کد خبر:۳۵۶۶۴۰

مبتلایان به افسردگی در شبکه بهداشت شناسایی و درمان می‌شوند

رئیس جمعیت پیشگیری از خودکشی گفت: 90 درصد از کسانی که به فکر آسیب به خود هستند به یکی از اختلالات روانی مانند افسردگی، اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی یا اختلالات شخصیت مرزی یا خودشیفته مبتلا هستند.

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سیدکاظم ملکوتی گفت: با بیان اهمیت همدلی در پیشگیری از خودکشی، اظهار داشت: چنانچه فردی از نزدیکان شما قصد آسیب زدن به خود را دارد و برای درد و دل پیش شما آمد، سعی کنید احساساتش را فهمیده، با او همدلی کنید، به گونه‌ای که بفهمد که می‌تواند به شما تکیه کند، این مهم با شنیدن تأمین می‌شود، بنابراین باید وقت کافی گذاشته و با تکان دادن سر، اعلام کنید که حرف‌ها و نظرات او برای شما اهمیت دارد.

 

وی افزود: باید به فردی که قصد آسیب زدن به خود را دارد نشان دهید که احساسات او درست یا نادرست برای ما اهمیت دارد تا او به ما اعتماد کند، همچنین برای جلب اعتماد، نباید فرد را قضاوت کرد و حرفها و تفکرات غیرمنطقی نیز باید بدون ارزیابی و قضاوت شنیده شود، باید این احساس به فرد القاء شود که آنچه برای ما اهمیت دارد حال مناسب و آرامش تو است.

 

رئیس جمعیت پیشگیری از خودکشی با تأکید بر شنیدن مؤثر در کاهش فشار روانی ناشی از استرس‌های روزمره که می‌تواند به بروز اختلالات روانی و حتی خودکشی منجر شود، اظهار داشت: گاهی لازم است برای افرادی که به کمک ما نیاز دارند چندین ساعت و روز وقت بگذاریم.

 

وی گفت: از طرفی فردی که دچار آسیب یا تنشی شده است به راحتی می‌تواند زبان بدن شما را حس کند، بنابراین مراقب واکنش‌های خود باشید، زیرا زبان بدن شما ممکن است به او بگوید که زودتر صحبت‌هایت را به پایان برسان، این در حالی است که فردی که قصد صدمه زدن به خود را دارد، از نظر روانی بسیار تحت فشار بوده و نیاز به تخلیه روانی دارد.

 

این روانپزشک درک عمق فاجعه را مرحله به مرحله دانست و ادامه داد: درک شرایط فردی که قصد صدمه زدن به خود را دارد باید مرحله به مرحله باشد.

 

در گام اول می‌توانیم با طرح این پرسش که آیا موضوعی در زندگی‌ات وجود دارد که باعث ناامیدی تو شده باشد؟ بحث را پیش ببریم. چنانچه پاسخ مثبت باشد در مرحله بعد می‌پرسیم؛ آیا دوست داری اتفاقی در زندگی‌ات رخ دهد تا دیگر زنده نباشی؟ در صورتی که پاسخ مثبت باشد این سؤال را می‌پرسیم که آیا تا به حال خواسته‌ای به خود صدمه بزنی؟ توجه به این نکته ضروری است که در صورتی که پاسخ فرد مقابل در هر مرحله‌ای منفی بود وارد مرحله بعد نمی‌شویم.

 

این روانپزشک با بیان اهمیت مسائل روانی در بروز خودکشی گفت: فردی را که تصمیم به خاتمه زندگی خود دارد نباید رها کنیم، باید او را به اورژانس 115، اورژانس اجتماعی 123، خانواده یا یکی از مراکز اورژانس معرفی کنیم.

 

وی افزود: به طور متوسط در دنیا به ازای هر 100 هزار نفر 6 نفر دست به خودکشی می‌زنند.

 

رئیس جمعیت پیشگیری از خودکشی با اشاره به ثبت آمار خودکشی در وزارت بهداشت و اقدامات پیشگیرانه در این خصوص اظهار داشت: ثبت آمار خودکشی از سالها پیش به صورت فکر، اقدام و رفتار خودکشی ثبت می‌شده است و اکنون این سیستم ارتقاء یافته است.

 

وی ادامه داد: وزارت بهداشت در نظر دارد توسط خانه‌های بهداشت مبتلایان به افسردگی را شناسایی و درمان کند چرا که یکی از عوامل مؤثر در بروز خودکشی ابتلا به اختلال افسردگی است.

 

شواهد نشان می‌دهد تمام کسانی که دست به خودکشی می‌زنند مبتلا به افسردگی هستند و حدود 90 درصد از کسانی که اقدام به خودکشی می‌کنند به یکی از بیماری‌های اعصاب و روان اعم از افسردگی، اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی یا اختلالات شخصیت مرزی یا خودشیفته که در زمره اختلالات شخصیت هیجانی‌مدار بوده مبتلا هستند.

 

وی خاطرنشان کرد: لزوم خودمراقبتی از سلامت روان با خودآگاهی و یادگیری مهارت‌های دهگانه زندگی برای پیشگیری از ابتلاء به اختلالات روانی ضروری به نظر می‌رسد، چرا که یادگیری این مهارتها می‌تواند فرد را در حل مسائل روزمره، کنترل تنش‌های روانی و روابط فردی و بین فردی یاری کند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار