به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام محمدیان در مراسم سالگرد تاسیس دانشگاه علمی و کاربردی که امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد در ابتدای سخنرانی خود در مراسم ۲۲ امین سالگرد تاسیس دانشگاه علمی کاربردی که امروز در سالن اجلاس سران برگزار شد ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام سوگواری دهه محرم گفت: عملی که موجب رشد انسانی باشد زیباترین عمل است طبیعی است که عمل هنگامی زیبا است که از پشتوانه علم برخوردار باشد یعنی هم بعد علمیاش تامین شده باشد و هم با اهداف والایی برای رسیدن به مقاصد بلند باشد و نهایت عمل اگر رسیدن به کمال باشد احسن العمل خوانده میشود.
وی با اشاره به ظرفیتهای دانشگاه علمی کاربردی گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی یکی از دانشگاههایی است که از جهت مبنای قرآنی میتواند کمک به این نیت کند و هم جنبه علمی را تامین کند و از پشتوانه علمی برخوردار باشد و هم بتواند در مقاصدی که به بخش فرهنگی و تربیتی برمی گردد تاثیرگذار باشد.
نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: اگر بخواهیم دانشجویی را کارآفرین کنیم اگر دانشجو متعهد و مسئول نباشد احسن العمل اتفاق نمیافتد علم و تعهد و امانت داری مقدمه و موخره رسیدن به کمال است دانش آموختگان اگر این دو اصل را رعایت کنند پروژههای آنها در عرصه جامعه موثر خواهد بود.
وی در ادامه گفت: در فضای دانشگاهها با توجه به اهداف و آموزههای ما فعالیتهای اجتماعی و سیاسی مکمل کار دانشگاه خواهد بود ما در این عرصه روسای دانشگاهی داریم که دانشجوی این دانشگاهها وقتی فارغ التحصیل میشود نسبت به عزت و سربلندی کشور و دین و دلسوزی به مردم احساس عمیقی در درونش شکل گرفته است و برای رسیدن به آن تلاش میکند.
محمدیان به تجهیز کارگاهها و نظارت بیشتر تاکید کرد و گفت: دستاوردهای علمی صرف شعار و اینکه در طلیعه سخنرانیها نسبت به این مهم اشاره کنیم استفاده مفیدی در جامعه نخواهد داشت.
وی به اجرای سند دانشگاه اسلامی اشاره کرد و افزود: اگر بنا باشد دانشگاههای ما دانشگاهی اسلامی باشد نیاز به نقشه راه دارند که این نقشه در سند دانشگاه اسلامی دیده شده ولی این سند نیاز به راهکارهای اجرایی دارد که خوشبختانه با ارائه راهکارها به مرحله اجرایی شدن نزدیک شده است دانشگاه علمی کاربردی گستره خوبی پیدا کرده است و اگر سند دانشگاه اسلامی مدنظر اجرای تمامی مباحث مدیریتی اجتماعی و فرهنگی باشد به احسن العمل میرسیم.
نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه به ارتباط دانشگاه علمی کاربردی و آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: این ارتباط نیاز به یک بازتعریف دارد بسیاری از دانش آموزان ما در مدارس به سمت دانشگاههای دیگر جهت دهی دارند و اگر در دانشگاههای دیگر قبول نشوند سمت دانشگاههای علمی کاربردی میآیند این به آن دلیل است که بسیاری از دانش آموزان از ماهیت و کاربری و آینده شغلی خود در دانشگاه علمی کاربردی اطلاع ندارند در صورت این بازنگری حتی نخبهها هم به سمت این دانشگاه سوق داده میشوند.
وی در خصوص ادغام دانشگاه فنی حرفهای و علمی کاربردی تصریح کرد: این اقدام باید بیشتر کارشناسی شود اما تفاهم و سیاست گذاری بین این دو مجموعه باعث هم افزایی آنها میشود این هم افزایی بین دانشگاه جامع علمی کاربردی و فنی حرفهای قابل اجرا و خلاهای موجود با این هم افزایی تامین میشود.
محمدیان در ادامه به اهمیت رشتههای علوم انسانی تاکید کرد و گفت: بسیاری از دانشجویان رشتههای علوم انسانی از جهت اشتغال زایی به جز چند رشته معدود عمدتا آینده روشنی در دوران فارغ التحصیلی ندارند در عین حال دانشگاه پیام نور و آزاد اسلامی پذیرش زیادی در رشتههای علوم انسانی دارد که اکثر آنها در ابهام شغلی به سر میبرند. به نظر میرسد که دانشگاه جامع علمی کاربردی میتواند برنامهای جهت اشتغال این دانشجویان طراحی کند و پتانسیل ورود این دانشجویانب به بازار کار از طریق این دانشگاه وجود دارد.
وی به تشریح جایگزینی دروس معارف کاربردی در تمامی رشتهها پرداخت و گفت: فقه رشتهها به جای برخی از دروس معارف که در این دانشگاه ارائه میشود باید جایگزین شود هر چند که به نظر میرسد توجه کافی به دروس معارف در این دانشگاه نشده است ولی بومی سازی معارف از جمله اهدافی است که هنوز محقق نشده است دانشجو باید حلال و حرام و حقوق الهی و مردم را در بخش رشتههای خود آموزش ببیند که به نظر میرسد این آموزش کم رنگ است متناسب سازی دروس معارف با رشتههای دانشگاه از جمله اهدافی است که باید پیگیری شود.
نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاهها به نقش دانشگاه جامع علمی کاربردی در توسعه شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد و افزود: باید در بحث علمی و اقتصادی این دانشگاه یک نقش کلیدی داشته باشد و انتظار ما از دانشگاه علمی کاربردی در توسعه شرکتهای دانش بنیان زیاد است.
محمدیان در پایان با سپاس از زحمات مسئولان دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: امیدوارم وزارت علوم تحقیقات و فناوری هر چه سریعتر وزیر مناسبی پیدا کند چرا که توسعه کشورمان وابسته به این وزارتخانه و به تبع آن دانشگاه هاست. مدیران باید افتخار کنند که به خدمت بزرگی دست میزنند که در آینده کشور و اقتدار و عزت امت اسلامی نقش پررنگی دارد همچنین از رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی تشکر میکنم که کار دشواری را برعهده گرفته است و اجر معنوی این کار را از خداوند برای ایشان مسئلت دارم.