گروه دانشگاه"خبرگزاری دانشجو"؛ رفتار دوگانه و متناقض آمریکا در مسئله داعش را شاید بتوان با نگاه مقطعی به مسائل رخ داده در خاورمیانه طی چند سال اخیر تحلیل و بررسی کرد؛ ولی ریشه این رفتار را میتوان با یک نگاه کلان به رفتار سیاسی آمریکا و مدل سازی این دولت در مسائل بینالمللی و به ویژه خاورمیانه جستجو کرد و به تحلیل آن پرداخت.
ظاهرا الگوی مطلوب ایالات متحده آمریکا و در برخی موارد اسرائیل، جهت رسیدن به اهداف خود که اغلب آنها نظامی هستند ایجاد یک مساله توسط خود این دولتها میباشد که از آن علیه دولتها و ملل دیگر استفاده میکنند.
از حادثه 11سپتامبر میتوان به عنوان یک نمونه از این رفتار سیاسی یاد کرد؛ حادثهای که بهانهای برای حمله به افغانستان و همچنین اسلام هراسی شد.
تاریخ سیاسی خاورمیانه نمونههایی دیگر از تجاوزاتی که از الگوی مذکور پیروی میکردند را به یاد دارد.
حمله آمریکا به عراق به بهانه کشف و انهدام سلاحهای کشتار جمعی از این نمونهها است. طرح مسئله وجود سلاحهای کشتار جمعی در عراق توسط آمریکا فقط برای ایجاد بهانهای در راستای تجاوز به عراق بود و تاریخ، دروغ بزرگ آمریکا را اثبات کرد؛ چرا که هیچ سلاح کشتار جمعی در عراق یافت نشد.
ملت ایران هم از این الگوی ناجوان مردانه مصون نمانده است و چند سالی است که آمریکا مساله دروغین ساخت سلاح هستهای توسط ایران را بهانهای برای تحمیل جنگ اقتصادی و نحریمهای ظالمانه قرارداده که همچنان این نبرد پابرجا است.
حال، با مرور موارد مذکور، راحتتر میتوان تناقض رفتاری آمریکا با تروریستهای داعش را تحلیل کرد.؛ داعش نیز پدیدهای است که آمریکا آن را به وجود آورد و امروز بهانهای شده است برای حضور نظامی آمریکا در خاورمیانه؛ بنابراین پاسخ به این سوال روشن است که چرا آمریکا طی سه سال گذشته نه تنها به داعش حمله نکرد؛ بلکه از آن حمایت هم میکرد، ولی امروز داعیهدار مقابله با داعش شده است.
آمریکا تنها زمانی داعش را نابود خواهد کرد که دیگر آن را تامین کننده منافع خویش در منطقه نداند؛ و چون در حال حاضر وضعیت منطقه نمایشگر چنین چیزی نیست، بدیهی است که آمریکا قصد نابودی داعش را ندارد؛ هر چند در شیپور، مبارزه با تروریسم بدمد.
فرستنده: امیر هراتی نیا - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق دانشگاه بیرجند
انتشار یادداشت دانشجویان به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط "خبرگزاری دانشجو" نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.