به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» به نقل از خبرگزاری رویترز، در پی شمارش آرای 26 حوزه از 32 حوزه رأی گیری در اسکاتلند، 54 درصد اسکاتلندیها به استقلال از انگلیس رأی منفی دادند.
در پی شمارش بیش از 60 درصد آرای همه پرسی، بیش از یک میلیون و 397 هزار نفر به این همه پرسی رأی منفی دادند؛ در حالی که حدود یک میلیون و 176 هزار نفر به آن رأی مثبت دادند.
شمارش آرا نشان میدهد نرخ مشارکت مردم اسکاتلند در این همه پرسی 84 درصد بود. اما در شهر گلاسگو، نرخ مشارکت 75 درصد اعلام شد.
اسکاتلندی ها از ساعت هفت صبح تا ساعت 22 روز پنجشنبه به پای صندوق های رای رفته بودند تا درباره سرنوشت اتحاد 307 ساله اسکاتلند با انگلیس نظر دهند. بیش از چهار میلیون و 280 هزار نفر برای شرکت در این همه پرسی ثبت نام کرده بودند که 97 درصد از کل جمعیت واجد شرایط برای شرکت در رای گیری به شمار می آیند.
اسکاتلند که در آب های ساحلی اش در دریای شمال ، ذخایر مهمی از نفت وگاز وجود دارد ، همراه با انگلیس ، ولز و ایرلند شمالی کشور سلطنتی متحد یا بریتانیا را تشکیل می دهند.
الکس ساموند از دولت انگلیس خواست سریعا تعهدات خود را درباره اعطای اختیارات بیشتر به اسکاتلند اجرا کند.
ساموند در جمع حامیان استقلال در پایتخت اسکاتلند اعلام کرد: «اسکاتلند با اکثریت آراء تصمیم گرفته است در این مرحله به یک کشور مستقل تبدیل نشود. من آرای مردم را می پذیرم.»
رهبران سه حزب اصلی انگلیس - که به سبب به راه افتادن کمپین استقلال شوکه شده بودند - اعلام کرده بودند اگر اسکاتلند تصمیم بگیرد بخشی از انگلیس باقی بماند اختیارات بیشتری به مقامات آن خواهند داد.
ساموند گفت: اسکاتلند انتظار دارد مقامات انگلیسی در سریع ترین زمان ممکن این وعده ها را عملی کنند.
نیکولا استورگئون، معاون وزیر اول اسکاتلند روز جمعه به شکست احتمالی حزبش در همه پرسی درباره استقلال این منطقه اذعان کرد.
نخست وزیر انگلیس وعده داد اختیارات بیشتری به پارلمان محلی اسکاتلند واگذار خواهد شد.