به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از شیراز، تدین، قائم مقام معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز روز گذشته در مراسم آغاز به کار کلینیک سلامت پای دیابت، با گرامیداشت 23 تا 29 آبانماه به نام هفته ملی دیابت بیان داشت: در زمینه بیماریهای غیر واگیر، اقدامات مثبتی از سوی دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده است و امید داریم هر روز بیش از پیش شاهد توسعه این خدمات باشیم.
وی با بیان اینکه 10 درصد جمعیت بالای 30 سال استان فارس، مبتلا به دیابت و 10 درصد نیز در شرف ابتلا به بیماری دیابت هستند، افزود: 50 درصد افراد اطلاعی از بیماری خود ندارند و نقش کلینیکهای دیابت در هدایت و راهبرد بیماران در سطوح مختلف دارای اهمیت ویژهای مییابد.
قائم مقام معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: با توجه به اهمیت این موضوع، با همکاری 12 کلینیک دیابت سطح دو و یک کلینیک دیابت بارداری در بیمارستان حضرت زینب(س) در شهر شیراز خدمات تخصصی به بیماران دیابتی ارائه میشود، همچنین با راهاندازی پنج کلینیک دیابت در قطبهای درمانی این خدمات تخصصی در سطح شهرستانهای استان نیز ارائه میشود.
تدین گفت: یکی از عوارض بیماری دیابت بر روی پای بیماران است که منجر به بروز زخمهای پیشرفته و قطع اندام میشود و بر همین اساس، معاونت درمان اقدام به راهاندازی کلینیک سلامت پای دیابت در درمانگاه مطهری کرد که با همکاری مدیریت درمانگاه، این کلینیک در کوتاهترین زمان ممکن راهاندازی شد.
حجتی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز گفت: آموزش در درمان زخمهای پای دیابتی نقش بسیار مهمی را ایفا میکند و باید آموزشهای مناسب به همراهان بیمار نیز ارائه شود تا در طول مدتی که بیمار در منزل حضور دارد، اقدامات درمانی مناسب برای وی انجام شود.
وی خاطرنشان کرد: قبل از اینکه سلامت پای دیابت به خطر بیفتد با شروع علائمی از قبیل گزگز، قرمزی و التهاب، بیمار باید به پزشک مراجعه کرده و اقدامات درمانی از همان ابتدای امر انجام گیرد تا عوارض بعدی بروز نکند.