به گزارش خبرنگار دولت "خبرگزاری دانشجو"، محمدعلی نجفی، سرپرست وزارت علوم صبح امروز در حاشیه همایش ملی نخبگان در جمع خبرنگاران در خصوص اظهارنظرهای مختلف درباره آمار بورسیههای بررسی شده و اظهارنظر یکی از اعضای کمیته بررسی این بورسیهها، گفت: انشاءالله طی 2 تا 3 روز آینده همانطور که رئیسجمهور اعلام کردند گزارش کامل این بورسیهها را اعلام میکنیم. این بورسیه در یک تقسیمبندی کلی به 4 گروه تقسیم میشود.
وی افزود: گروه اول بورسیههایی هستند که به اسم خارج به آنها بورس داده شده و بعد تبدیل به داخل شدهاند و در نتیجه بدون شرکت در آزمون دکترا وارد مقطع دکترا شدهاند.
نجفی تصریح کرد: پرونددههایی که قرار بود به کمیته 5 نفره ارجاع شود، این گروه از بورسیهها بودند، نه همه بورسیهشدگان.
سرپرست وزارت علوم با اشاره به اینکه گروه دوم، بورسیههایی هستند که به خارج اعزام شدهاند و هماکنون نیز مشغول تحصیل هستند، یادآور شد: طبیعتا پرونده آنها را به کمیته 5 نفره ارجاع داده نشده است.
وی دسته سوم را بورسیههایی دانست که مربوط به مربیان دانشگاهها بودند و اضافه کرد: این گروه از بورسیه شدهها طبق قانون ادامه تحصیل مربیان در داخل دانشگاهها از این بورسیه استفاده کردند که حکم جداگانه و شرایط خاص خود را دارند.
نجفی ادامه داد: دسته چهارم نیز گروههایی بودند که از امتیازات ایثارگران برای ادامه تحصیل و گرفتن بورس و ادامه تحصیل استفاده کردند، بنابراین احکام مربوط به هر کدام از این بورسیهها متفاوت است.
سرپرست وزارت علوم با اشاره به اظهارنظر دواتگری نماینده مجلس و عضو کمیته بررسی بورسیهها گفت: آنچه که آقای دواتگری فرمودهاند درباره گروه اول بوده است که تعدادی از این پروندهها در کمیته مطرح شده است و البته دوستان نماینده در برخی از جلسات کمیته شرکت نداشتهاند.
نجفی اظهار داشت: انشاءالله ظرف 3،4 روز آینده طی اطلاعیهای با توضیح کامل وضعیت بورسیهها گزارش میشود، گزارشی را با توضیحات کامل در مورد بورسیه ها ارائه خواهیم داد و تکلیف را روشن خواهیم کرد تا مردم در جریان باشند البته بدون ذکر نام هیچ کس چرا که ما فکر می کنیم وارد حریم خصوصی افراد نباید شد.
وی ادامه داد: اما اگر معلوم شود که عده ای بدون صلاحیت لازم از بورس استفاده کردند طبیعی است بورس آنها قطع خواهد شد.
سرپرست وزارت علوم در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دقیقا چه تعداد افراد مشکل داشتند گفت: هنوز عدد کاملی به دست نیامده و تا سه چهار روز آینده بیان خواهد شد.
وی همچنین در رابطه با برنامه های ویژه جهت فعالیت نخبگان گفت: هر چند که برگزارکننده این همایش بنیاد ملی نخبگان بوده است در واقع برنامه هایی که در جهت حمایت از نخبگان در حال برنامه ریزی و اجرا بوده و سیاست کلی دولت بر این اساس است که شرایطی را فراهم کند تا نخبگان توانمند شده و از استعداد آنها جهت پیشرفت کشور در زمینه های مختلف استفاده کرد بنابراین این شرایط را باید در تمامی دانشگاه ها به یک شکل ایجاد کرد و در ارتباط با شرکت های دانش بنیان نیز به شکل دیگری باید اجرا کرد.
نجفی در ارتباط با عدم وجود برخی رشته ها در کشور و علاقه مندی نخبگان در بسیاری از زمینه ها که موجب خروج نخبگان از کشور می شود ادامه داد: ما تمامی رشته ها را در ایران نداریم ولی در زمینه تاثیر نخبگان آئین نامه ای تحت عنوان تحصیلات استعدادهای درخشان که هم برای حوزه کارشناسی به کارشناسی ارشد و هم ارشد به دکتری تعدادی از نخبگان به عنوان استعدادهای درخشان می توانند بدون کنکور وارد این رشته ها شوند البته وزارت علوم تا سال آینده تعداد زیادی رشته های تحصیلی بین رشته ای در دانشگاه های کشور ایجاد خواهد کرد که بخشی از آن در سال های قبل بوده است و امید است جهشی در این زمینه ایجاد شود و لذا تا سال آینده رشته های جدیدتر و زیادتری پذیرای نخبگان در دانشگاه خواهند بود.
وی اضافه کرد: مهمترین امتیازی که نخبگان در ارتباط با تحصیل خواهند داشت ورود بدون کنکور در کارشناسی ارشد به دکتری دانشگاه ها خواهد بود.
نجفی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد معرفی خود به عنوان وزیر پیشنهادی علوم گفت: تصمیمی در این باره گرفته نشده است.
وی همچنین در مورد مجوز شورای گسترش برای برخی رشته های دانشگاهی این گونه پاسخ داد: این موضوع باید توسط مرجعی بررسی و در نهایت نظر داده شود و در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در جلسه قبل مطرح شد که قرار شده کمیته ای با حضور نمایندگان دانشگاه آزاد، وزارت علوم، وزارت بهداشت و درمان و شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل شود تا به این موضوع رسیدگی کنند تا ظرفیت رشته های دکتری و کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد چند برابر سال قبل بوده است.
وی اضافه کرد: میرزاده چند بار اعلام کرد که تعداد دکتری پذیرفته شده در دانشگاه آزاد 1.7 برابر نسبت به سال قبل اضافه شده یعنی 70 درصد اضافه شده است اما آقایان مدعیان مخالف دانشگاه آزاد می گویند تعداد دانشجویان دکتری در سال جدید 8 یا 7 برابر شده و به نظر می آید که حرف میرزاده دقیق تر و درست تر باشد اما چون در شورای عالی انقلاب فرهنگی یکی از آقایان ظرفیت 7 برابری را مطرح کرده بود قرار شد کمیته ای در این زمینه رسیدگی کند و نیتجه را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دهد.
وی گفت: خود بنده نیز فکر می کنم 1.7 برابر که میرزاده اعلام کرده درست تر است اما در مورد رشته محل ها در واقع یک ظرفیتی را در حد 12 هزار نفر دکتری برای دانشگاه آزاد و قبول دانشجو در سال تحصیلی آغاز شده تعیین کردیم که رشته های مربوطه دقیقا روشن بوده و تعداد آن نیز مشخص بوده اما به دلیل تغییرات دانشگاه آزاد در مورد ادغام بعضی از محل ها، برخی محل ها را ما تعیین نکردیم اما قرارمان با دانشگاه آزاد این بود که بعد از توزیعات انجام شده دانشجویان دکتری محل ها به صورت دقیق به ما اعلام شود.
وی ادامه داد: تا اردیبهشت 94 فرصت است تا در تمام رشته محل هایی که دانشجویان دکتری دارا هستند تمام شرایط به حداقلی استاندارد از نظر تعداد اساتید تجهیزات جنبی فراهم شود لذا ما نگران وضعیت دانشگاه آزاد نیستیم و با هر افزایش ظرفیتی چه برای دانشگاه آزاد و چه دولتی و چه غیرانتفاعی و غیردولتی در سال تحصیلی جاری مخالفیم.