرکز آموزش عالی و با عنوان « جتمع دانشگاهی فني و مهندسی » بنياد نهاده شد و سپس در سال 1362 نام آن به «دانشگاه فنی و مهندسی» و در سال 1367 به «دانشگاه صنعتی خواجه نصيرالدين طوسی » تغيير يافت.
فعاليتهای آموزشی دانشگاه در حال حاضر در 11 دانشكده رياضی، شيمی، فيزيک،مهندسی برق، مهندسی مكانيک، مهندسی عمران، مهندسی ژئودزی و ژئوماتيک، مهندسی صنايع، مهندسی كامپيوتر، مهندسي مواد و مهندسی هوا فضا و با ۲۳ رشته تحصيلی در مقطع كارشناسي در حال انجام است.
از اين تعداد ۳ رشته به صورت آموزش الكترونيكی ، ۷۵ رشته تحصيلی در مقطع كارشناسي ارشد كه از اين تعداد ۱۸ رشته آموزش محور و ۲۹ رشته تحصيلي در مقطع دكتری متمركز است.
از مجموع بيش از ۷۵۹۸ نفر دانشجوي دانشگاه، بيش از ۴۱۲۷ نفر در مقطع كارشناسي كه از اين ميان ۸۶۸ نفر بصورت آموزش الكترونيكي ، ۲۸۳۲ نفر در مقطع كارشناسي ارشد كه ۵۸ نفر بصورت آموزش الكترونيكي و ۶۳۹ نفر در مقطع دكترا مشغول به تحصيل هستند.
دانشگاه شهید بهشتی
دانشگاه شهید بهشتی از جمله بزرگترین و معتبرترین دانشگاههای ایران است که در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دورههای مجازی، روزانه و شبانه دانشجو میپذیرد.
این دانشگاه در سال 1338 با نام دانشگاه ملی ایران تأسیس شد و در خرداد ماه سال 1362 ستاد انقلاب فرهنگی وقت با تغییر نام دانشگاه از «ملی ایران» به «شهید بهشتی» موافقت کرد.
هسته اولیه این دانشگاه با نام دانشکده پزشکی دانشگاه ملی ایران به عنوان اولین دانشکده پزشکی خصوصی در سال 1338 و با پذیرش دانشجو در رشته پزشکی ایجاد شد.
این دانشگاه در حال حاضر 17 دانشکده به شرح ذیل دارد:
دا نشکده ادبیات و علوم انسانی
دانشکده الهیات و ادیان
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی
دانشکده حقوق
دانشکده علوم
دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی
دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی
دانشکده علوم ریاضی
دانشکده علوم زمین
دانشکده علوم زیستی
دانشکده مدیریت و حسابداری
دانشکده معماری و شهرسازی
دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر
دانشکده مهندسی فناوریهای نوین
دانشکده مهندسی هستهای
دانشکده پرستاری و مامایی
دانشکده شیمی
دانشکده دندانپزشکی