کد خبر:۳۵۶۸۰۹
"خبرگزاری دانشجو" بررسی کرد/

وام 80 میلیونی هم بازار مسکن را تکان نداد/ تاثیرات افزایش تسهیلات مسکن بر تورم آن + جدول قیمت انواع آپارتمان در تهران

طرح مسکن اجتماعی دولت یازدهم هنوز هم در حد همان طرح باقی ماند تا روزهای آخر شهریور ماه نیز در حالی سپری شود که با وجود افزایش مبلغ تسهیلات خرید خانه به 80 میلیون هنوز هم بازار مسکن تکان نخورده و روزهای رکودی خود را ادامه دهد. 
به گزارش خبرنگار اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، روزهای آخر شهریور ماه نیز در حالی سپری می‌شود که با وجود افزایش مبلغ تسهیلات خرید خانه به 80 میلیون هنوز هم بازار مسکن تکان نخورده و روزهای رکودی خود را ادامه می‌دهد.
 
در سال‌های گذشته با توجه به افزایش قیمت زمین و ساختمان و همچنین کاهش توان مالی متقاضیان که دیگر قادر به خرید خانه نبودند و به اجبار به تمدید اجاره راضی می‌شدند، خرید و فروش مسکن به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرد و بازار مسکن را به رکودی عمیق فرو برد. رکودی که تاثیرات منفی بسیاری بر اقتصاد دارد چرا که یکی از مهمترین بازارها برای اشتغال است و همواره این نگرانی وجود دارد که ادامه این رکود موجبات افزایش بیکاری در جامعه را فراهم کند.
 
همین نگرانی‌ها موجب شد که در چند سال اخیر خروج بازار مسکن از رکود در صدر برنامه‌های دولت‌های وقت قرار گیرد. در همین راستا دولت دهم طرح مسکن مهر را به اجرا گذاشت. طرحی که با وجود تمام نقاط ضعفش توانست عده کثیری از مردم را که سال‌ها در انتظار خانه‌دار شدن بودند به آرزوی دیرنشان برساند. اما با توجه به اتمام دولت دهم این طرح نیمه تمام رها شد و کار در دولت یازدهم ادامه پیدا نکرد. 
 
عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم که قبل از تصدی این پست نیز از مخالفان طرح مسکن مهر احمدی‌نژاد بود پس از وزیر شدن نیز این مخالفت‌ها را ادامه داد و از طرحی جدید به نام مسکن اجتماعی سخن به  میان آورد.
 
 اما با وجود تکرار شعارهای وی بر اجرای این طرح و سخن گفتن از مزیت‌های آن تا به این لحظه که بیش از یکسال از فعالیت دولت یازدهم می‌گذرد هنوز اثری از مسکن اجتماعی در بازار پر تنش مسکن نمی‌بینیم و این طرح هنوز یک طرح باقی مانده است و هر روز شاهد سخنان موافقان و مخالفان در خصوص آن هستیم بدون آنکه نشانه‌های عینی آن را دیده باشیم.
 
به غیر از این راهکار که به نظر می‌رسد راهکاری بلندمدت برای سامان دادن به بازار مسکن باشد طرح دیگری تحت عنوان راه‌اندازی صندوق پس‌انداز مسکن نیز از ماه گذشته در دستور برنامه‌ها قرار گرفت. صندوقی که رسالت آن اعطای وام‌های 80 میلیون تومانی به متقاضیان خرید مسکن است. از آنجا که در گزارش  "اقساط ماورایی تسهیلات 80 میلیون تومانی خرید مسکن" به بررسی چگونگی این تسهیلات پرداختیم در اینجا دیگر بحث را باز نمی‌کنیم و می‌خواهیم تاثیرات اجرای این طرح بر خروج بازار مسکن از رکود را بررسی کنیم.
 
17 دی ماه سال گذشته بود که طبق مصوبه شورای عالی پول و اعتبار مقرر شد تا وام خرید مسکن از 20 میلیون تومان به 35 میلیون تومان افزایش یابد. همچنین اعلام شد به منظور کمک به تامین مسکن زوج‌های جوان، سقف تسهیلات خرید برای هریک از زوجین که تاریخ وقوع عقد آن‌ها از 17/10/1392به بعد باشد، تا سقف مبلغ 250 میلیون ریال و جمعا معادل مبلغ 500 میلیون ریال بر روی یک واحد مسکونی (اخذ یک واحد مسکونی به عنوان وثیقه هر دو وام) از محل اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن تعیین می‌شود. همچنین نرخ فروش اقساطی تمام تسهیلات مصوب در شورای پول و اعتبار 15 درصد و سررسید آن‌ها 12 ساله تعیین شد.
 
در ابتدا تصور بر این بود که با توجه به کاهش قدرت رید مردم افزایش تسهیلات خرید خانه بتواند با افزایش تقاضا بازار مسکن را از رکود خارج کند اما شواهد نشان داد که نه تنها در این مدت قیمت مسکن افزایش نیافته، بلکه خرید و فروش هم رونق پیدا نکرده است و بازار مسکن رکود یکساله خود را ادامه داد و برخلاف سال‌های گذشته که با افزایش وام مسکن موجبات افزایش جو روانی برای صعود قیمت و رونق خرید و فروش می‌شد، بازار مسکن هیچ واکنشی نسبت به این افزایش سقف تسهیلات نشان نداد.
 
یک کارشناس مسکن: پرداخت وام 50 میلیونی به خریداران تورم‌زاست
 
احمدرضا سرحدی، کارشناس بازار مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، گفت: وام مسکن باید به گونه‌ای باشد که به خانه دار شدن افرادی که خود نقدینگی کافی برای خرید مسکن در اختیار ندارند، کمک کند؛ همان گونه که در تمام دنیا رایج است، این وام به صورت معناداری در قیمت خرید خانه اثر می‌گذارد.
 
وی افزود: حتی در کشورهای پیشرفته گاهی تا 90 درصد از قیمت یک ساختمان وام پرداخت می‌شود. بازپرداخت این وام‌ها هم متناسب با میزان اجاره خانه‌هاست. در گذشته میزان این وام‌ها بسیار مناسب بود، اما بعدها با توجه به افزایش میزان تورم و ثباتی که در حجم وام ها به وجود آمد، این تعادل بر هم خورد، بنابراین وام‌ها بی‌معنا بود و ما شاهد خرید و فروش این وام‌ها در بنگاه ها بودیم.
 
 این کارشناس بازار مسکن با اشاره به تاثیرات اقتصادی افزایش قیمت وام مسکن ادامه داد: در صورت ارائه این وام در بازاری مانند کشور ما که شاهد وجود اضافه تقاضا هستیم، افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن پدیده‌ای قابل انتظار خواهد بود؛ به همان صورتی که در سال‌های گذشته به همان میزان افزایش وام مسکن، قیمت‌ها نیزتوسط مالکان افزایش می‌یافت.
 
سرحدی گفت: بنده و اغلب کارشناسان بر این اعتقادیم برای حل مشکلات موجود در بازار مسکن بهتر است این وام‌ها به سازندگان و تولیدکنندگان مسکن داده شود و به گونه‌ای باشد که اقساط به خریدار منتقل شده و توسط وی پرداخت شود. این مسئله دو فایده دارد. اول آن که تولید مسکن بالا می‌رود، یعنی طرف عرضه و از طرف دیگر جوابگوی خریداران و طرف تقاضا خواهد بود.
 
وی افزود: با وجود افزایش مبلغ وام مسکن به 50 میلیون تومان، بازهم به دلیل افزایش هزینه‌های ساخت و مصالح ساختمانی این مبلغ چندان مناسب نیست و باید میزان وام اختصاصی به ساخت و ساز بیشتر باشد، مخصوصا در کلان شهری مانند تهران.
 
این کارشناس اظهار داشت: ادعا شده این وام‌ها از طریق سپرده‌گذاری داده شود و سود این وام‌ها بخشی توسط سپرده‌گذار و بخشی از آن را دولت تقبل کند. اگر این کار شود که بعید می‌دانم، خیلی خوب است.
 
سرحدی تاکید کرد: بهترین نحوه پرداخت این وام‌ها پرداخت به سازندگان می‌باشد که در نتیجه آن میزان تولید افزایش پیدا کند، قیمت‌ها تثبیت شود و خریداران بتوانند با قیمتی مناسب خانه را خریداری کند.
 
گزارشات میدانی ایران نیز از مناطق مختلف تهران نشان می‌دهد به دلایل مختلف افزایش میزان وام در شمال، مرکز یا جنوب پایتخت مورد اقبال مردم و متقاضیان قرار نگرفته و این اقدام نتوانسته حتی به میزان کمی بازار خرید فروش را تحریک کند.
 
 حتی برخی از فعالان بازار مسکن می‌گویند بعد از شروع زمزه‌های افزایش مبلغ تسهیلات خرید خانه از 35 میلیون به 80 میلیون حتی کسانی که قصد فروش خانه‌هایشان را داشته‌اند در انتظار افزایش قیمت‌ها دست نگه داشته و منتظرند تا تاثیر این وعده دولت را در افزایش قیمت‌ها و نه کاهش رکود ببینند.
 
با توجه به اینکه افزایش یافتن فاصله میان تقاضا و عرضه در بازار مسکن موجبات رکود عمیق این بخش شده است و برای برون رفت از رکود راهی جز تحریک تقاضا وجود ندارد امید آن می‌رود که فعالان این بخش بتوانند با راهکارهای جدی‌تر از افزایش مبلغ تسهیلات به کمک بازار مسکن بشتابند تا نه تنها این بازار پر تاثیر در اقتصاد ایران از تله رکودی فعلی خارج شود بلکه متقاضیان نیز به آرزوی چندین و چند ساله خود یعنی خانه‌دار شدن دست یابند.
 
در ادامه نگاهی گذرا به قیمت‌های مسکن در مناطق مختلف تهران می‌اندازیم:
 
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۳
بابا اینی که زدید که خوبه!!! خونه در همین سایت داریم متری 38 میلیون!!!!! آیا واقعا چنین قیمت سرسام آور باد شده ای برای به عرش رفتن مالی عده ای که بعد بیان به پشتوانه سرمایه شان ان شاالله که به کار خیر بزنن ولی اومدیم به کار خیر نزدنن اگر!!! آیا درست است؟؟؟؟؟
3
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۰۳:۵۹
خبرگزاری دانشجو نظراتم را یا اصلا انتشار نمیدهد و یا بعد از برداشتن خبر از روی سایت آن را منتشر میکند همچنین گاها دسترسی به آرشیو اخبارتان را محدود می کنید که این نوع برخورد با نظریات مردمی نوعی بی احترامی به مخاطبان و کسانی که زحمت می کشند و نظریات خویش را جهت اطلاع عمومی و برسم امانت بشما می سپارند تا منتشر گردد و شما براستی امانتدار خوبی نیستید چرا که نه تنها حرمت حرفه خویش را نگه نمی دارید و بر اساس سلیقه ی و سیاست مورد نظر خودتان عمل می کنید و به منتقدان با این کارتان {عدم انتشار نظریات مردمی } و نوع تفکرتان {انتشار نظریات مردمی بعد از برداشتن خبر از سایت} توهین مینمایید لذا برایتان عمیقا متاسفم و تقاضا دارم در رفتارتان تجدید نظر بفرمایید توصیه ام از سر خیرخواهی میباشد . والسلام
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار