به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»در ادامه 91 جلسه علنی از چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران، پرویز سروری، رئیس کمیته نظارت و حقوقی شورا به ارائه گزارش عملکرد یک ساله کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران پرداخت.
سروری با اشاره به رویکردهای کمیسیون های نظارت و حقوقی اظهار داشت: از جمله رویکردهای اصلی این کمیسیون در یک سال گذشته می توان به تقویت بعد نظارت در راستای انجام وظایف نظارتی شورا، ایجاد بسترهای حقوقی مناسب برای تصویب طرح ها و لوایح، ایجاد شفافیت لازم برای دسترسی به قوانین و مقررات معتبر و مکانیزه شدن فعالیت ها به منظور تسهیل، تسریع و شفاف سازی در انجام وظایف اشاره کرد.
وی ادامه داد: کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر در راستای عملکرد بهتر این کمیسیون به کمیته تخصصی شامل کمیته نظارت، کمیته حقوقی و کمیته تنویح مصوبات را تشکیل داد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه بیان داشت: از اقدامات مهم این کمیسیون حضور و تعامل با سایر کمیسیونهای شورا و حضور در جلسات متعدد کمیسیون ها به ویژه کمیسیون شهرسازی ومعماری و کمیسیون عمران در خصوص مغایرت های طرح تفصیلی و طرح جامع می توان اشاره کرد.
وی افزود: کمیسیون نظارت و حقوقی دریک سال گذشته 61 جلسه اصلی و 108 جلسه در کمیته ها وهمچنین 15 جلسه مشترک با سایر کمیسیون ها را تشکیل داده است.
سروری در ادامه اظهار داشت: از دیگر اقدامات مهم این کمیسیون می توان به پیگیری حقوقی و پاسخ به شکایت مطروح در دیوان عدالت اداری نسبت به مصوبه 17 شهریور 92 شورا در خصوص انتخاب مجدد شهردار تهران برای سومین دوره متوالی، تحلیل برنامه های پنج ساله اول ودوم شهرداری تهران، تحلیل و بررسی طرح جامع وطرح تفصیلی مصوب و مصوبات شورای اسلامی شهر تهران در خصوص آن، بررسی لوایح و اجرای مصوبات، اوراق مشارکت، نحوه محاسبه عوارض در بافت فرسوده و صدور پروانه ها و بررسی لایحه سامان دهی و انتقال صنایع و صنوف اشاره کرد.
وی ادامه داد: همچنین بررسی آماری و تحلیل ده ساله تعداد ومتراژ پروانه، گواهی و آرای ماده 100، تحلیل و بررسی بهره برداری مستمر از سامانه ها،نظارت بر نحوه اجرای صحیح مصوبات شورا نظیر قیمت گذاری اراضی، بررسی اساسنامه شرکت ها و سازمان های شهرداری تهران، تهیه و تطبیق طرح ها جهت ارائه به صحن شورا نظیر طرح الزام شهرداری تهران به ارائه لایحه جامع به منظور کمک به خسارت دیدگان حوادث طبیعی در شهر تهران و کمک به خسارت دیدگان حادثه طوفان 12 خرداد ماه شهر تهران و تصویب آن در صحن شورا از دیگر برنامه های مهم این کمیسیون در سال گذشته بود.
سروری در ادامه تصریح کرد: در راستای رسیدگی به شکایات موضوعی وموردی شهروندان نیز پرونده مربوط به املاک واقع در حاشیه دره فرحزاد و گزارشات شکایات ساکنین املاک، پرونده مربوط به املاک واقع در حاشیه بزرگراه چمران، اسلام آباد، شهرک نیایش و محدوده غربی ده ونک، بررسی تقاطعات پرحجم ترافیکی و موضوع کسری پارکینگ پرونده های بزرگ تجاری- اداری اشاره کرد.
رئیس کمیسیون نظارت بر حقوق شهر تهران در ادامه اذعان داشت: همچنین در دوره یکسال گذشته موضوعات خاصی نظیر بررسی حوادث ناگهانی و نحوه برخورد و کمک به حادثه دیدگان نظیر واژگونی اتوبوس، حادثه پارک ارم و طوفان اخیر، بررسی اتخاذ تصمیم در خصوص لایحه ارجاعی ارزش بهینه ناشی از طرح تفصیلی شهر تهران.
بررسی پاسخ داده شده در خصوص پیگیری موضوع مشارکت شهرداری در پیشگیری از آسیب های اجتماعی مورد رسیدگی قرار گرفت.