حمید یعقوبی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"،با اشاره به اجرای طرح پایش سلامت گفت: طرح پایش سلامت از سال ۸۵ با رویکرد پایش سلامت روانی دانشجویان جدید الورود مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، درتمامی دانشگاههای ایران شروع به کار کرد و امسال، تمامی مقاطع تحصیلی از کاردانی تا دکتری، شامل این طرح شدهاند.
وی در ادامه مهلت شرکت دانشجویان در این طرح را ۳۰ آبان عنوان کرد و گفت: سعی شده در فرآیند ثبت نام دانشجویان جدید، انجام تستهای پایش سلامت قرار بگیرد تا شاهد شرکت تمامی دانشجویان در این طرح باشیم. در این طرح، پایش سلامت جسمی در مراکز بهداشت دانشگاهها و از طریق معاینات جسمی و پایش سلامت روحی از طریق مراجعه به مرکز مشاوره و مصاحبه انجام میپذیرد.
سرپرست دفتر مشاوره سازمان امور دانشجویان، در ادامه به تشریح جزئیات طرح پرداخت و گفت: در این طرح، دانشجویان مستعد ابتلا به ناراحتی روحی و جسمی شناسایی میشوند و از طریق مرکز مشاوره دانشگاه، تحت نظر مشاوران قرار میگیرند تا از بروز بیماریهای روحی جلوگیری شود. همچنین تمامی اطلاعات دانشجویان نزد مراکز به صورت محرمانه باقی میماند و در صورت نیاز به پیگیری توسط خانواده، خود دانشجو در جریان پیگیریها قرار میگیرد.
وی به مزایای انجام طرح برای دانشجویان اشاره کرد و گفت: انجام چکاپ رایگان سلامتی و شناسایی ابعاد روانی خود که توسط این طرح برای دانشجو اجرا میشود، از مزایای طرح است.
یعقوبی درباره پیگیری و تکرار طرح پایش سلامت در طول سال تحصیلی گفت: متاسفانه، به دلیل بودجه کم و هزینه زیادی که انجام این طرح در طول سال خواهد داشت، قادر به انجام آن در طول سال تحصیلی نیستیم ولی شناسایی دانشجویان در بدو ورود، باعث میشود که مرکز مشاوره دانشگاه، برنامه ریزی و پیگیری لازم را اتخاذ کند.
وی از انجام تست دیابت در دانشگاههای شهر تهران خبر داد و گفت: این طرح، از امسال به صورت آزمایشی در دانشگاههای شهر تهران انجام میشود. در این طرح، با انجام تست قند خون، افراد مستعد دیابت شناسایی میشوند تا مشاوره غذایی و سلامتی دریافت کنند.
لازم به ذکر است که برای نخستین بار، طرح پایش سلامت، امسال برای دانشجویان تمامی مقاطع تحصیلی که به صورت روزانه و شبانه در دانشگاههای دولتی تحصیل میکنند و همچنین موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی که سرانه مشاورهای، فرهنگی و ورزشی از دانشگاه دریافت میکنند، لازم الاجرا شد.