به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» فریبا علاسوند، عضو شورای علمی دانشنامه فاطمی(س) و استاد دانشگاه در نشست بانوان و مدیریت جهادی که با حضور اساتید برجسته و تعدادی از دانشجویان فرهیخته عصر امروز در مجتمع فرهنگی دانشجویی 13 آبان برگزار شد، در خصوص زنان و جایگاه آنان در مدیریت جهادی اظهار داشت: شعار سال که هر سال الهام بخش مردم ومسئولان است و امسال مزین به عزم ملی و مدیریت جهادی در اقتصاد و فرهنگ است در واقع دو سمت را دارد که یک سوی آن مردم وسوی دیگر آن را مسئولان کشور تشکیل می دهند.
وی ادامه داد: در واقع مسئولیت عظیم بر دوش مسئولان است که طیف گسترده ای را شامل می شوند که د رحوزه اجتماعی اش و طی آن مدیریت به گونه ای اعمال می شود که مقتضی زمان و شرایط فعلی است و در واقع آکادمیک نیست.
به گفته این استاد دانشگاه مقام معظم رهبری با تأکید بر عزم ملی مردم و مسئولان را برای جهاد در شرایط فعلی فراخواندن و واژه بدر به تنهایی جنبه های عملگرایانه ای بسیاری در آن نهفته است و در واقع ما تا زمانی که عزمی برای انجام کار نداشته باشیم به آرمان ها و آرزوهای خود دست نخواهیم یافت.
علاسوند در ادامه بیان داشت: مدیریت جهادی در واقع نظار بر مدیریت اجتماعی است و ما در فعالیت های اجتماعی یک بسیج همگانی داریم با یک کار مستمر و توقع کم که در تعاریف اهل بیت نیز پرکار در زمان نیاز و کم توقع آمده است.
وی ادامه داد: مدیریت جهادی مدیریتی است که با اصرار؛ تشریفات و تجملات بیگانه است و در واقع مدیر جهادی کسی است که در فعالیتش های کمترین سهم سود برای خودش و بیشترین سهم برای دیگران باشد.
این استاد دانشگاه در ادامه اظهار داشت: مدیر جهادی و مدیر در حوزه اجتماعی در واقع مدیریتی پدرانه است و حتی برای آن لفظی مهربان تر از مادر به کار می برند.
وی افزود: مدیر جهادی همانند یک جهادگر باید با جان خود به میدان بیاید و الگوی مدیریت جهادی در واقع فراموش کردن خود و اهمیت جایگاه حقوق دیگران است که در آن بی هراس و اعرابی وجود ندارد و اگر کسی مبنا هراس باشد فریب نمی خورد؛ نمی ترسد و نمی توان او را تهدیدکرد.
علاسوند در ادامه در خصوص فعالیت زنان در این حوزه اظهار داشت: در تمام دنیا زنان معاف از فعالیت و کار شبانه هستند به جز پرستاران و این ویژگی به دلیل خاصیت مادر بودن آنان و گاها دلیل فیزیولوژی جسمی زنان است.
وی افزود: ما به صراحت ادعا می کنیم اگر مدیریت جهادی مستلزم کار طاقت فرساست اولویت با مردم است و در حوزه اجتماعی مواردی برای مدیریت جهادی زن وجود دارد که با کسب آنها این موارد منافاتی ندارد.
این کارشناس ادامه داد: آیا مدیریت جهادی در خانواده وجود دارد چرا که با توجه به شرایط مدیریت باید یک تفکیک موضوع ابتدا انجام شود چرا که در خانواده مدیریت خانواده بر عهده مرد نهاده شده و مرد وظیفه رسیدگی به امور خانواده در کنار تأمین اقتصادی بر عهده دارد و از این بابت امتیازاتی در تصمیم گیری به آن داده شده است.
به گفته این استاد دانشگاه مدیریت مبتنی بر مشورت است و همان گونه که فرموده اند مدیریت تک نفره سر از استکبار در می آورد.
وی ادامه داد: ما در حوزه خانواده مدیریت را باری زنان نداریم اما در روایتی مدیریت امور داخلی به عهده زنان گذاشته شده اما بحثی که در مدیریت خانواده وجود دارد این است که مدیریت خانواده بسیار متفاوت است و باید بسیار درست انجام شود و در اصل مدیریت جهادی درحوزه خانواده به این معنا و کار طاقت فرسا که زمان برای آن اهمیت بسیاری دارد نیست و در واقع درحوزه فرهنگ واقتصاد و عزم ملی گنجانده می شود.
علاسوند در ادامه اظهار داشت: بحث فرهنگ و اقتصاد بیشتر از مدیریت جهادی می تواند با زنان مرتبط باشد چرا که خانواده در تمام دنیا قابل اعتبار فرهنگ است و خانواده به عنوان اولین جایگاه مهم ترین مکان برای انتقال فرهنگ به شمار می رود.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: باید با برنامه ریزی روشن آموزش را در مسیر کار خود قرار دهیم و به نقش خانواده در حوزه فرهنگ توجه ویژه کنیم چرا که آمارها نشان می دهد که هر زمان زنان خواسته کمتری در حوزه فرهنگ داشتند سطح فرهنگی جامعه تنزل بیشتری کرده و نقش زنان در این حوزه بر کسی پوشیده نیست.