به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، اولین کارگاه منطقهای «سامانه سجاد» دانشگاه جامع علمی کابردی استانهای جنوبی کشور با دعوت از روسای مراکز آموزش علمی-کاربردی فارس و کارشناسان (IT) استانهای خوزستان، بوشهر، هرمزگان، کهکیلویه و بویراحمد و فارس به میزبانی دانشگاه جامع علمی – کاربردی استان فارس در شیراز- سومین حرم اهل بیت «علیه السلام» آغاز شد.
سرپرست دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور در حاشیه این کارگاه آموزشی با بیان اینکه با اجرای «پروژه سجاد» کار بسیار بزرگی در حوزه «IT» انجام گرفته است، گفت: تا قبل از سال 1390 اقدامات در این حوزه بصورت جزیرهای و بدون پشتوانههای نظارتی انجام میشد و این حرکت مشکلات بسیاری را به همراه داشت.
مرتضی گل نژاد افزود: با هدف یکپارچهسازی اطلاعات و اتخاذ تصمیمات صحیح و اثرگذار درحوزه اجرا، روند تحقیقات پیرامون ایجاد این سامانه از سال 1390 به همت کارشناسان دانشگاه جامع علمی کاربردی آغاز و هم اکنون مراحل تکمیلی آن با بررسی نقاط ضعف و قوت درحال انجام است.
وی افزود: با بهره برداری اصولی از این سامانه بیش از 700 هزار کاربر از هزار مرکز آموزش علمیکاربردی در سراسر کشور میتوانند خدمات آموزشی خود را با مراجعه به «سامانه سجاد» دریافت کنند و هم اکنون در حال تعریف سامانه پرداخت شهریه دانشجویان میباشیم تا با حداقل زمان شاهد پیشبرد امور باشیم.
گل نژاد در ادامه به ایجاد زیر ساختهای موثر در تقویت این سامانه سجاد اشاره کرد و گفت: تا کنون دو فاز از این پروژه اجرا شده است و برای تقویت آن پهنای باند به سه لینک توسعه یافته است و در نهایت 14 فاز برای تولید و توسعه این سیستم پیشبینی شده است و ما توانستیم فازهای اول و دوم سیستم شامل تولید انجین اصلی و بانکهای اطلاعاتی پایه و سیستمهایی از خدمات آموزشی نظیر سیستم پذیرش دانشجویان و انتخاب واحد را ادامه دهیم.
وی افزود: دانشگاه جامع علمی کاربردی بیش از 1000 مرکز آموزشی در کل کشور را تحت نظارت و مدیریت خود دارد و نیاز به ایجاد و توسعه چنین سیستمی با اتخاذ روشهای مهندسی احساس میشد.
سرپرست دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه جامع علمی کاربردی کشور گفت: سامانه سجاد با بهرهگیری از دانش روز به گونهای تعریف شده است که بدون نیاز به بعضی خدمات پشتیبانی و غیرضروری امکان پایش آمارها و اطلاعات را بصورت لحظهای به مدیران و مراکز ستادی دانشگاه جامع علمی کاربردی میدهد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان فارس نیز در آیین گشایش این کارگاه گفت: نقش کارشناسان (آی.تی) در تمامی ابعاد زندگی بشر بی بدیل ورود به افزایش است
علیرضا موغلی با اشاره به رشد روزافزون علم و نیاز به کاربردی کردن آن در زندگی بشر استفاده همزمان از دانش برای پیشبرد اهداف عالی اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جوامع را مهم ارزیابی کرد و افزود: هدف از برگزاری این کارگاه استفاده از تجربه و مباحث پیرامون ارتقای جایگاه سامانه سجاد به منظور ارتقای اطلاعات و بهرهمندی از دانش روز پژوهشگران و تحلیل دادههاست.
وی ابراز امیدواری کرد تا نتایج این کارگاه بصورت تدوین شده در اختیار کارشناسان قرار گیرد.
موغلی همچنین در رابطه با ضرورت ایجاد سامانه سجاد گفت: تا قبل از سال 1390 دانشگاه جامع علمی کاربردی از نرم افزارهای پراکندهای استفاده می کرد؛ اما در همان سال به متمرکز کردن این سیستمها در سامانه سجاد در 1000 مرکز تحت نظارت این دانشگاه در سراسر کشور تصمیم گرفته شد.
وی هدف اصلی برگزاری این کارگاه را انتقال تجربه عنوان و خاطرنشان کرد: با بحث و نظر مشکلات سیستم نرم افزار سامانه سجاد برطرف و آماده بهره گیری از آن در ابتدای مهرماه 1393 خواهیم بود.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان فارس گفت: بالغ بر 700 هزار دانشجوی شاغل در کل کشور تحت پوشش خدمات آموزشی این دانشگاه در 1000 مرکز هستند که از این تعداد 45 مرکز آموزشی با 31 هزار دانشجو در فارس مشغول به فعالیت هستند.