آخرین اخبار:
کد خبر:۳۵۹۹۱۵
حجت الاسلام احمدی:

یکی از علل گسترش اسلام "علم آموزی" است/ ارائه محصولات علم در کشوری دیگر نمک‌نشناسی است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه اسلام علم و دین را مغایر نمی‌داند، گفت: یکی از علل گسترش دین اسلام همین مسئله علم‌آموزی است.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از گرگان؛ حجت الاسلام احمد احمدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، ظهر امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی و تقدیر از دانشجویان ممتاز دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان که در تالار خلیج فارس این دانشگاه برگزار شده بود، با استناد به آیه‌ شریفه‌ "انا لله ودانا الیه راجعون" سخنان خود را آغاز کرد و گفت: تمام متن و حاشیه دین منوط بر همین آیه است.


وی با بیان این مقدمه به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) مبنی بر اینکه "علم را جستجو کنید اگر چه در چین باشد" اشاره کرد و اظهار داشت: پیامبر به تحصیل علم حتی با رنج و سختی توصیه فرمودند، اما امروز در کشور ما پس از سقوط رژیم طاغوتی و به یمن و برکت روح ملکوتی امام راحل و به پاس خون شهدای انقلاب و دفاع مقدس، ظرفیت و زمینه علم آموزی به طور وسیع در کشور فراهم آمده است.


حجت الاسلام احمدی تصریح کرد: در گذشته حتی یک آموزشکده کوچک در شهرستان‌ها وجود نداشت و از طرفی بسیاری از خانواده‌ها دخترهایشان را برای تحصیل در مقاطع پایین نیز از ترس از دست دادن دین و فرهنگ، منع می‌کردند، از این رو آنچه که امروز می‌بینیم با این گستردگی دانشگاه‌ها و تکثر دانشجویان، نتیجه‌ روح پاک امام و هدایت‌های مقام معظم رهبری است که باید با طلب علم آن را قدر دانست.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فضای علم آموزی در گذشته متذکر شد: در زمان‌های قدیم علم آموزی فقط مختص خانواده‌های متمکن بود و فقرا از ادامه تحصیل محروم بودند، ولی با آمدن اسلام ورق برگشت و این دین مبین آسمانی فاصله طبقاتی در فراگیری علم را از میان برداشت.


مدیر گروه فلسفه دانشگاه تهران اضافه کرد: تاریخ اسلام به خوبی نشان می‌دهد که دین را با علم مغایر نمی‌دانسته است و می‌توان گفت یکی از امتیازات اسلام مسئله آموزش و یکی از علل گسترش این دین غنی همین مسئله علم آموزی است.


حجت الاسلام احمدی، آموزش، علم، تعمق و عدم تعارض دین و علم را روح اسلام خواند و بیان داشت: برای اسلام در گذشته هیچ تفاوتی نداشت علم از کجا می‌آمد. دانشمندانی همچون ابن سینا بسیاری از علوم را با اقتباس از دیگر کشورها به رشته تحریر درآوردند، چرا که اساسا بهترین مردم آن کسی است که علم دیگران را با علم خودش جمع کند.


رئیس سازمان سَمت کشور در همین راستا، ابن سینا را دانشمندی متبحر در علوم طب، ریاضی، منطق، فسلفه و موسیقی خواند و ابراز داشت: این دانشمند برجسته ایرانی رابطه تنگاتنگی با مسجد و محراب داشت و سه فصل پایانی کتاب معروف "اشارات" وی به عرفان اختصاص دارد که این گواه عدم تعارض دین و علم در اسلام است.


وی در خطاب به دانشجویان بر شناخت دانشمندان در عالم اسلام تأکید کرد و گفت: این فرصت و امینت امروز را غنیمت بشمارید و علم را دقیق بخوانید، چرا که علم با سطحی خواندن به جایی نمی‌رسد و علمی به جایی می‌رسد که در آن تعمق شود.


ارائه محصولات علم در کشوری دیگر نمک‌نشناسی است


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگر سخنانش بر هوشمندی ایرانیان تأکید کرد و بخش بزرگی از تمدن آمریکا را حاصل وجود دانشمندان ایرانی مقیم آنجا خواند و عنوان داشت: البته به علت عدم وجود امکانات در کشورمان به مغزهایی که رفتند حق می‌دهیم اما بهتر این است مانند دکتر حسابی علم دیگر جوامع را با علم خود جمع کنند و محصول آن را به کشور خود بیاورند.


حجت الاسلام احمدی بر استفاده از تمامی علوم در جهان تأکید کرد و یادآور شد: دکتر حسابی و بسیاری از دانشمندان حتی بنده برای کسب علم در تمام دنیا گشتیم و زندگی کردیم و در نهایت برای ارائه آنچه کسب کردیم به آب و خاک خودمان بازگشتیم این که محصولات علم خود را در کشوری دیگر ارائه دهیم نوعی نمک نشناسی است.


مدیر گروه فلسفه دانشگاه تهران تصریح کرد: ارتباطات امروز با اینترنت راحت شده است و نیاز به سفر نیست همچنین در کشور به برکت انقلاب اسلامی امنیت و آرامش بدون اضطراب حاکم است از این جهت فرصت را غنیمت بشمارید و با فراگیری دقیق علم به خود و کشور خود خدمت کنید.


ایرانی پیشرفته؛ شایسته ملت باهوش و نجیب کشور


وی با اشاره به کتاب "خدمات متقابل ایران و اسلام" از استاد شهید مطهری، ایرانیان را افرادی باهوش و نجیب خواند و تأکید کرد: شما جوانان با استعانت از فرهنگ اسلامی سعی کنید غم یکدیگر را بخورید و به فکر هم باشید، کارها را به صورت جمعی، دقیق، پیوسته و با موشکافی و حوصله پیش ببرید و بدون تقسیم‌بندی گروه به رئیس و مرئوس، تصمیم بگیرید، تا ایران را به کشوری پیشرفته و توسعه یافته آنچنان که شایسته ملت باهوش و نجیب آن است بدل کنید.


حجت الاسلام احمدی در پایان با قرائت دوباره آیه شریفه "انا لله و انا الیه راجمعون" خطاب به دانشجویان متذکر شد: همه‌ی دین بر این پایه است که مبدا و معاد خداوند است و ما بنده‌ی او هستیم و به او باز می‌گردیم؛ شما تنها نیستید خودتان را بسازید و خدا را فراموش نکنید تا خدا شما را دچار خودفراموشی نکند ما همگی مال خدا هستیم و به سوی او باز می‌گردیم تلاش کنید برگشتتان بدون خودساختگی نباشد.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار