گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، پیرو بیانات رهبر انقلاب و براساس مصوبه 402 مورخ 14/5/1376 شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای اسلامی شدن دانشگاه ها و مراکز آموزشی به منظور تدوین راهبری و نظارت بر حُسن اجرای سیاست های لازم برای اسلامی شدن دانشگاه ها و مراکز آموزشی تشکیل شد.
براساس آیین نامه شورای اسلامی شدن دانشگاه ها و مراکز آموزشی، تدوین و پیشنهاد سیاست ها و راهبردهای مرتبط با اسلامی شدن، اولویت اصلی شورا قرار گرفت که نتیجه آن تدوین «سند دانشگاه اسلامی» در سال 79 بود. بنابراین، فرایند اسلامی سازی دانشگاه ها پیشینه ای بیش از یک دهه دارد وو شاید بتوان گفت اولین سند مدون ملی در راستای تحقق آرمان انقلاب اسلامی است که با مشارکت صاحبنظران حوزوی و دانشگاهی تدوین گردید.
پس از آن، دبیرخانه شورا در سال 91 مأموریت بازنگری و بهروزرسانی سند را ذیل راهبرد کلان «نهادینه کردن نگرش اسلامی به علم و تسریع در فرآیندهای اسلامی شدن نهادهای آموزشی و پژوهشی» با نگرشی نظامواره به ابعاد (فرهنگی، تربیتی، آموزشی، پژوهش و فناوری و مدیریتی) دانشگاه اسلامی به انجام رساند.
در بعد نظام «فرهنگی – تربیتی» سند دانشگاه اسلامی، 21 راهبرد مورد توجه قرار گرفته است. راهبرد 14 این نظام، «نهادینه سازی فرهنگ عفاف و حجاب، ساماندهی فضای عمومی دانشگاه ها و حفظ شئون محیط علمی دانشگاه» نام دارد که در ذیل آن، اقدامات لازم برای رسیدن به این راهبرد بیان شده است. این اقدامات عبارتند از:
1. گسترش فرهنگ عفاف و حجاب با تأکید بر اجرای ضوابط، تکمیل و متناسب سازی آن با مقتضیات دانشگاهی و مراکز آموزشی و نظارت بر حسن اجرا.
2. ایجاد سازوکار ترویج، اجرا و بهروزرسانی طرح انطباق و بازنگری و کارآمدسازی شاخص ها و مراعات اصول آن در فرآیند اعتباربخشی بیمارستانها و مراکز بهداشتی.
3. اجرای دقیق و بهروزرسانی استانداردها و آیین نامه های پوشش و رفتار حرفه ای در محیط های آموزش و درمان دولتی و غیردولتی.
4. حمایت از پژوهش ها و فعالیت عالی علمی و کاربردی در زمینه عفاف و حجاب در دانشگاه ها.
5. تشویق دانشگاهیان فعال دارای نوآوری و ابتکار در جهت ترویج و زمینه سازی فرهنگ عفاف و حجاب.
6. بازنگری و بهسازی در طراحی فضاها و بهینه سازی خدمات دانشگاه با هدف کاهش اختلاط غیرضروری دختر و پسر.
7. بهسازی محیط های درمانی براساس معماری اسلامی- ایرانی به منظور ارتقای سلامت معنوی.
8. ترغیب و حمایت از تأسیس و گسترش دانشگاه های ویژه دختران و پسران با رعایت عدالت و کیفیت آموزشی و حق انتخاب داوطلبانه خانواده ها.
9. تبیین و تدوین منشور حقوق بیمار و تکریم آن در فرآیند آموزش و درمان و رعایت احکام شرعی وآداب اسلامی.
10. استفاده از فرصت های متون درسی مرتبط، جهت تبیین فلسفه، ارزش و موازین شرعی حجاب و عفاف با تأکید بر نتایج فردی و اجتماعی در محیط دانشگاه.
11. حمایت از طراحی، تولید، تأمین و دسترسی آسان به پوشش متناسب با ارزش های اسلامی جهت توسعه فرهنگ عفاف و حجاب.
12. تبیین آثار مثبت و سازنده حجاب و عفاف در رشد علمی و اخلاقی جامعه در جهت اقناع جوانان دانشجو و درونی سازی حجاب و آگاهی بخشی در مورد آثار و پیامدهای منفی ترویج اخلاق جنسی غربی.
13. ایجاد سازو کار اثر بخش جهت ترویج وتوسعه فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر متناسب با شئونات دانشگاه اسلامی.
14. ساماندهی و سیاست گذاری فرآیند جذب دانشجویان مستعد، ارزشی و محجبه خارجی به ویژه از جهان اسلام و ارتقای وضعیت فرهنگی و سیاسی آنان.
به سخنان مقام معظم رهبري توجه کنيد:
«مسئله اين نيست که حالا يکي با آستين کوتاه بيايد، يکي با چهارتار موي بيرون. مسائل اسلامي کردن که اين نيست. ... من منظورم اين نيست که ببينيد زلف چه کسي از دخترها بيرون است با عنف با او برخورد کنند و با فلان جوان که مثلا بازوهايش بيرون است، آن جور کنند. اين ها چيزهاي کوچکيست. اين ها ظواهر و مظاهر هستند. اهميتي هم ندارند.»