آخرین اخبار:
کد خبر:۳۵۹۶۵۹
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

ایران در 5 سال آینده در صورت عدم پیشگیری به کشورهای چاق دنیا می‌پیوندد/ میزان 50 درصدی چاقی در ایران

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره بر اینکه در دو سال گذشته چاقی در کشور به 50 درصد رسیده است، گفت: اگر پیشگیری نکنیم در پنج سال آینده کشور ما به جمع کشورهای چاق دنیا می‌پیوندد.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، عبدالرضا نوروزی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد امروز در نشست خبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در جمع خبرنگاران در مشهد گفت: سازمان بهداشت جهانی بعد از سال 2003 بیماری قلب و عروق را از مهمترین بیماری‌های غیر واگیردار اعلام کرده است.

 

وی با اشاره بر اینکه اگر می‌خواهید قلب سالم داشته باشید، باید از سن کم به ورزش بپردازید، تصریح کرد: متاسفانه 40 درصد از کسانی که ورزش می‌کنند، افراد بالای 65 سال هستند که مبتلا به بیماری قلبی هستند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تغذیه مادر بر سلامت فرزند تاثیر می‌گذارد، گفت: اگر مادران باردار تغذیه مناسب نداشته باشند و یا دارای اضافه وزن باشند، فرزندان آنان در معرض تهدید بیماری‌های قلبی قرار می‌گیرند.

 

نوروزی یکی از مشکلات در زمینه سلامت را اضافه وزن و چاقی دانست و گفت: برای پیش‌گیری از بروز بیماری‌ها باید وزن خود را در محدوده طبیعی حفظ کنیم.

 

وی با اشاره بر اینکه در دو سال گذشته چاقی در کشور به 50 درصد رسیده است، بیان داشت: نسبت به سال‌های گذشته 25 درصد افزایش وزن داشته‌ایم که اگر پیشگیری نشود، در پنج سال آینده کشور ما به جمع کشورهای چاق دنیا می‌پیوندد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه چاقی باعث بروز بیماری‌های قلب و عروق، افزایش چربی خون و بالا رفتن قند خون است، گفت: کودکانی که دارای اضافه وزن هستند، بیشتر در معرض این گونه بیماری‌ها قرار می‌گیرند.

 

نوروزی دیدن تلویزیون که باعث کم‌تحرکی می‌شود و زندگی آپارتمانی که بدون برنامه‌ریزی شهری ساخته شده است را از عوامل چاقی دانست و افزود: برای پیشگیری از چاقی و بیماری‌های دیگر باید به جای مصرف روغن جامد و مایع از روغن زیتون و کنجد به میزان کم استفاده کنیم، همچنین مصرف سبزیجات و میوه‌های فصلی را به 750 گرم برسانیم و هر روز ورزش کنیم.

 

وی نمک را یکی از عوامل افزایش فشار خون دانست و تاکید کرد: در کشور ما مصرف نمک زیاد است، ما باید نمکدان را از سفرهایمان حذف کنیم.

 

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه براساس شواهد علمی دنیا مصرف الکل باعث ایجاد بیماری قلبی در انسان می‌شود، گفت: این نظریه که مصرف الکل برای بهبود بیماری قلبی خوب است، اشتباه است و این تبلیغ شرکت‌های مشروبات الکلی فرانسه برای فروش محصولاتشان است.

 

در ادامه این مراسم بابک اقبالی، کارشناس مسئول بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت خراسان رضوی گفت: یکی از مهمترین عوامل بیماری‌ها در جامعه عدم توجه به سبک زندگی اسلامی است.

 

وی با اشاره براینکه افراد بالای 30 سال باید قند خون خود را تست کند، بیان داشت: 10 درصد جمعیت کشور بالای 30 سال دارای بیماری قند خون هستند.

 

کارشناس مسئول بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت خراسان رضوی با بیان اینکه اگر فشار خون 14 روی 9 باشد و قند خون زیر 100 باشد، طبیعی است، تصریح کرد: افراد باید هر چند وقت یکبار، تست قند و فشار خون بدهند؛ زیرا بیماری قندخون و فشارخون دارای علامت نیست.

 

اقبالی در مورد غربالگیری افزود: در مشهد حدود 400 هزار نفر غربال شده‌اند که 20 هزار نفر تحت مراقبت هستند.

 

وی درباره بیماری دیابت گفت: در کشور حداقل 20 هزار نفر مبتلا به دیابت هستند که نصف این بیماران از بیماری خود بی‌اطلاع هستند.

 

کارشناس مسئول بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت خراسان رضوی تصریح کرد: غذای نشاسته‌دار مانند نان در افزایش قند خون تاثیر دارد و بهترین نان برای مصرف، نان سنتی مانند لواش و سنگک است؛ چون نان همبرگر و باگت باعث افزایش قند خون می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار