به گزارش حوزه دولت «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی پس از بازدید از نمایشگاه «خودباوری و مدیریت جهادی» وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در جمع فرماندهان، محققان و کارکنان وزارت دفاع، گفت: تعدی، تجاوز، ظلم و اجحاف را حتی در میدان جنگ روا نمیداریم، بلکه آنجا هم عدالت است. اخلاق در جنگ، ایمان و احترام به انسانیت است و دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران بر مبنای دفاع است.
رییس شورای عالی امنیت ملی گفت: ایران بر مبنای تجاوز هیچ سلاحی را طراحی نکرده و نخواهد کرد و تمام تحقیقات و صنعت دفاعی ایران بر این مبناست که چگونه دفاع کنیم و چگونه دشمن را از تجاوز بازداریم.
رییس جمهوری با بیان اینکه «ما اهل غیرت هستیم، اهل غارت نیستیم»، خاطر نشان کرد: ما نه قصد دخالت در کشوری را داریم، نه قصد تجاوز به کشوری داریم و نه میخواهیم منابع و منافع دیگران را غارت کنیم، بلکه صنعت دفاعی و آموزش نظامی ما بر مبنای بازدارندگی یا دفاع است.
روحانی ضمن قدردانی از فعالیتهای ارزشمند صنایع دفاعی در زمینه طراحی و ساخت موشکهای زمین به زمین، تأکید کرد: اگر دقت موشک های زمین به زمین را دنبال میکنیم بخاطر مسایل اخلاقی و انسانی است چرا که اگر دقت موشک را بکاهید، همانقدر باید درباره احتمال آسیبدیدن یک بیگناه احساس مسئولیت کنید.
رییس جمهوری در تشریح علت اهمیت توسعه و ارتقاء صنعت دفاعی کشور، گفت: اهمیت توسعه و ارتقاء صنعت دفاعی برای این است که جنگ نشود؛ برخی فکر میکنند این سلاحها و تجهیزات دفاعی را درست میکنیم تا بر سر دشمن بزنیم، این در حالی است که اصل این است که دشمن هوس تجاوز نکند، البته اگر ضرورتی پیش آمد و دشمن دچار خطای محاسبه شد، میایستیم و دفاع کرده و از سلاح هم استفاده میکنیم که این حقمان بوده و دفاع مشروع از خود، منطبق بر معیارهای شرعی و حقوقی است.
روحانی با بیان اینکه قدرت دفاعی جمهوری اسلامی ایران هرگز برای تجاوز به هیچ کشوری حتی برای تجاوز به یک کشور ضعیف نخواهد بود، خاطر نشان کرد: همسایگان، دوستان و جهان اسلام بدانند که اگر ایران در صنعت دفاعی توانمند میشود، تنها برای امنیت خود ما نیست، بلکه برای امنیت منطقه است چرا امنیت، رفاه و ثبات ایران به منطقه پیوند خورده است، توسعه در صورتی امکانپذیر است که نه تنها ایران امن باشد – که امن است – حتی اطراف و پیرامون ما امن باشد؛ بنابراین قدرت و صنعت دفاعی ایران علیه همسایگان و دوستان نخواهد بود.
رییس جمهوری افزود: مخالف حضور بیگانگان در منطقه هستیم، قبلاً این را گفتهایم و اکنون مجدداً تکرار میکنیم که خودمان با همسایگان به خوبی میتوانیم امنیت این منطقه حساس را تأمین کنیم.
روحانی با بیان اینکه دنبال رقابت تسلیحاتی در منطقه نیستیم، خاطر نشان کرد: سهم صنایع دفاعی ایران از تولید ناخالص داخلی (جیدیپی) میزان بالایی نیست و بسیار پایینتر از کشورهای دیگر است چرا که هر مقدار به این بخش اختصاص داده شود، از توسعه در بخشهای دیگر کاسته خواهد شد.
رییس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه «برای دفاع از خود هر چه لازم بدانیم انجام میدهیم و از کسی اجازه نمیگیریم»، گفت: خودمان برای دفاع از خود تصمیم گرفته، اجرا و عمل کرده و کشور را حراست میکنیم.
رییس جمهوری در محور دیگر سخنانش، تأکید کرد: ما به دلیل موازین شرعی و اخلاقی و اصول انسانی و به دلیل فتوای مقام معظم رهبری نه دنبال سلاح هستهای و نه سلاح میکروبی و نه سلاح شیمیایی هستیم، البته ما قربانی سلاح شیمیایی هستیم، اما در عین حال دنبال ساخت سلاح کشتار جمعی نبوده، نیستیم و نخواهیم بود و تسلیحات متعارف را برای دفاع از خود کافی میدانیم.
روحانی با بیان اینکه باید سلاح کشتار جمعی از جهان و مخصوصاً منطقه حساس خاورمیانه برچیده شود، تصریح کرد: نمیشود که فقط یک بخشی از انپیتی اجرا شود و یک بخش آن روی زمین بماند.
رییس جمهوری شهید تهرانیمقدم را از نیروهای متخصص، دقیق و راستگو در زمینه موشکهای زمین به زمین دانست و گفت: دقت در سلاح تنها غرور نیست که وقتی هدف را میزنید، احساس غرور کنید؛ بلکه مسأله اخلاق است که کمی خطا ممکن است عشایر، یا عدهای کپرنشین را نشانه برود. نه تنها دقت در سلاح امری علمی است، بلکه امری اخلاقی و ایمانی نیز هست.
روحانی با قدردانی مجدد از رویکرد شهید تهرانیمقدم برای ارایه اظهارنظرهای دقیق و درست در زمینه موشکهای زمین به زمین، تصریح کرد: اگر دقیق حرف نزنیم، مسئولین سیاسی کشور را در محاسباتشان به گمراهی میکشانیم، بنابراین با دقت حرف زدن خیلی مهم است، البته از آغاز پیروزی انقلاب و مخصوصاً طی سالهای اخیر حرکت بسیار بزرگی در کشور صورت گرفته و قدردان همه کسانی هستیم که با ایمان و تلاش شبانهروزیشان پیشرفتها را رقم میزنند.
رییس جمهوری فعالیتهای ارزشمند و پیشرفتهای حاصل شده از جمله در حوزههای «ضدزره»، «موشک هوا به هوا» و «موشک هوا به زمین» را خوشحالکننده دانست و اظهار داشت: به ثمر رسیدن فکرها، لذتبخش است؛ وقتی بحث علمی و تحقیق به نتیجه میرسد و فرضیهای اثبات میشود، خیلی لذت دارد که با لذت غذا و اضافه حقوق و مسکن قابل مقایسه نیست.
رییس جمهوری در پایان سخنانش در ارایه توصیههایی به مسئولان وزارت دفاع و دستاندرکاران صنعت دفاعی کشور، گفت: کار صنعت دفاعی با صنعت کشور باید بهم پیوسته و وابسته باشد؛ هر کاری که صنعت معمولی میتواند انجام دهد را رها کنید. صنعت دفاعی انحصاری است و رقیب ندارد، لذا باید نظارت و دقت را بیشتر کنیم و بخشهایی که انحصاری نیست را لطفاً به بخش دیگر صنعت واگذار کنیم و دستاندرکاران حوزه دفاعی نظارت کنند تا سلاحی خوب، دقیق، مناسب و ارزان ساخته شود.
روحانی با تأکید بر اینکه وزارت دفاع و مسئولان وزارت دفاع جلوی کارهای موازی را بگیرند، تصریح کرد: تحقیق قدر حوزه دفاعی قشنگ و زیباست و در عین حال منابعمان محدود هم است و شرایط کشور خاص است، لذا اولویتبندی کرده و به دنبال اولویتها برویم. خودکفایی خوب است اما بگذاریم، قدم به قدم و حسابشده و با دقت حرکت شود و مخصوصاً در بخشهایی که غیرنظامی است باید دقت بیشتری مد نظر قرار گیرد.
رییس جمهوری در پایان اظهار داشت: فعالیتهای بزرگ را در حوزه صنعت دفاعی با دقت محاسبه و اولویتها، با توجه به نیاز نیروهای مسلح و با توجه به تهدیدات امروز و فردای منطقه و جهان، ادامه دهید و دولت یازدهم پشتیبان شما در تمامی بخشها در حد توان خواهد بود و مقام معظم رهبری نیز قدردان کار شما هستند.
رییس جمهوری، مشکلات در حوزههای «آب»، «کاسته شدن منابع انرژی» و «خشونت و افراطیگری» را از جمله مشکلات دنیا خواند و گفت: مشکل خشونت و افراطیگری بلای خانمانسوزی است که امنیت و آرامش بسیاری از کشورها را بر هم زده و حتی بنیانگذاران خشونت و افراط هم نسبت به آینده خود نگران شدهاند.
روحانی افزود: جمهوری اسلامی ایران از آغاز دولت یازدهم با صدای بلند میگفت افراط و خشونت یک معضل جهانی است و همه باید برای ایستادن در مقابل آن دست به دست هم دهیم، که همه جهانیان و کشورها به اتفاق به قطعنامه پیشنهادی ایران تحت عنوان «جهان عاری از خشونت و افراط» رأی دادند و حتی دشمنان جمهوری اسلامی ایران هم جرأت نکردند در برابر این شعار مردمپسند و جهانپسند مخالفت کنند اما در عمل، هنوز برای افراط و خشونت بخصوص در منطقه خاورمیانه کاری نشده است.
رییس جمهوری در تبیین ابعاد خشونت و افراط فعلی، به تجاوز نسبت به رفاه، امنیت، جان، ناموس، زندگی و خانه و کاشانه مردم در برابر تیغ افراط و خشونت و تروریسم اشاره کرد و گفت: «امروز در عراق هم کلیسا خراب میشود، هم کنیسه، هم مسجد، هم حسینیه و هم امامزاده.»
روحانی با بیان اینکه جهان اسلام و منطقه در آتش نفاق میسوزد، اظهار داشت: همه مسیر ترقی زیر پای افراط و خشونت له شده است؛ البته اتحادیهها و ائتلافها و توازن قوا و عدم توازن قوا نیز مسألهای است که در منطقه و جهان مورد توجه باشد. جایگاه ایران و تأثیر آن در منطقه و جهان به حدی است که نمیتوان از ثبات، رفاه، امنیت، توسعه، امنیت آبراهها در منطقه و همچنین از امنیت انرژی در جهان و از حرکت خودجوش و مردمجوش و مردمسالار در منطقه سخن گفت و از ایران سخنی به میان نیاورد. ایران جایگاه عظیم خود را دارد و بار مسئولیت سنگینی را بر دوش میکشد.