به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویان در پنجاه و چهارمین نشست معاونان دانشجویی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور در دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: همانگونه که رئیس جمهور و سرپرست جدید وزارت علوم اعلام کردند سیاست این وزارتخانه تغییری نخواهد داشت، گرچه ممکن است سلایق اجرایی متفاوت باشد، اما سیاست وزارت علوم استمرار سیاستهای دولت است.
وی افزود: ارتقای کیفیت در اولویت برنامههای وزارت علوم است و ما در دوره جدید در حین اینکه رشد کمی را کاملا حذف نکردیم در تمام اقدامات موضوع ارتقای کیفی را مدنظر داریم.
صدیقی با اشاره به اینکه در این دوره به رسالت اجتماعی دانشگاهها و نیاز جامعه توجه میشود، خاطرنشان کرد: دانشگاهی که با نیاز جامعه بیگانه باشد، مطلوب نیست.
وی سومین هدف وزارت علوم را بینالمللی شدن آموزش عالی اعلام کرد و ادامه داد: دانشگاهها باید با توجه به مزیتهای خود ارتباطات بین المللی را توسعه دهند.
رئیس سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: سیاست اصلی وزارت علوم، استقلال و آزادی عمل دانشگاهها در چارچوب قوانین هیأتهای امنا است و اختیاراتی که از دانشگاه گرفته شده، باید در چارچوب قوانین به دانشگاهها برگردانده شود.
صدیقی قانونگرایی و شفافیت عملکرد را محور برنامههای وزارت علوم نام برد و تأکید کرد: فرآیند اقدامات و دلایل پاسخهای مثبت یا منفی خود را در رابطه با مسائل مختلف اعلام میکنیم.
وی عنوان کرد: تا جایی که امکان دارد اختیارات خود را به دانشگاهها تفویض میکنیم تا ستاد وزارت علوم بتواند با تمرکز بیشتر به سیاستگذاری و نظارت بپردازد.
رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به اینکه پذیرش دانشجوی خارجی تکلیف قانونی آموزش عالی است، گفت: هم اکنون 19 هزار و 500 دانشجوی خارجی در ایران تحصیل میکنند که از این میان 11 هزار دانشجوی افغانی پذیرش آزمون سراسری، 4 هزار و 500 دانشجو با پرداخت هزینه شخصی، 3 هزار دانشجو بورسیه وزارت علوم و 620 دانشجو نیز بورسیه وزارت بهداشت هستند.
وی تأکید کرد: وزارت علوم از دانشگاههایی که دانشجوی خارجی جذب کنند، حمایت مالی میکند، زیرا این اقدام را در راستای توسعه ارتباطات علمی بینالمللی و اشاعه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران میداند.
صدیقی در تشریح عملکرد حوزه تربیت بدنی دانشگاهها بیان داشت: در سال 92 بیش از 350 هزار دانشجو در رشتههای تخصصی ورزشی و 8 هزار و 200 دانشجو در زمینه ورزش قهرمانی فعالیت در دانشگاهها فعالیت کردند و 5 هزار و 500 انجمن ورزشی دانشگاهی به وزارت علوم در این زمینه کمک کردند.
وی با اعلام اینکه سرانه فضای ورزشی در دانشگاهها بسیار پایین است، خاطرنشان کرد: باید زیر ساختهای ورزشی را توسعه دهیم و اختیارت خود را فعالیتهای تربیت بدنی به دانشگاهها واگذار کنیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان اضافه کرد: در سال جدید انجام معاینات پزشکی و صدور کارنامه سلامت برای دانشجویان ورودی در همه مقاطع تحصیلی انجام میشود و از دفاتر مشاوره دانشگاهها نیز با توجه به نقش آنها در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی حمایت بیشتری میشود.
وی با تأکید بر رعایت عزتمندی و مصلحت دانشجویان شاهد و ایثارگر در ارائه خدمات به آنها، از بازنگری آییننامه دانشجویان شاهد و ایثارگر با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران خبر داد.
صدیقی گفت: بر اساس تکلیف قانون باید هر سال 20 درصد خدمات رفاهی دانشجویی را به بخش خصوصی واگذار کنیم، ولی هم اکنون 10درصد خوابگاههای دانشجویی در بخش خصوصی است و قیمتهای غذای دانشجویی نیز بسیار پایینتر از تکلیف قانونی است که 40درصد قیمت بازار آزاد است.
وی یادآور شد: بهترین پیشنهادی که برای حل مشکلات تغذیه دانشگاهها ارائه شده، پرداخت یارانه تغذیه به عنوان تسهیلات دانشجویی و از طریق صندوق رفاه دانشجویان است که امیدواریم با همکاری دولت و مجلس شورای اسلامی این پیشنهاد در قانون بودجه سال 94 عملیاتی شود.