گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ مرضیه برومند دبیر پانزدهمین جشنواره عروسکی بین المللی تهران مبارک با حضور در برنامه زنده باد زندگی از این که حضور عروسک در زندگی بچه ها کم شده احساس نگرانی کرد و گفت: همه چیز دارد مجازی می شود. بازی با عروسک به رشد شخصیت بچه کمک می کند. یک زمانی مادر بزرگ ها و مادرها برای فرزندان خود عروسک درست می کردند متاسفانه ما در ایران عروسک بومی نداریم هر چند در این زمینه کارهایی شد ولی موفق نبود.
وی افزود: خوشبختانه هم اکنون یک انجمن مردمی با کمک چند دختر جوان تشکیل شده که به مناطق مختلف ایران سفر می کنند و عروسک های بومی هر منطقه را شناسایی کرده و با کمک اهالی مبادرت به ساخت آنها می کنند.
برومند اظهار داشت: عروسک ها ریشه در باورهای هر منطقه دارد و باعث می شود فرهنگ بومی خود را حفظ کنیم. در ضمن سنتها و لباس های بومی احیا می شود.
وی با تاکید براینکه عروسک راستگو، صادق و ساده است تصریح کرد: کسانی که کار عروسکی انجام می دهند انسانهای خیلی خیلی خوبی هستند. آنها خود را پشت عروسک پنهان و عاطفه و حس خود را از طریق عروسک منتقل می کنند. عروسک ها پیام آور صلح، شادی و انسانیت هستند.
برومند در رابطه با کارهای خود گفت: من وقتی کاری تولید می کنم همه اعضای خانواده را در نظر می گیرم زیرا تلویزیون رسانه ای خانوادگی است. اولویت اول من تلویزیون است ولی شهر موشها کاری سینمایی است و شعار تهیه کننده هم این است که می خواهیم سه نسل را با هم آشتی بدهیم یعنی سه نسل با هم سینما بروند. زیرا سینما یک تجربه جمعی است. خیلی زیباست وقتی خانواده ای با هم فیلمی را ببینند و در مورد آن عکس العمل نشان دهند.
کارگردان مدرسه موشها در ادامه افزود: چون بچه ندارم محبتم را نثار همه بچه ها کردم. من واقعا نگران همه بچه ها هستم و امیدوارم دنیا را صلح و خوبی فرار بگیرد.
دبیر پانزدهمین جشنواره عروسکی بین المللی تهران مبارک درباره این جشنواره گفت: متولی این جشنواره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که با همکاری مرکز هنرهای نمایشی، سازمان میراث فرهنگی، شهرداری و سازمان صدا و سیما برگزار می شود.
دبیر پانزدهمین جشنواره عروسکی بین المللی تهران مبارک دررابطه با انتخاب نام "مبارک" برای این جشنواره بیان داشت: مبارک شخصیت خیمه شب بازی و آیین سنتی ایرانی است. این جشنواره سال 68 تاسیس شده و چند سالی است که دو سال یک بار برگزار می شود. این جشنواره، جشنواره عروسکی معتبر و شناخته شده ای در دنیاست و امسال 9 کشور با 11 کار در این جشنواره بین المللی شرکت کرده اند. در این جشنواره کشورهایی همچون هلند، اسپانیا، آمریکا، آلمان ارمنستان، چین، افغانستان شرکت دارند. از ایران هم استانهای مختلف کارهای بسیار خوبی ارائه کرده اند.
برومند در ادامه افزود: افتتاح جشنواره شنبه هفته گذشته با راهپیمایی شاد از محل دبیرخانه جشنواره یا همان خانه عروسکی واقع در خیابان فلسطین شروع شد و همراه با ساز و عروسک به سمت تئاتر شهر حرکت کردیم. افراد مختلفی از جمله مهتاب کرامتی سفیر یونیسف در ایران، فاطمه معتمد آریا، رسول نجفیان در این مراسم حضور داشتند.
مرضیه برومند در پایان گفت: به کار کودک بها داده نمی شود و آن را سردستی می گیرند در صورتی که کار کودک کار مهمتری است. همه در مورد افزایش جمعیت صحبت می کنند ولی کسی به سفره فرهنگی کودک فکر نمی کند.