آخرین اخبار:
کد خبر:۳۶۲۸۵۷
رئیس سازمان غذا و دارو:

فقط 4 درصد مردم در کشور از کمبود کالری رنج می‌برند/ سال 94 غنی‌سازی غذایی را آغاز می‌کنیم

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: جهت رفع کمبود ویتامین D در کشور در حال آماده‌سازی بستر سازی لازم جهت غنی‌سازی برخی مکمل‌های غذایی در کشور هستیم که مقدمات آن انجام شده و به احتمال زیاد غنی‌سازی در نان و یا شیر را تا ابتدای سال 94 آغاز خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو امروز در حاشیه ششمین همایش روز جهانی غذا در نشست خبری در سالن کنفرانس تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: غذا سهم بسیار بزرگی در کشور به خود اختصاص داده و باید اعلام کنیم تقریبا 25 درصد سهم درآمد مردم به غذا مربوط می‌شود.
 

وی ادامه داد: در حوزه غذا تمام تلاش خود را انجام داده‌ایم که وابستگی خود را به خارج از مرزها کاهش دهیم؛ اما متاسفانه به دلیل اینکه منطقه ما در فضای آب و هوایی خشک است، با کمبود آب روبرو هستیم و در نتیجه محصولات کشاورزی ما با کاهش تولید مواجه است.
 

رئیس سازمان غذا ودارو با بیان اینکه بیش از 10 میلیارد دلار در سال سهم واردات غذایی در کشور است، گفت: با وجود تمام تلاش‌هایی که جهت صادرات تولیدات غذایی انجام داده‌ایم؛ اما متاسفانه سهم صادرات تولید غذایی ما به کشورهای منطقه و اروپایی تنها چهار میلیارد دلار است.


دیناروند نیاز به تکنولوژی‌های جدید و صرفه‌جویی در آب در کشاورزی را از نیازهای اساسی کشور در تولید غذا و محصولات کشاورزی دانست و افزود: شورای عالی سلامت به دنبال این است که بتواند تامین غذا در کشور را در حوزه سلامت برای مردم تضمین کند؛ البته تولید و نظارت بر تامین غذای مورد نیاز در کشور بیش از آنکه بر عهده وزارت بهداشت باشد، برعهده وزارت جهاد کشاورزی است.
 

وی ادامه داد: دبیرخانه شورای عالی سلامت وظیفه سلامت غذا را بر عهده دارد و تلاش می‌کنیم سلامت محوری را با مصرف کالری لازم و پایین آوردن مصرف روغن‌ها و نمک در کشور ایجاد کنیم.
 

رئیس سازمان غذا ضمن انتقاد از مصرف غذاهای پرکالری و رواج آن در میان مردم کشور خاطرنشان کرد: متاسفانه بیش از 50 درصد مردم در کشور بیش از نیاز بدنشان کالری دریافت می‌کنند و تغذیه آنان به نحوی است که چاقی را به دنبال داشته و تنها چهار درصد از مردم از کمبود کالری در سلامت بدنشان رنج می‌برند.
 

دیناروند اصلاح شیوه زندگی را موجب بهبود تغذیه دانست و تصریح کرد: افزایش بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های زودرس و همچنین سرطان‌ها تنها با رعایت شیوه مناسب زندگی و تغذیه سالم رو به کاهش خواهد رفت و ما مطمئنیم اگر مردم شیوه تغذیه خود را تغییر دهند، 10 سال به عمر متوسط هر ایرانی اضافه خواهد شد.
 

وی با بیان اینکه برنج، سویا، روغن‌ها و گندم از واردات اساسی سازمان غذا و دارو در سال گذشته بود، گفت: در ضوابط واردات برنج 20 درصد سخت گیری‌های ما نسبت به گذشته بیشتر شده است و با نظارت از مبدا و زمین‌های زارعتی کشورهای که برنج وارد می‌کنیم از جمله هندوستان تلاش داریم برنجی با کیفیت و با قیمت مناسب به دست مردم برسد.
 

رئیس سازمان غذا و دارو از تشکیل کارگروه‌های در وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی در خصوص جلوگیری از استفاده از سموم مضر در محصولات کشاورزی اشاره کرد و افزود: آنچه ما را نگران می‌کند، میزان استفاده از سموم نیست؛ زیرا میانگین استفاده سموم در محصولات کشاورزی در کشور نسبت به جهان کمتر است؛ اما آنچه برای ما ایجاد نگرانی کرده است، استفاده در زمان نامناسب و قاچاق سموم مضر و غیربهداشتی از گذرگاه‌های مخفی است.
 

دیناروند به کمبود ویتامین D در کشور اشاره کرد و گفت: جهت رفع کمبود ویتامین D در کشور در حال آماده‌سازی بستر سازی لازم جهت غنی‌سازی برخی مکمل‌های غذایی در کشور هستیم که مقدمات آن انجام شده و به احتمال زیاد غنی‌سازی در نان و یا شیر را تا ابتدای سال 94 آغاز خواهیم کرد.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر مکمل‌هایی را در اختیار مردم در حاشیه شهر و روستاهای کم جمعیت قرار داده‌ایم و تلاش داریم به محض اینکه محصول مورد نظر در خصوص غنی‌سازی که به احتمال زیاد نان است را مشخص کنیم و سال 94 آغازی برای غنی‌سازی یک مکمل غذایی که در منازل بسیار استفاده می‌شود، خواهد بود.
 

رئیس سازمان غذا و دارو در پایان در خصوص وجود روغن پالم و استفاده بیش از حد آن در فرآورده‌های غذایی گفت: واردات روغن پالم را از 50 درصد به 30 درصد رسانده‌ایم و این کاهش یعنی در سال جاری 300 هزار تن واردات روغن پالم در کشور کمتر خواهد بود که این قدمی در راستای حفظ سلامت مردم در کشور است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار