کد خبر:۳۵۱۳۵۹
اینانلو در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» تشریح کرد

"آتش‌سوزی جنگل‌ها" کار شکارچیان غیرمجاز!/ وجود چند میلیون شکارچی غیرمجاز با سلاح/ اعلام جنگ به شکارچیان بدون تامین نیروی محیط‌بان

یک کارشناس محیط‌زیست با بیان اینکه جنگل‌های شمال و شمال غرب ایران، قدیمی‌ترین جنگل‌های کره زمین است و تک تک درختانش را باید در موزه نگه‌داری کرد، گفت: وقتی یک شکارچی محلی می‌بیند که او را مجازات می‌کنند ولی از آن طرف، شکارچیان غیرمجاز دیگری با اتوموبیل‌های گران‌قیمت به جنگل می‌آیند و کسی کاری به کارشان ندارد، دست به اعمال لجبازانه می‌زنند ...

علی اینانلو در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» درباره آتش‌سوزی‌های گسترده اخیر جنگل‌های گلستان و سایر مناطق جنگلی کشور گفت: در این چند ساله شاهد آتش‌سوزی‌های زیادی در اقصی‌نقاط کشور بوده‌ایم؛ از جنگل‌های زاگرس گرفته تا لار و این اواخر نیز پارک جنگلی گلستان اما چیزی که جلب توجه می‌کند این است که این تعداد این آتش‌سوزی‌ها رو به ازدیاد است و چرا این آتش‌سوزی‌ها هر سال بیشتر می‌شوند.


وی ادامه داد: یک علت می‌تواند علت طبیعی باشد که در تمام دوران‌ها وجود داشته؛ علت هم این است که وقتی بهار پرباران داریم، پس از اتمام بهار، علف‌هایی که در بهار رشد کرده‌اند، خشک می‌شوند و بر اثر رعد و برق، جرقه و عوامل طبیعی و حتی با تابش خورشید آتش می‌گیرند.


اینانلو با بیان اینکه عوامل طبیعی همواره هستند و رو به ازدیاد نمی‌روند، گفت: چیزی که در این سال‌ها شاهد آن بودیم این است که آتش‌سوزی‌های ما رو به ازدیاد است و عوامل انسانی جای عوامل طبیعی را گرفته است.


این کارشناس محیط زیست افزود: این عوامل انسانی خود به دو گروه عمدی و غیرعمدی تقسیم می‌شوند؛ یکی از این عوامل که سهوی هم هست، "گردشگرها" هستند. آموزش درست آتش روشن کردن را ندیده‌اند و در هر جای نامناسبی آتش روشن می‌کنند و بدون خاموش کردن آتش موجب آتش‌سوزی گسترده می‌شوند.


اینانلو گفت: راه حل جلوگیری از این مورد، آموزش صحیح به مردم است و جلوگیری از رفتارهای نادرست؛ بخش دیگر قضیه که عامل انسانی دارد، "عمدی" است؛ وقتی مدیران محیط زیست اعلام می‌کنند شکارچیان غیرمجاز باعث این آتش‌سوزی ها شده‌اند باید روی حرف آن‌ها حساب کرد و به این مورد بیشتر پرداخت.


این کارشناس محیط زیست درباره چرایی ایجاد آتش‌سوزی توسط شکارچیان غیرمجاز گفت: یکی از علل اساسی ایجاد این معضل، بی‌تجربگی مدیران و مسئولان ذیربط است.

 

* حکایت کشته شدن گوزن زرد پارک پردیسان


وی به کشته شدن گوزن زرد در پارک پردیسان اشاره کرد و گفت: پس از آن کشتار لجبازانه، رییس وقت به همه مسئولان اعلان جنگ داد ولی نمی‌دانست که بدون نیرو و امکانات نمی‌شود با این شکارچیان مقابله کرد.


این کارشناس محیط زیست گفت: وقتی که نیروهای محیط‌بانی و نگهبانی روی هم، کمتر از 3 هزار نفر هستند، با این 3 هزار نفر چطور می‌توانند به جنگ چند میلیون نفر بروند؟


وی بیان داشت: در حال حاضر یک میلیون شکارچی مجاز داریم و آمار شکارچیان غیرمجاز مشخص نیست اما چیزی که مشخص است این است که چند میلیون شکارچی غیرمجاز و افردای که دارای سلاح غیرمجاز هستند در کشور وجود دارد.


اینانلو ادامه داد: از همین رو با 3 هزار نفر هیچ وقت نمی‌توان بر این چند میلیون نفر چیره شد.


وی گفت: 50 سال پیش که سازمان شکاربانی و نظارت بر صید ایجاد شد، این سازمان شروع به گرفتن و کتک زدن و رفتارهای قهری رو آورد و نتیجه آن عکس‌العمل‌های لجبازانه شد؛ فرهنگی که دوباره دارد باب می‌شود.


اینانلو ادامه داد: ما اگر قبول کنیم که این شکارچیان غیرمجاز همه‌شان دشمن نیستند و می‌شود از راه‌هایی آن‌ها را هم نرم کرد، موفق‌تر خواهیم بود.


این کارشناس محیط زیست گفت: البته من به هیچ‌وجه مخالف اعمال قانون و جریمه و جرم و زندان نیستم اما معتقدم تنها راه چاره داغ و درفش نیست.

 

* حضور آزادانه شکارچیان غیرمجاز با اتوموبیل‌های گران‌قیمت در جنگل


اینانلو به رانت‌خواری‌هایی در زمینه شکار اشاره کرد و گفت: وقتی یک شکارچی محلی می‌بیند که او را مجازات می‌کنند ولی از آن طرف، شکارچیان غیرمجاز دیگری با اتوموبیل‌های گران‌قیمت به جنگل می‌آیند و کسی کاری به کارشان ندارد، دست به اعمال لجبازانه می‌زنند.


این کارشناس محیط زیست گفت: اینکه گفته می‌شود شکارچیان غیرمجاز جنگل را آتش می‌زنند تا شکارها از ترس بیرون از جنگل بیایند و بشود آن‌ها را شکار کرد، صحیح نیست و فقط در فیلم‌های هالیوودی اتفاق می‌افتد؛ این آتش زدن جنگل نشان دهنده اعتراض آن‌هاست.


وی در مورد خسارتی که این آتش‌سوزی‌ها به بار می‌آورد، گفت: وقتی هر کدام از درخت‌ها، هزارها دلار قیمت دارند و با یک حساب سرانگشتی می‌توان فهمید که سوختن هکتارها جنگل، چه خسارت بزرگی به کشور می‌زند.


اینانلو در پایان گفت: جنگل‌های شمال و شمال غرب ایران، قدیمی‌ترین جنگل‌های کره زمین است و تک تک درختانش را باید در موزه نگه‌داری کرد؛ جنگل‌های ما از جنگل‌های بارانی استوایی ارزشمندتر است و لازم است مدیران مسئول در زمینه حفظ آن‌ها اهتمام بیشتری به خرج دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار