به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو امروز در ششمین همایش "روز جهانی غذا" در تالار ابن سینای مشهد بیان داشت: دو هفته پیش توانستیم در تفاهم نامهای با معاونت علم و فناوری رئیس جمهور استفاده از تکنولوژیها را وارد حوزه نظارت و امنیت غذا کنیم.
وی ادامه داد: نگاه وزارت بهداشت در بحث غذا مبتنی بر سلامت محوری است؛ اما تلاش داریم تابیش از پرداختن به بحث ایمنی در محصول به دنبال این باشیم که بدانیم آن محصول تا چه اندازه مفید فایده و یا دارای ضرر برای استفاده مردم است.
میزان مصرف نمک در کشور دو برابر استاندارد جهانی است
رئیس سازمان غذا و دارو در ادامه با بیان این سئوال که چرا باید سرانه نمک در کشور ما دو برابر میزان توصیه شده در جهان باشد، خاطر نشان کرد: هر انسان باید روزانه تنها پنج گرم نمک دریافت کند؛ اما این میزان برای هر ایرانی 12 گرم است و این یعنی بیماریهای پر فشار خونی بسیار برای مردم ایران اسلامی و نوعی ایجاد بیماری به دست خود.
دیناروند در ادامه با بیان این نکته که ما در انتظار اصلاح استانداردها در برخی محصولات مشکل دار نخواهیم شد، نسبت به این شرکتهای تولیدی هشدار داد و گفت: ما ضوابط کنترلی خود را آغاز کردهایم و برخی محصولات که دارای مشکلات سلامت بخصوص دارا بودن درجه نمک بالا هستند را توبیخ خواهیم کرد.
میزان مصرف روغنهای دارای اسید چرب ترانس بالا باید به صفر برسد
وی در ادامه از استفاده مردم از روغنهای اسید چرب ترنس بالا ابراز نگرانی کرد و گفت: امروز از سوی سازمان سلامت جهانی عنوان شده است که باید میزان مصرف روغنهای دارای اسید چرب ترانس بالا در جهان به صفر برسد؛ اما این در حالی است که در برخی محصولات ما میزان وجود این اسید در روغن 20 برابر است!
رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم میزان استفاده از این روغنها را در کشور به صفر کاهش دهیم، باید تمام روغنهای دارای این اسید از جمله روغن نباتی و روغنهای قنادی را جمع آوری کنیم و در تغذیه خود به دنبال جایگزین باشیم.
دیناروند با بیان این نکته که اگر هر میزان مصرف اسید چرب ترانس در کشور کاهش یابد، دو برابر بیماریهای قلبی و عروقی در کشور با کاهش روبه رو خواهند شد، گفت: مشکل این است که ذائقه مردم به سوی استفاده از مواد غذایی رفته که دارای فایده نبوده و بسیار مضر است. در حقیقت ما باید کاری کنیم مردم از شوری، چربی و شکر زیاد متنفر شوند.
تولید کنندگان غذایی 18 ماه فرصت دارندچراغ راهنمای ایمنی تغذیه استفاده کنند
وی در ادامه از ارائه چراغ راهنمای ایمنی تغذیه به زودی بر روی بستههای غذایی در کشور خبر داد و گفت: تولید کنندگان محصولات غذایی 18 ماه فرصت دارد تا چراغ راهنمایی ایمنی را بر روی بستههای تولیدی خود نصب و مردم از طریق این چراغ متوجه میزان موجود چربی،قند و نمک آن بسته غذایی شوند.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: مردم با دیدن این چراغ راهنمایی میتوانند به خوبی درک کنند که کدام محصول دارای چربی بالا، متوسط و یا پایین است و بر اساس بیماری و یا اهمیتی که برای سلامتی خود قائل هستند از استفاده محصولات دارای چربی، نمک و شکر بالا پرهیز میکنند.
دیناروند با بیان این نکته که اگر محصول غذایی دارای چربی بالا باشد چراغ راهنمای ایمنی تغذیهاش قرمز خواهد بود، بیان داشت: باید مردم از این فرصت استفاده کرده و از خرید محصولاتی که چراغ های مواد مضرشان برای بدن قرمز است، خودداری و با این رفتار تولید کنندگان را به سمت تولید محصول دارای استانداردهای سلامت راهنمایی کنند.
روادید پروانه ساخت را آسان میکنیم
وی در ادامه از بالا بردن نظارت سازمان غذا و دارو بر بازار خرید مصرف کنندگان در سال جاری خبر داد و گفت: ما تلاش داریم روادید خود را در خصوص ارائه پروانه ساخت را کاهش دهیم و در زمان کوتاه تری پروانه تولید را در اختیار سرمایه داران بگذاریم؛ اما از آن سو نظارت خود را بر بازار بسیار تشدید و با خاطیان برخوردهای شدیدی خواهیم داشت.
رئیس سازمان غذا و دارو در پایان به تفاهمهای بین بخشی در میان ارگانهای همسو در دولت اشاره کرد و گفت: در طول یک سال اخیر بسیار تلاش داشتهایم که از انجام موازی کاریهای در میان ارگانهای همسو از جمله سازمان استاندارد بپرهیزیم.