به گزارش خبرنگار "خبرگزاري دانشجو" از ياسوج، هفتهاي كه گذشت پرونده ثبتنام دانشجويان ورودی جديد بيشتر دانشگاههاي كشور از جمله دانشگاه ياسوج بسته شد و كلاسهاي درس براي ورود دانشجويان تازه نفس به سنگر علم و دانش باز شده تا پذيراي فصل تازهاي در دانش كشور باشند.
ثبت نام دانشجويان ورودی جديد هميشه با اعتراضها و نگرانيهايي از سوي دانشجويان و پدر و مادرهايي كه مشتاقانه براي ثبت نام فرزندشان در سنگر جديدي از علم و دانش حضور يافتند، همراه هست.
شايد برخي از اين نگرانيها ناشي از سطح توقعي باشد كه دانشجويان جديد و والدين آنها به مهمترين مركز علمي كشور يعني دانشگاه دارند.
اما آيا همه نگرانيها و اعتراضها را ميتوان ناشي از اين بالا بودن سطح توقع دانست و يا اشكالاتي نيز در كار مسئولين دانشگاه وجود دارد؟
دانشگاه ياسوج، امسال عليرغم سالهاي گذشته مراسم ستاد استقبال از دانشجويان ورودی جديد را به مدت يك هفته در سكوت خبري و بياطلاعي خبرنگاران برگزار كرد؛ اما اين امر مانع مطلع شدن خبرنگار ما از مشكلات موجود در روند اجراي اين برنامه نشد.
هر چند از لحاظ شكلي و ساختاري، با مشخص كردن ستادي براي ثبت نام ورودیهای جديد و مديريت يكي از مسئولين دانشگاه بر اين ستاد، روند ثبتنام به ظاهر نظاممندتر شد؛ اما نگرانيها همچنان يار و همراه دانشجويان و والدين آنها بود.
مشكل خوابگاه دانشجويي يكي از پر سر و صدا ترين مشكلاتي بود كه گريبانگير دانشجويان ورودی جديد دانشگاه ياسوج شده بود.
توجه مسئولين دانشگاه به خوابگاه خواهران دانشجو، آنها را از توجه جديتر به خوابگاه دانشجويان پسر باز داشت و به همين دليل بيشترين نگرانيها در اين خصوص از ناحيه دانشجويان پسر مشاهده ميشد.
مشخص نبودن قطعي وضعيت خوابگاه خودگردان و پولي بودن خوابگاه دانشجويي و متناسب نبودن ساختمانهاي اجارهاي با خوابگاههاي دانشجويي از جمله اين مشكلات دانشجويان پسر دانشگاه ياسوج در امور خوابگاه به حساب ميآيد.
واريز کامل پول خوابگاه در هنگام ثبت نام
واريز تمام و كمال پول خوابگاه در موقع ثبت نام، مشكل ديگري بود كه گريبان دانشجويان دختر و پسر اين دانشگاه را گرفته و با موجي از اعتراضات همراه بود.
والديني كه به هر زحمتي خود را از شهرهاي دور و نزديك به دانشگاه رساندند موقع ثبتنام با اين موضوع مواجه ميشوند كه باید برای ثبت نام در خوابگاههاي خودگردان مبلغ 470 و يا 720 هزار تومان را يك جا به حساب دانشگاه واريز كنند.
دانشجويان روزانه بايد براي ثبت نام در خوابگاه مبلغ 470 هزار تومان را يك جا و در روز ثبت نام پرداخت كنند و دانشجويان شبانه نیز علاوه بر پول شهريه، 720 هزار تومان براي خوابگاه خودگردان.
یک دانشجوي پسر ميگفت: دو سه روز است كه پدرم از دنيا رفت، مجبور شدم براي ثبت نام، مراسم را رها كنم و به اينجا بيايم، براي ثبت نام در خوابگاه از من 720 هزار تومان ميخواهند و نميدانم از كجا اين مبلغ را جور كنم. انگار كسي هم پاسخگوي مشكل ما نيست.
البته يكي از دانشجويان دانشگاه كه براي كمك به مسئولين دانشگاه در امر ثبت نام ورودیهای جديد حاضر بود، با دیدن وضع موجود با قرض از دوستان، هزينه ثبت نام خوابگاه اين دانشجو را متقبل شد.
وجود دانشكدهاي در يكي از شهرهاي كوچك استان با فاصله 2 تا 3 ساعتي از دانشگاه مركز استان بدون خوابگاه، در دست تعمير بودن سايت دانشگاه در موقع ضروري اطلاع رساني، تغيير شيوه ثبت نام و اطلاع رساني ديرهنگام در سايت دانشگاه، بلاتكليفي از مشخص نبودن سازكار خاصي براي تعيين زمان آغاز و پايان ثبت نام، مشاركت ضعيف تشكلهاي دانشجويي و كانونهاي فرهنگي و علمي دانشگاه در معرفي خود به دانشجويان ورودی جديد، تعمیر خوابگاه دختران و کلاسهاي دانشگاه با تاخير، از دیگر مشکلاتی بود که در روزهای ثبتنام دانشجویان جدید به چشم میخورد.