به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، احمد رضا متین فر،عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) در هفتمین روز از دوره طرح ولایت استانی قزوین، با حضور در جمع دانشجویان شرکت کننده در دوره ، به بیان توضیحاتی پیرامون فضای سایبری و شبکه های اجتماعی مجازی پرداخت.
وی نخست با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب به عنوان راهبرد اصلی در حوزه استفاده از فضای سایبری اظهار کرد: به فرموده رهبر معظم انقلاب این فضا میدان افکار و میدان کارزار و جنگ حقیقی است و چون حرف آسان به گوش مردم دنیا می رسد یک فرصت است، پس میتوان گفت این فضا مفید است نه مضر.
متین فر با بیان اینکه جنگ نرم حوزه جدید مبارزه با ایران است توضیح داد: دشمن پس از صرف هزینه های سنگین در دوران دفاع مقدس و شکست در آن به این نتیجه رسید که باید در این حوزه از ابزاری استفاده کرد که در زمان کوتاه و هزینه اندک، عمق نفوذ و اثر بالا به همراه گستره جغرافیایی فراگیر داشته باشد که فضای سایبری بهترین گزینه برای رسیدن به این مقصود است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) افزود: عقلانیت و احساس که همان مغز و قلب افراد یک جامعه است سرنوشت سازترین و در عین حال آسیب پذیرترین عنصر یک جامعه است که دشمن با پی بردن به این موضوع در عین داشتن شرایط نامطلوب اقتصادی و مشکلات درونی خود ، تمام هزینه و همت و وقت خود را صرف جنگ نرم کرده است تا با تاثیر در قلب و ذهن افراد و در نتیجه تسخیر آنان مدیریت ادراک بر روی کره زمین را در دست بگیرد.
متین فر با اشاره به سخنان یوزف اچ که رسانه خصوصا رسانه های نوظهور را بهترین وسیله برای القای اهداف خود به جامعه دانسته است، بیان کرد: خالی ترین تیر دشمن ایجاد فساد اخلاقی است، همانطور که خود دشمن به این موضوع اعتراف کرده است برای نابودی جامعه ایرانی باید بمب سکس و بی اخلاقی را در جامعه ایران منفجر کرد.
وی در ادامه سخنان مدیر مرکز مطالعات اسرائیل و یهود را هشداری برای جامعه ایرانی دانست و گفت: به عقیده اسرائیل برای از بین بردن یا کم رنگ کردن ایرانی ها که دارای عقیده ای ریشه دار و عمیق هستند، باید نخست به وسیله رسانه ها خصوصا رسانه های اجتماعی تاثیر خود را اعمال نماییم و به این ترتیب با برنامه های مختلفی که برای به فساد کشاندن جوانان دارند امکان فروپاشی جامعه را ممکن می سازند.
متین فر خاطر نشان کرد: نا هنجاری هایی که امروزه در جامعه شاهد آن هستیم حاصل یک شب کار دشمن نیست، بلکه زاییده چندین سال کار و برنامه ضد فرهنگی است و این در حالی است که رهبر معظم انقلاب ۲۲ سال پیش این خطر را گوشزد کرده بودند.
وی با اظهار تاسف از غفلت مسئولان و نخبه ها و دانشجویان نسبت به دفاع در برابر جنگ نرم افزود: امروز میدان جنگ عوض شده و حاکمیت بر رسانه ها با محوریت شهوت، مدیریت افکار و احساس مردم جهان را در دست گرفته است و متاسفانه ما بدون اینکه ادبیات و اهمیت این جنگ را درک کنیم، بدون سپر و خاکریز بی رحمانه در برابر این سلاح وحشتناک قرار گرفته ایم.
متین فر تاکید کرد : اثر گذاری در حوزه فرهنگ نیازمند حوصله و صبر بسیار و برنامه ریزی بسیاد دقیق است که نتیجه آن تصرف قلب ها و سیادت بر ذهن افراد است؛ از این روست که برای بالا بردن پذیرش یک امر ناهنجار با استفاده از رسانه بارها آن ر پخش کرده تا از طریق دیدن و فیزیک آن ر در سطح جامعه رواج دهند.
وی ضمن ارائه تاریخچه ای از تشکیل اینترنت و وب به بیان تعریفی از رسانه ها و شبکه های اجتماعی پرداخت و اظهار کرد: رسانه اجتماعی فقط مسئول پیام رسانی توده اخبار به جامعه بوده در حالی که شبکه اجتماعی با مردم در تعامل بوده و در آن شاهد دیالوگ یعنی گفتگو و ارتباط دو طرفه هستیم و همه این موارد در زمان حال رخ می دهد.
متین فر در ادامه به برشماری ویژگی های فضای سایبری پرداخت و بیان کرد : سانسور ناپذیری، سرعت بالا، هزینه کم و مطرح شدن در سطح جهان و با وجود نظارت رسمی ضعیف تر به همراه شبکه سازی و تمرکز زدایی از ویژگی های فضای مجازی و علت علاقه بساری از افراد برای استفاده از این تکنولژی است.
متین فر محور ورود به به فضای مجازی را آموزش دانست و گفت: فیلتر کردن فضای مجازی و شبکه های اجتماعی نمی تواند در سطح جامعه موثر باشد، چرا که فرصتهای زیادی که خواص میتوانند از آن برای اثر گذاری در جهت مصالح کشور استفاده کنند از بین میرود؛ البته این امر برای عوام که به دلیل اثر پذیری بالا و بعضا منفی آسیب پذیر ترند منطقی است.
وی شکاف ایجاد شده به دلیل عدم فرصت کافی برای آموزش بهره برداری صحیح از فضای مجازی بین کاربران و تکنولوژی و ابزار را مشکل انحراف جامعه امروز دانست و تاکید کرد: حاکمیت باید با ایجاد سواد رسانه ای و آموزش نحوه صحیح استفاده از تکنولوژی زمینه آگاهی مردم و جلوگیری از مشکلات را فراهم کند تا در برابر آسیب ها واکسینه شده و از فرصت های به وجود آمده نهایت استفاده را ببرد.
متین فر در ادامه به بیان تهدیدات و فرصت های به وجود آمده در فضای سایبری اشاره و خاطر نشان کرد: کاهش قدرت کنترل خانواده، امکان ترویج سبک زندگی غربی و فساد اخلاقی، امکان جاسوسی و جمع آوری اطلاعات توسط بیگانگان و اعتیاد اینترنتی از تهدیدات اینترنت محسوب می شود.
وی افزود: امکان دسترسی به مشاغل ارزان، ترویج سبک و فرهنگ اسلامی ایرانی، گسترش علم و فناوری، ارتباط گروهی و شبکه ای میان نیروهای انقلابی و مومن، ارائه آموزش الکترونیکی،امکان خرید و فروش و ارائه خدمات و اطلاع رسانی سریع ، تقویت هویت دینی و ملی در سطح جهانی و کاهش هزینه ها از مزایا و فرصت هایی است که استفاده صحیح از فضای سایبری در اختیار ما قرار میدهد.
متین فر در پایان گفت: استفاده از فرصت هایی که فضای سایبری و مجازی در ا ختیار ما قرار داده و در امان ماندن از تهدیدات آن منوط به ورود نخبگان و دانشجویانی است که افسران جنگ نرم هستند.