به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، تقوایی روز گذشته در حاشیه نشست خبری هفته اهدا خون در یزد، در پاسخ به سوالی مبنی بر ایجاد مکان ثابت در دانشگاه ها به منظور اهدای خون گفت: امکان ایجاد مکان انتقال خون نیست؛ اما در صورت درخواست، همکاری لازم را برای اهدا خون در دانشگاه ها خواهیم داشت.
وی افزود: هرچند ما با کمبود نیرو در مراکز انتقال خون استان همراه هستیم و با توجه به اینکه محل نگهداری خون های اهدا شده نیز با اهمیت است، ما امکان ایجاد مراکز انتقال خون در دانشگاه ها را نداریم؛ اما در صورت درخواست مراکز سیاری را به این مراکز ارسال خواهیم کرد.
مدیرکل انتقال خون استان یزد خاطرنشان کرد: میانگین کشوری اهدای خون از بین هر 1000 نفر، 27 نفر است؛ در حالی که این رقم در استان یزد به نسبت هر 1000 نفر، 38 و نیم نفر است؛ اما متاسفانه استان یزد در یک شاخص نسبت به میانگین کشوری بسیار پایین است و آن میزان اهدای خون بانوان است.
تقوایی تصریح کرد: امسال میزان مشارکت بانوان در اهدای خون در یزد سه و شش دهم درصد است و با توجه به اینکه سال گذشته این میزان دو و سه دهم درصد بوده، ما امسال رشد چهار دهم درصدی را شاهد بودیم؛ اما باز هم این میزان نسبت به میانگین کشوری بسیار پایین است.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی افراد در رابطه با حجامت از مردم سوء استفاده میکنند و با دروغهایی که درست میکنند، مردم را سعی میکنند به خود جذب کنند که یکی از این دروغها این است که خون آلوده در فلان قسمت بدن انسان تجمیع میشود؛ این در حالی است که اگر خون در هر نقطهای از بدن انسان متوقف شود، انسان سکته میکند.
مدیرکل انتقال خون استان یزد با اشاره به اینکه در سال گذشته 38 هزار و 819 خونگیری در استان یزد انجام شده است، تصریح کرد: از این تعداد خون اهدایی، 21 هزار کیسه پلاکت و 28 هزار کیسه پلاسما تهیه شد که مورد استفاده نیز قرار گرفته است.
وی همچنین در پاسخ به خبرنگاران در خصوص شایعه ارسال خون به غزه و سوریه و عدم استفاده آنها از این خون گفت: این گفته ها شایعه های بی اساس در جهت بدبینی مردم است و ما نیز تا کنون هیچ خونی را برای مردم این مناطق ارسال نکرده ایم.
تقوایی گفت: اگر در این راستا گفته می شود که مردم به منظور کمک به مردم غزه اهدای خون دارند؛ این موضوع به معنای نمادی در جهت کمک به مردم بی دفاع غزه است و هیچگونه ارسال خونی نداریم.