کد خبر:۳۷۵۷۵۸
ضیاء هاشمی در مشهد:

سند «دانشگاه اسلامی» در دستور کار وزارت علوم است/ هر دانشجو در زمان تحصیل باید یک بار به «کربلای ایران» برود

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه اگر نگاه جامعی به سند دانشگاه اسلامی داشته باشیم به طور قطع می‌بینیم این سند در وزارت علوم در دستور کار است و در این سند، ماموریت ابلاغی به ما تربیت نیروهای توانمند، خدوم و آماده برای آینده کشور است.

به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو"از مشهد، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم امروز اختتامیه سیزدهمین همایش سالانه دبیران هم اندیشی دانشگاه‌های کشور با بیان اینکه اگر نگاه جامعی به سند دانشگاه اسلامی داشته باشیم به طور قطع می‌بینیم این سند در وزارت علوم در دستور کار است و در این سند، ماموریت ابلاغی به ما تربیت نیروهای توانمند، خدوم و آماده برای آینده کشور است.

 

وی گفت: بر این اساس تلاشی که در راستای ارتقاء علم در دانشگاه‌های در حال انجام است همان نگاه جامع ما به سند دانشگاه اسلامی است.

 

هاشمی در پاسخ به سوالی در خصوص ادغام معاونت فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه‌های کشور براساس تفکرموجود گفت: در دولت اصلاحات ادغام فرهنگی دانشجویی یک مصوبه قدیمی است که در دانشگاه‌های کوچک به دلیلی مسائل سازمانی صورت گرفته و ربطی به جهت گیری سیاسی ندارد.

 

معاون فرهنگی دانشجویی وزارت علوم خاطرنشان کرد: تفکیک معاونت فرهنگی دانشجویی در دوره اصلاحات صورت گرفته و ما نیز اصرار داریم که تفکیک این معاونت‌ها به همین شکل باقی بماند؛ اما ادغام معاونت فرهنگی و دانشجویی با یکدیگر اتفاقی است که در گذشته صورت گرفته و امروزی نیست.

 

هاشمی با بیان اینکه رهبر انقلاب فرهنگ را مانند اکسیژن می‌دانند گفت: متأسفانه غالبا حوزه‌های فرهنگی نسبت به فرهنگ نگاه تبلیغاتی دارند و این نگاه نادرست موجب شده است که با حداکثر امکانات حداقل بهره بری را داشته باشیم.

 

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم به سند «دانشگاه اسلامی» اشاره کرد و گفت: به طور قطع این سند در دستور کار وزارتخانه قرار دارد و براساس وظیفه ای که بر عهده ما بر مبنای تربیت نیروهای توانمند، خدوم و آماده به کار گذاشته است می‌بینیم مسیر ایجاد سند دانشگاه اسلامی در دانشگاه‌ها در حال انجام است.

 

وی با بیان اینکه دوستان ما در نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری شاهد تلاش ما در خصوص تحقق سند دانشگاه اسلامی در دانشگاه‌ها هستند یادآور شد: در طول سال گذشته چهار کارگروه با حضور نمایندگان فعال در حوزه آموزش عالی تشکیل داده ایم که پیگیر جدی مدیریت و ریاست شورا در خصوص تحقق سند دانشگاه اسلامی هستند.

 

هاشمی به برگزاری 12 جلسه با حضور معاونین وزارت علوم، بهداشت و نمایندگان نهاد رهبری کشور اشاره کرد و گفت: تلاش ما در ایجاد سند دانشگاه اسلامی در طولانی مدت و با کمک همه اقشار دانشگاهی امکان پذیر است و نباید فکر کرد نسبت به این مسئله وزارت بی توجه است.

 

بودجه‌های فرهنگی دانشگاه با کمبود شدید روبه رو هستند

 

وی به بودجه فرهنگی موجود در وزارت علوم اشاره کرد و گفت: متأسفانه بودجه‌های فرهنگی دانشگاه با کمبود شدید روبه رو هستند و برای کمک مختصری که می‌خواهیم به یک تشکل دانشجویی داشته باشیم در مضیقه هستیم، مسئولین دانشگاه باید برای رفع نیاز تشکل های دانشجویی خود برنامه ریزی کرده و هزینه فرهنگی مورد نیاز آنان را از قسمتی از بودجه دانشگاه فراهم کنند.

 

هاشمی با بیان اینکه در خصوص بودجه هم اندیشی از ابتدا برنامه خاصی تدوین نشده است متذکر شد: مسیر و محل مشخصی از ابتدا در خصوص بودجه هم اندیشی تدوین نشده است و فکر می کنم اگر بنا باشد دوستان ما در حوزه هم اندیشی بودجه ای را به دست بیاورند، مسئول فرهنگی دانشگاه براساس بودجه‌اش در این خصوص برنامه ریزی داشته باشد.

 

معاونت فرهنگی وزارت علوم نقش تفهیم کنندگی در حوزه فرهنگ را دارد

 

هاشمی با بیان اینکه معاونت فرهنگی وزارت علوم نقش تفهیم کنندگی در حوزه فرهنگ را دارد بیان کرد: بنا نیست ما کار فرهنگی انجام دهیم، بلکه ما تفهیم کننده کار فرهنگی  هستیم و مسیر را برای حضور اساتید و دانشجویان در خصوص امور فرهنگی باز می‌کنیم.

اجازه نمی‌دهیم در دانشگاه‌ها کارها به صورت سلیقه ای و رفع تکلیفی انجام شود

 

وی به انتقادهای صورت گرفته از وزارت علوم اشاره و افزود: ما اجازه نمی‌دهیم در دانشگاه‌ها کارها به صورت سلیقه ای و رفع تکلیفی انجام شود و ابایی هم نداریم که عده‌ای بگوید «شما فلان یا بهمان» هستید.

 

هاشمی ادامه داد: ما براساس منطق و جهت عمل می‌کنیم و از کسانی که ما را متهم می‌کنند توجهی نداریم و معتقدیم آنها خودشان متهم هستند.

 

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه ما مبنا داریم و بر روش علمی پایبند هستیم گفت: اگر فلان نماینده مجلس نقدی در خصوص ما دارد ما پاسخش را می‌دهیم حال یا می پذیرد یا خیر؛ البته ما هم نقد داریم و هدفمان تبرئه کردن خود نیست بلکه در مسیری که اعتقاد داریم رفتار می‌کنیم.

 

وی به تبیین علوم انسانی بومی در دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: در خصوص بومی کردن علوم انسانی نیازمند گذشت زمان هستیم و در زمان کوتاه نمی‌توانیم به موفقیت برسیم؛ ما باورمان این است که باید علوم انسانی اسلامی در دانشگاه ایجاد شود که نیاز به زمان و برنامه ریزی داریم.

 

وی ادامه داد: علوم انسانی مانند علوم دیگر در همه بخش‌ها باید متولی داشته باشد؛ اما تلاش مضاعف در این خصوص بر عهده معاونت فرهنگی و اجتماعی است.

 

با دادن «مرگ بر این و مرگ بر آن» کار درست نمی‌شود

 

هاشمی با بیان اینکه با دادن «مرگ بر این و مرگ بر آن» کار درست نمی‌شود یادآور شد: اگر قرار است تعبیر درستی از سکولار و لیبرال بدهیم و آنها را خطر بدانیم در ابتدا باید کارآمدی دینی و قدرت مدیریت دین را نشان بدهیم تا موفق باشیم.

 

وی با بیان اینکه عده قلیلی فکر می‌کنند تنها آنها نگران انقلاب و نسبت به مواضع آن دارای دغدغه هستند گفت: این فکر که گمان می‌کنند قشر عظیم دانشگاه افراد خنثی و خاکستری هستند و تنها عده کمی نسبت به رهبری و انقلاب دارای دغدغه می‌باشند اشتباه است، این افراد بدانند در خصوص انقلاب باید همه را با یک چشم نگاه کرد.

 

 هاشمی ولایت مداری را تقویت آرمان‌ها و ارزش‌های متعالی انقلاب دانست و گفت: تحقق این آرمان‌ها از سوی دانشجو و استاد تلاش ماست و براین اساس ولایت مداری در دانشگاه به صورت قوی دنبال می‌شود.

 

وی با بیان اینکه اولویت فرهنگی امری بدیهی است خاطرنشان کرد: در حوزه دانشجویی که فعالیت فرهنگی مدیریت نشریات، تشکل‌های دانشجویی و پرداختن به  امور آنها را بر عهده داریم لاجرم به مسائل سیاسی نیز برخورد می‌کنیم که در این خصوص تلاش می‌کنیم فضای غالب بر فعالیت‌های دانشجویی سیاسی نباشد زیرا در این خصوص دانشجو ضرر می‌کند.

 

هر دانشجو در زمان تحصیل خود باید یک بار به کربلای ایران برود

 

 وی با بیان اینکه درباره سفر  دانشجویان به مشهد و حضور در پیاده روی «طریق رضوی» به دانشگاه‌ها دستور حمایت را داده‌ایم به تعداد بالای مشارکت دانشجویی در این سفر اشاره کرد و افزود: در حالی که وزارت آمادگی خود را برای حضور هزار دانشجو در پیاده روی«طریق رضوی» و زیارت علی ابن الموسی رضا (ع) آماده کرده بود؛ اما حدود چهار هزار دانشجو در این خصوص اعلام آمادگی کرده اند که ما بیش از هزار نفر را نمی‌توانیم پوشش دهیم.

 

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه هر دانشجویی در زمان تحصیل خود باید یک بار به زیارت شهدای کربلای ایران برود خاطرنشان کرد: در حالی که هر ساله 90 هزار دانشجو به مناطق عملیاتی جنوب سفر می‌کنند؛ اما ما در نظر داریم براساس سیاست خود که هر دانشجو باید یک بار این سفر را تجربه کند سالانه یک میلیون دانشجو را به کربلای ایران بفرستیم زیرا اکنون چهار میلیون دانشجو در کشور مشغول به تحصیل هستند؛ اما اینکه مقدمات این کار فراهم می‌شود یا خیر برعهده مسئولین دانشگاه هاست.

 

استفاده از افراد حوزوی در دانشگاه‌ها

 

هاشمی با بیان اینکه یک نهاد علمی و فرهنگی باید تلاش کند تا بتواند در امور فرهنگی به ما کمک کند به ارتباط گیری با حوزه اشاره کرد و گفت: ما با حوزه ارتباط های خوبی گرفته ایم و تلاش داریم در این راستا از حضور افراد حوزوی و تفاسیر آنها در دانشگاه‌ها استفاده کنیم از جمله حضور حضرت آیت الله جوادی املی و ارائه درس‌های تفسیری که قبلا در دانشگاه داشتند.

 

وی ایجاد منشور فرهنگی در خصوص پوشش را امری مناسب دانست و افزود: به صراحت می‌گویم با برخورد جدی در خصوص پوشش دانشجویی مخالف هستم؛ اما اینکه در این حوزه کاری انجام نشود درست نیست بلکه باید با برنامه ریزی در خصوص پوشش دانشجویی، موفقیت‌های خوبی را دنبال کنیم.

 

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم در پایان با بیان اینکه ما باید کانون‌های فرهنگی مناسبی را در دانشگاه‌ها شکل دهیم گفت: براساس علایق و نیازهای دانشجویان خود، تشکل‌های فرهنگی اجتماعی دینی و سیاسی خوبی را باید در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم تا نیازهای دانشجویی خود را رفع و بستر سازی مناسبی را برای شکوفایی دانشجویان خود به وجود آوریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار