به گزارش خبرنگار احزاب "خبرگزاری دانشجو"، صبح امروز نشست خبری دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در ساختمان جامعه اسلامی مهندسین با حضور نمایندگان رسانهها برگزار شد.
** وحدت به معنای حرکت کردن همراه با دیگر جریانات سیاسی است
محمدرضا باهنر در خصوص سوالات مطرح شده پیرامون مقولهی وحدت اصولگرایان گفت: وقتی بحث وحدت را میکنیم منظور وحدت فلسفی نیست چرا که دستیابی به نقطهی انتهایی وحدت غیرممکن است. لذا وحدت به معنای حرکت کردن همراه با دیگر جریانات سیاسی است که در یک قالب قرار نمیگیرند و از هم دور و نزدیک میشوند.
نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی در خصوص جلساتی که به همت حجت الاسلام تقوي برای وحدت اصولگرایان برگزار میشود گفت: جلساتی که آقای تقوی راه اندازی کرده اند خود یک انسجام و وحدت است. این جلسات ستاد اجرایی انتخابات نیست بلکه مقوله همدلی و همراهی اصولگرایان با یکدیگر است.
وی در خصوص کیفیت حضور جبهه پیروان در این جلسات گفت: آقای تقوی از همه گروه های مختلف دعوت می نمایند. جبهه پیروان خط امام و رهبری که در جلسات شرکت می کنند به معنای نمایندگی جبهه نیست. خط امام و پیروی یک حضور تشکیلاتی رسمی در جلسات ندارد اما علاقه مندی به نتیجه دارد.
دبیرکل جبهه پیروان در خصوص محوریت این جلسات گفت: محور این جلسات پایداری یا جامعه روحانیت نیستند. تاکنون چهار جلسه تشکیل شده است که در آن حضرات آیات نوری همدانی، موحدی کرمانی، جنتی و مصباح یزدی دعوت شده اند و بنا به شخص سخنران مخاطبین هم عوض می شوند.
** اینکه سیاستهای راهبردی و کلی ما همسو با جامعتین بوده یکی از افتخارات ما محسوب میشود
باهنر در خصوص رابطه این جبهه با جامعتین گفت: مواضع ما در طول سی سال گذشته با افتخار همسو با جامعه روحانیت و مدرسین بوده است. اینکه سیاستهای راهبردی و کلی ما همسو با جامعتین بوده یکی از افتخارات ما محسوب میشود.
وی در خصوص پذیرش وحدت اصولگرایان و حضور آقای مصباح در آن اذعان داشت: ما این وحدت را قبول داشته و اگر آیت الله مصباح هم در این انسجام زیر نظر رهبری باشند ما پیگیری خواهیم کرد.
دبیرکل جبهه پیروان موضع خود در خصوص احمدی نژاد و وزرای احمدی نژاد که تعامل با جریان راست سنتی نداشته و برخی از آنها در جلسه اخیر اصولگرایان شرکت کردند اینطور بیان کرد: اشکالات ما با احمدی نژاد همچنان باقی است. بعضی از وزرای دولت نهم و دهم در حال حاضر منتقد، مدافع و یا در راه انحراف هستند. کسانی که در راه انحراف قرار دارند باید مراقب تعیین جناح بندی خود باشند.
باهنر پاسخ به این پرسش که آیا گزینهی پیشنهادی برای وزارت علوم رای اعتماد را کسب خواهد کرد یا خیر گفت: از آقای رئیس جمهور متشکریم که تا موعد سرپرستی اداره وزارت علوم تمام نشده شخص وزیر را معرفی کردند. در روز چهارشنبه جلسات فراکسیون ها برای وضعیت آقای نیلی و رای اعتماد به او بررسی خواهد شد اما به دلیل نزدیک بودن به جلسه وضعیت بررسی رای اعتماد نمی توان به طور قاطع گفت که رای می آورد یا خیر.
باهنر در رابطه با حضور اصلاح طلبان در انتخابات اظهار داشت: جریانات مختلف سیاسی در انتخابات ظهور و بروز پیدا می کنند و می توانند در انتخابات شرکت فعال داشته باشند لذا ما معتقدیم که رقابت ها شور و افکار مردمی را برای حضور در انتخابات تنظیم می کند.
وی افزود: البته این بدین معنی نیست که قشری خاص در انتخابات حضور داشته باشند. اصولگرایان و اصلاح طلبان هر دو حضور خواهند داشت اما شرط این حضور را ما تعیین نمی کنیم بلکه نظام تعیین می کند و این شرط به رسمیت شناختن قوانین است.
وی با تاکید بر اینکه شرط حضور در انتخابات تبعیت و التزام به قوانین است، ادامه داد: بالاخره افراد باید شرایط کشور را قبول کنند و این برای اصولگرایان و اصلاح طلبان تفاوتی ندارد.
** مقوله فتنه 88 چیزی نیست که با گذشت زمان محو و کمرنگ شود
باهنر با اشاره به اینکه مقوله فتنه 88 چیزی نیست که با گذشت زمان محو و کمرنگ شود، یادآور شد: این اتفاق مهم و تأسف بار است و هزینه های جدی را به نظام و وحدت ملی تحمیل کرد البته مردم هزینه ها را پذیرفتند و در 9 دی 88 پاسخ دندان شکنی دادند.
نائب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که در جریان فتنه 88، هزینه های زیادی پرداخت شده است، افزود: کسانی که در فتنه 88 بوده اند باید اقرار و توبه کنند و اِحتراز خود را اعلام کنند چرا که اگر بخواهند در فضای سیاسی باشند از لحاظ قوانین موضوعی مشکل دارند.
** ضایعه از دست دادن عسگراولادی و مهدوی کنی در حرکت اصولگرایی ضربه جدی را ایجاد می کند
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به سئوالی مبنی بر چاره اندیشی جریان اصولگرایی در خلاء وجود آیت الله مهدوی کنی و عسگر اولادی چیست، تصریح کرد: ضایعه از دست دادن عسگراولادی و مهدوی کنی در حرکت اصولگرایی ضربه جدی را ایجاد می کند و این دو تکیه گاه محکمی برای حرکت های اصولگرایی محسوب می شدند.
باهنر به صلابت و اعتدال موجود در دو چهره ذکر شده اشاره کرد و با بیان اینکه رفتار هر دو برخاسته از دیانت و اخلاق مداری بود، یادآور شد: همه اینها بر می گردد به ایمان و عمق باورشان، کما اینکه هر چه جلوتر می رویم حرف های ناگفته بیشتری راجع به آیت الله مهدوی کنی وجود دارند.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به اینکه آیت الله مهدوی کنی قبل و بعد از انقلاب تکیه گاه جدی و محکمی محسوب می شد، اضافه کرد: آیت الله مهدوی کنی همواره در میدان بود و برای خود کار نمی کرد لذا از دست دادن این عزیزان ضربه جدی را وارد ساخته است.
وی به وعده الهی در این باره اشاره کرد و گفت: طبق وعده صریح الهی هیچ آیه و نشان و نعمتی گرفته نمی شود که در عوض آن گزینه بهتری در انتظار باشد لذا ریزش ها و رویش ها همواره وجود داشته است و این سنت الهی است که آدم ها می روند.
باهنر یادآور شد: باید رویش ها وسیعتر و پرمحتواتر از ریزش ها باشد و اگر بخواهیم فکر کنیم که حوزه های علمیه، مدارس و غیره، امثال این دو را به زودی خواهند ساخت سخت در اشتباهیم چرا که مسئله ای زمان بر است اما رویش ها زیاد بوده است و فعالان سیاسی باید حوصله کنند کما اینکه نباید سیاسیون به آدم ها وابسته باشند.
** احمدی نژاد در طول هشت سال هم به جریان اصولگرایی اعتقاد نداشت
وی در ارتباط با حضور احمدی نژاد در جریان اصولگرایی گفت: وی فعالیت سیاسی دارد برخی ها از وی دفاع کرده و برخی ها نقد می کنند لذا حضور ایشان بستگی به مواضع وی و برطرف ساختن اشکالات گذشته و یا پذیرفتن آن اشتباهات است.
باهنر اضافه کرد: احمدی نژاد در طول آن هشت سال هم به جریان اصولگرایی اعتقاد نداشت و ما هنوز کشف نکردیم که وی چه نوع اصولگرایی را قبول داشته و باور دارد.
** اینکه ناطق نوری محور اصلاحطلبان شده واقعیت ندارد
باهنر در رابطه با ریش سفیدی ناطق نوری در جریان اصولگرایی گفت: در جبهه پیروان مشی ما این بوده است که در زیر سایه جامعه روحانیت و مدرسین کار کنیم و در کلان هم سعی در حفظ این حرکت داشتیم کما اینکه فکر می کنیم در این باره سود برده ایم و نظر قاطبه اصولگرایان هم بر این اساس است.
باهنر با تاکید بر همسو شدن اصولگرایان افزود: جدایی از جامعه روحانیت و مدرسین را نه به مصلحت می دانیم و نه مبتنی بر تحلیل درست است.
وی ادامه داد: ناطق نوری تکیه گاه اصولگرایان بود و در جریان دولت نهم و دهم با توجه به ظلمی که به ایشان شد و توهین های دولت به وی دلخوری های پیش آمد کما اینکه بارها مذاکره شد اما ایشان گفتند من در جریان سیاسی بازنشسته شدم.
باهنر تاکید کرد: و اینگونه که فکر می کنند ناطق نوری محور اصلاح طلبان شده است واقعیت ندارد کما اینکه عدم کار با اصولگرایان و عدم فعالیت با آنها گلایه ما هم است چرا که حجت الاسلام ناطق نوری ظرفیت های خوبی دارد که می تواند کمک حال اصولگرایان باشد.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به سئوال خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه با توجه به معرفی نیلی احمد آبادی به عنوان گزینه پیشنهادی دولت، نظرشما درباره اصرار دولت به واگذار کردن وزارت علوم به گزینه های مسئله دار و وابسته به یک جریان خاص چیست، آیا این مصداق خروج از اعتدال است، گفت: البته که سئوال شما اعلام موضع است و برخلاف شما چنین اظهارنظری ندارم کما اینکه کمیسیون ها در حال بررسی هستند و سئوال و جواب های دارند بنابراین به جمع بندی از وضعیت نرسیدیم و باید جلوتر برویم تا ببنیم کلان مجلس در مجموع چگونه تصمیم گیری می کنند.
**با جریان اصلاح طلب دوست هستیم و صحبت میکنیم اما موقع انتخابات رقیب هستیم
باهنر در رابطه با حضور در انتخابات سال آتی اظهار داشت: با جریان اصلاح طلب دوست هستیم و صحبت میکنیم اما موقع انتخابات رقیب هستیم کما اینکه الان نیز یک سال تا یک سال و نیم زمان برای انتخابات مجلس دهم داریم و ضرورتی ندارد که فضا را انتخاباتی کنیم.
وی مقطع کنونی را مقطعی طلایی دانست و ادامه داد: باید در این مقطع گرههای کور را باز کنیم و مطالبه امروز دعوای سیاسی نیست چرا که مردم کار و اشتغال میخواهند و با حل شدن مسائل میتوانیم انتخاباتی با رقابت سالم داشته باشیم.
وی افزود: البته این به معنی یکی شدن جبههها نیست و تمامی رقابتها باید در چارچوب مقررات باشد حاکمیت نظارت میکند و این به معنای درگیری نیست.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در رابطه با تعاملات وی با افراد منتسب به جبهه پایداری در ماجرای استیضاح یادآور شد: در مجلس شورای اسلامی در هر جلسهای دهها تصمیم میگیریم و هر بحثی موافق و مخالفینی دارد که نباید از آن تعبیر سیاسی کرد چرا که در بسیاری از موارد دیدگاهها متفاوت است.
وی افزود: اختلاف نظرها به معنای این نیست که تمام رفتارها را در مجلس سیاسی جلوه دهند. کما اینکه در رابطه با بحث استیضاح نیز ۶ ماه طول کشید و ما همواره تلاش میکنیم تا جایی که امکان دارد اختلاف و مطالبات از طریق مذاکره حل شود تا کار به استیضاح نکشد.
باهنر استیضاح در مجلس را مصداق طلاق دانست و ادامه داد: استیضاح جزء اختیار نمایندگان بوده و قرار نیست با مخالفت ده نماینده استیضاح صورت گیرد کما اینکه در طول جلسات مجلسیها با وزیر علوم همواره حضور داشتند و محورها میان چندین موضوع بود که همه به تفاهم رسیدند و چه بورسیهها و چه انتصاب که صلاحیت نداشتند و چه بحث اعضای هیئت علمی مطرح شد اما در عمل ۶ ماه منتظر ماندیم اما وزیر علوم سابق کارهای اجرایی را انجام نداد.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با بیان این مطلب که بنده جزء استیضاح کنندگان نبودم، افزود: بالاخره رأی دادم اما این به معنی نزدیکی به یک جریان خاص نیست حتی فراکسیون رهروان و اصولگرایان نیز بودند و این به معنی حضور در یک جریان خاص نبود لذا با دوستان پایداری تعامل داریم.
وی در ارتباط با سکوت آیت الله یزدی در جریان وحدت اصولگرایان اظهار داشت: بنده چنین تعبیری ندارم و موضع گیری بدین معنی نیست که هر روز بایستد و موضع گیری کند لذا اینگونه نیست کما اینکه آیت الله یزدی هموار راهنمایی میکند اما وارد جزئیات نمیشود.
**باور نداریم مجموعه اصلاحطلبان بنشیند و تصمیم سیاسی انتخاباتی بگیرند/ ما هم خیلی آرزوها داریم
باهنر در رابطه با آرایش سیاسی اصلاح طلبان در انتخابات گفت: ما هم خیلی آرزوها داریم اما نمیشود لذا باور نداریم این مجموعه بنشیند و تصمیم سیاسی انتخاباتی بگیرند اگر قرار باشد ناطق فعالیت سیاسی کند در جامعه اصولگرایی است و دوست داریم ناطق فعالیت بیشتری کند.
دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبری در رابطه با تعبیر نامردی سیاسی که از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی مطرح شده بود، اظهار داشت: واژه نامردی در رابطه با دولت اینگونه نبود و مقوله اسیدپاشی یک جرم و جنایت است که برای ما ساده و معمولی محسوب نمیشود باید پیگیری شود و عامل این جنایت به جنایت درخور این جنایت برسد.
وی افزود: عدهای میخواهند همزمان با تصویب قانون امر به معروف و نهی ازمنکر درگیری ایجاد کنند و مسائل را وارونه جلوه دهند اما باید گفت» اسیدپاشی از بزرگترین منکرهاست که باید نهی شود و منظور از نامردی سیاسی در تعبیر لاریجانی هم این مطلب بوده است که کار اسلامی و انسانی را وارونه جلوه دادهاند «
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در رابطه با بحث بورسیهها نیز گفت: بحث مطرح شده از سوی دیوان محاسبات که زیر نظر مجلس شورای اسلامی مطرح شد که مدعی بود عدهای برخلاف ضوابط بورسیه گرفتهاند لذا ما میگوییم دولتها در مجالس حقوقشان پیوسته و مستمر است اما نمیتوانند بگویند دولت قبلی هر کاری کرده باطل بوده است.
باهنر افزود: اختلاف نظر این بود که اگر قرار هست بورسیهها برقرار باشد کسانی که برخلاف مقررات بورسیه دریافت کردهاند باید مشخص شوند و با بیرون آمدن گزارشها، ۳۴ نفر متخلف بوده و مابقی باید پولها را پس بدهند برخی از بورسیهها نیز باطل شده و برخیها نیز باید ادامه هزینهها را خودشان دهند.
وی افزود: از اول در سایتها زدند ۳ هزار نفر بورسیهها زیر علامت سئوال است و در انتها معلوم شد بیش از ۲۵۰۰ نفر به حق بورس گرفتهاند و اختلاف اینجا بود که برخی کم لطفیها صورت گرفت و میگویند اگر وزیر علوم از جریان بورسیهها دست بر میداشت، استیضاح منتفی میشود اما اینگونه نبود.
وی به قتلهای زنجیرهای در خفاش شب که در دورهای اتفاق افتاد، اشاره کرد و با بیان اینکه وارونه جلوه دادن جریان اسیدپاشی جهت تحت شعاع قراردادن قانون امر به معروف سوء استفاده کردن است، ادامه داد: خود این جریان یک مقوله است و تشویش اذهان عمومی چیز دیگری لذا نباید سوء استفاده شود و این عمل شنیع را محکوم کرده و باید جلوی رفتارهای افراطی گرفته شود.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در رابطه با اعلام وصول سریع مجلس در رابطه با رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی علوم اظهار داشت: نامه طبق مقررات واصل شد و حتی اگر چهارشنبه نیم ساعت زودتر نامه به دست رئیس مجلس میرسید جلسه رای اعتماد را اعلام وصول میکردیم.
**تصمیم گیری در مورد جایگزین آیتالله مهدوی کنی برعهده نماینده خبرگان است
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در رابطه با ریاست خبرگان در غیاب مهدوی کنی گفت: تصمیم گیری در این رابطه برعهده نماینده خبرگان است و اکنون نیز شاهرودی نائب رئیس بوده و در غیاب آیت الله مهدوی کنی تصمیم گیری در فضای خبرگان صورت خواهد گرفت و من نظری در این باره ندارم.
باهنر در رابطه با همایش اصولگرایان اظهار داشت: اوج فعالیتهای سیاسی در انتخابات است و زمان برداشت و نتیجه گیری پایان انتخابات است بنابراین اینکه از حالا تبادل نظر صورت گیرد، بحث باشد معنی ندارد و از نظر ما ممدوح است لذا بحث کنونی این است که فضای عمومی و رسانهای کشور نباید انتخاباتی شود چرا که ظلم به کشور است.
وی به تصمیم گیری چندین سال قبل مبنی بر یکی کردن انتخابات اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه فضای کشور با چهارانتخابات به شدت سیاسی میشد تصمیم بر این گرفته شد تا انتخابات مجلس و خبرگان رهبری با هم و انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر همزمان انجام شود.
**انتخاباتی کردن فضای کشور به مصلحت نیست
باهنر اضافه کرد: در زمان انتخابات باید فضا را انتخاباتی کنیم و الان انتخاباتی کردن فضای کشور به مصلحت نیست اما این به معنی عدم فعالیت تشکل و احزاب سیاسی نیست کما اینکه جبهه پیروان، شورای مشورتی تأسیس کرده و کارها را آغاز کرده و مشورت و مراودات همواره وجود دارد.
باهنر در رابطه با دیدار این جبهه با جامعه مدرسین گفت: دیدار با جامعه مدرسین و مراجع عظام تقلید یک بار در سال وجود داشته این بار هم د رخواست کردهایم اما با توجه به تداخل با ماه محرم میسر نشد و همچنین رحلت آیت الله مهدوی کنی منجر به منتفی شدن قرار پنج شنبه در این رابطه شد.
وی همچنین در رابطه با اختلافات موجود میان برخی جریانها اظهار داشت: اختلافات کم یا زیاد نسبی است و ما میخواهیم از نقاط مشترک استفاده و همکاری کنیم که این به معنی ادغام نیست.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری ادامه داد: مشکلی نیست که با پایداریها بنشینیم و روی مساله تفاهم کنیم تا به نقطهای همسو برسیم اما این همراهی به معنای تفاهم دائمی نیست و باید خطوط سیاسی راهبردی داشته باشیم.
باهنر همچنین در رابطه با پارلمانی شدن انتخاب رئیس جمهور خاطرنشان کرد: برداشت مذکور از صحبتهای مقام معظم رهبری دقیق نبوده است چرا که بیان ایشان در قالب مثال عنوان شده بود.
وی در توضیح کامل این مبحث گفت: در قانون اساسی ما اصول و متغیرهای وجود دارد که برخیها قابل تعویض و برخیها غیرقابل تعویض به طور مثال جمهوریت و اسلامیت و حذف شورای نگهبان غیرممکن است یا وجود مجلس به طور حتم باید باشد اما میشود زمانی بحث کرد که به طور مثال دوره مجلس از چهارساله به پنج و یا سه ساله افزایش یا کاهش یابد.
دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبری افزود: مثال مقام معظم رهبری نیز بر همین اساس بود که شاید زمانی بتوان براساس پارلمانی این کار را انجام داد کما اینکه اتفاق مهمی نیست و این هم نظر مقام معظم رهبری نبوده است که تعبیر به خیز و جهت گیری کردهاند شاید زمانی بتوان براساس نظام پارلمانی کشور را اداره کرد اما براین اساس هم باید پارلمان تعریف شده و حزبی باشد تا بتوان تصمیم صحیحی گرفته شود.