به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور روز سه شنبه در جریان سفر به نیویورک که به منظور شرکت و سخنرانی در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد انجام گرفته است، در ادامه دیدار با سران کشورها، با رییس جمهوری ونزوئلا دیدار و گفت و گو کرد.
روحانی در این دیدار، بر اراده ایران برای ادامه روابط مثبت و سازنده با ونزوئلا اشاره کرد و گفت: همان علاقه قبلی برای تحکیم روابط ایران و ونزوئلا پابرجا است و در این راه، اعتقاد داریم که کشورهای دیگر نباید بر روی این روابط دوستانه تأثیر بگذارند.
رئیسجمهوری با ابراز خرسندی از آرامش و ایجاد شرایط پایدار در ونزوئلا، بر اراده ایران جهت ارتقای روابط با ونزوئلا تأکید کرد و یادآور شد: ایران و ونزوئلا در حوزه مسائل بین المللی دارای مواضع مشترک قابل توجهی هستند؛ از جمله نظر دو کشور درباره مبارزه با تروریسم، نظری واحد است.
روحانی افزود: نمی توان باور کرد کسانی که همین گروههای تروریستی را ایجاد کردهاند، امروز در صدد از بین بردن آنها باشند. امروز کشورهایی که قربانی اصلی تروریسم هستند باید در راه مبارزه و از بین بردن تروریسم، پیشگام باشند. به عنوان مثال باید مردم سوریه و عراق در برابر تروریسم بایستند و دیگران در این راه به آنها کمک کنند.
روحانی در ادامه سخنانش، همچنین مواضع رییس جمهوری ونزوئلا در زمینه مسائل منطقه خاورمیانه و بخصوص درباره موضوع فلسطین را قابل تقدیر دانست.
نیکلاس مادورو رییس جمهوری ونزوئلا نیز در این دیدار، با اشاره به توصیه هوگو چاوز رییس جمهوری فقید این کشور درباره اهمیت توسعه روابط ونزوئلا با ایران، تقویت برادری و همکاری با ایران را از اولویت های ونزوئلا نام برد.
مادورو در بخش دیگر سخنانش، تروریست ها را دشمنان واقعی بشریت دانست و اظهار داشت: عده ای تروریست ها را به سلاح و موشک مجهز کردند و امروز در صدد مبارزه با آنها برآمده اند. برای حل این معضل، کشورهای مستقل مانند ایران باید برای کمک به عراق و سوریه وارد صحنه شوند.
وی نگاه های منفعت جویانه در برخورد با تروریسم را عامل توسعه این مشکل جهانی دانست و تأکید کرد که سازمان ملل متحد و نهادهای بین المللی باید در ریشه یابی این گروههای تروریستی فعالانه عمل کنند.
رییس جمهوری ونزوئلا همچنین به تحولات اخیر در بازار انرژی و همکاری های دو کشور در سازمان اوپک اشاره کرد و خواستار نقش بیشتر ایران برای هماهنگی گسترده تر اعضای اوپک شد.