حجتالاسلام قاسمی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، گفت: آبان ماه هر سال برنامه ازدواج دانشجویی در دانشگاهها شروع میشود و برنامههای متنوعی برای زوجین در مشهد برگزار میکنیم.
وی افزود: سال گذشته 450 نفراز دانشجویان دانشگاههای آزاد گیلان ازدواج دانشجویی داشتند.
معاون نهاد نمایندگی دانشگاههای آزاد گیلان با بیان اینکه در آیات قرآن آمده است برای فقر و نداری نباید ازدواج را به تاخیر انداخت، گفت: امروز مهمترین مشکل جوانان برای ازدواج اشتغال است و بحث اشتغال تهدیدی است برای جوانان که میتوان با هماندیشی و تعامل آن را به یک فرصت تبدیل کرد.
حجت الاسلام قاسمی افزود: دانشجویان و جوانان باید از تجارب و تخصص خود برای اشتغال استفاده کنند.
وی ادامه داد: ازدواجهای دانشجویی به واسطه شناختی که زوجین از یکدیگر در جریان مشاورههایی که از طریق نهاد دانشگاه به آنها ارائه می شود، پیدا میکنند و این موضوع میتواند به عنوان الگوی ازدواجهای آسان در جامعه باشد.
معاون نهاد نمایندگی دانشگاههای آزاد گیلان گفت: در مشاورههایی که توسط مشاوران مذهبی نهاد رهبری به زوجهای دانشجو داده میشود، با واقعیات زندگی آشنا میشوند و توقعاتشان از ازدواج برایشان منطقی میشود.
حجتالاسلام قاسمی افزود: از طریق این مشاورهها آگاهیهای دینی زوجهای دانشجو را با بیان سیره ائمه و اشارات قرآن ارتقا میبخشیم و دانشجویان با دید منطقی به ازدواج نگاه میکنند و توقعتشان از زندگی کاهش مییابد.
وی با بیان اینکه علم آموزی با ازدواج منافاتی ندارد، گفت: اگر در ازدواج توقعات غیرمنطقی وجود داشته باشد، آسیبهای زیادی را بوجود میآورد.
معاون نهاد نمایندگی دانشگاههای آزاد گیلان افزود: باید با سبک زندگی اسلامی به نیازهای جوانان در ازدواج منطقی پاسخ دهیم.
حجت الاسلام قاسمی گفت: امروز جوانان باید توقعات خود را از ازدواج کم کنند.
وی گفت: بیشتر دانشجویانی که برای مشاوره ازدواج به ما مراجعه میکنند در رابطه با آشناییها و رفتارهای قبل ازدواج است که ما با برگزاری کارگاههای آموزشی، نشستها، همایشها و جلسات پرسش و پاسخ سعی کردیم مشکلات دانشجویان را برطرف کنیم و با راهنماییهای لازم و منطقی راه درست را به آنها نشان دهیم.
معاون نهاد نمایندگی دانشگاههای آزاد گیلان با بیان اینکه متاسفانه رواج تجملگرایی و چشم و همچشمیها مانع شکلگیری ازدواجهای آسان و کمهزینه در جامعه شده است، گفت: با آموزشهای سبک زندگی اسلامی باید توقعات جوانان را در ازدواج کاهش دهیم.
حجت الاسلام قاسمی با بیان اینکه آمار طلاق در استان گیلان بالاست، گفت: خوشبختانه در ازدواجهای دانشجویی آمار طلاق بسیار پایین است و برای کاهش آمار طلاق در استان گیلان باید سبک زندگی اسلامی به جوانان آموزش داده شود.
وی گفت: با برگزاری کارگاههای شناخت قبل از ازدواج، جلسات پرسش و پاسخ با حضور حجتالاسلام دهنوی که با استقبال زیادی از دانشجویان مواجه میشود، میتوانیم خیلی از مشکلات را برطرف کنیم.