به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از بیرجند، اولین میزگرد دانشجویی با موضوع "امر به معروف و نهی از منکر" و با حضور نمایندگان تشکلهای دانشجویی خراسان جنوبی به میزبانی "خبرگزاری دانشجو" در بیرجند برگزار شد.
در این میزگرد سعید خزایی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خراسان جنوبی، محمد رستمی، مسئول فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی بیرجند، مرادی مسئول فرهنگی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند و زارع، قائم مقام حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند حضور داشتند.
در ابتدا سعید خزایی ضمن تسلیت ایام سوگواری امام حسین(ع) با اشاره به اینکه هدف از قیام امام حسین(ع) امر به معروف و نهی از منکر بود، گفت: امام حسین(ع) برای احیای فریضه واجب امر به معروف و نهی از منکر حج خود را نا تمام گذاشت و به سمت کربلا حرکت کرد که این نشان از اهمیت فریضه امر به معروف دارد.
وی با بیان اینکه امروز در جامعه این فریضه واجب الهی محدود شده است، افزود: وقتی از امر به معروف سخن به میان می آید برخی فکر میکنند که این موضوع تنها شامل حجاب و عفاف میشود و این مهم باعث شده تا سطح امر به معروف در جامعه کاهش یابد.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خراسان جنوبی افزود: امروز اینگونه در جامعه القا شده که امر به معروف و نهی از منکر در حوزه خاصی و توسط افراد محدود و مشخص شده باید انجام شود در صورتی که این فریضه یک وظیفه ای همگانی است.
خزایی با اشاره به اینکه در حال حاضر موضوع امر به معروف و نهی از منکر در جامعه کمرنگ شده و دیگر کمتر شاهد این مهم هستیم، گفت: ایام ماه محرم فرصت خوبی برای احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر است.
وی با اشاره به اینکه در انجام فریضه امر به معروف نیت بسیار مهم است، گفت: پاک بودن نیت شرط مهم در انجام این فریضه است.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی خراسان جنوبی با بیان اینکه باید روشهای انجام امر به معروف را یاد داشته باشیم، افزود: با توجه به پیچیدگیهایی که جامعه دارد، امروز امر به معروف نیازمند روشهای جدیدی است.
برخی با شعار اعتدال سعی دارند تا فریضه امر به معروف را سیاسی کنند
مرادی، مسئول فرهنگی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند نیز با اشاره به اینکه دلیل قیام امام حسین(ع) موضوع مهم امر به معروف و نهی از منکر بوده است، گفت: امام حسین(ع) قیام کرد تا امر به معروف احیا شود و اسلام زنده بماند.
وی با اشاره به اینکه برخی طی یکسال گذشته با شعار اعتدال سعی دارند تا فریضه امر به معروف را سیاسی کنند، بیان داشت: امر به معروف یک موضوع فرهنگی است نه سیاسی، دولت و افردی که شعار اعتدال را مطرح میکنند، چرا باید افرادی را که امر به معروف میکنند را جبهه مقابل خود ببینند.
مسئول فرهنگی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه بیرجند با بیان اینکه فریضه امر به معروف را نباید سیاسی کرد، گفت: برخی از دولتها برای اینکه در انتخابات رای کسب کنند از شعارهایی استفاده میکنند که خلاف امر به معروف است.
مرادی در مورد اسیدپاشی اخیر در اصفهان نیز گفت: طی چند سال اخیر حمایت خوبی از آمران به معروف صورت نگرفته است و قانون حمایت از آمران به معروف مشوق بسیار خوبی برای اشاعه فرهنگ امر به معروف در جامعه بود که دشمن با ربط دادن اسیدپاشی به موضوع امر به معروف داشت از ان سوء استفاده میکرد.
زارع، قائم مقام حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند با اشاره به اینکه اقدام و فعالیت برای اشاعه فرهنگ امر به معروف نیازمند کار علمی است، گفت: کارهای فرهنگی که در حال حاضر در جامعه پیش میروند مسکنی بیشتر نیستند؛ اما اگر اقدامات فرهنگی جامعه علمی باشد جواب میدهد.
وی با اشاره به اینکه بزرگترین امر به معروف، امر به معروف مسئولان است، گفت: چرا از کسانی که مسئولان را امر به معروف میکنند حمایت نمیشود.
فریضه امر به معروف را باید از مسئولان شروع کنیم
قائم مقام حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه بیرجند افزود: چرا وقتی تخلفی از مسئولان دانشگاه صورت میگیرد و او را امر به معروف میکنیم هیچ حمایتی از ما نمیشود؟
زارع افزود: فریضه امر به معروف را باید از مسئولان شروع کنیم که معمولا در کارهای خود اشتباه میکنند.
وی گفت: چرا باید در ایران اسلامی وزارت ارشاد برخی از فیلمهایی مجوز اکران بدهد که تمام فرمایشات و مطالبات رهبری را زیر سوال میبرد، بدحجابی را ترویج میدهد و حیا و شرم را بین میبرد؟ چرا کسی اینها را امر به معروف نمیکند؟
محمد رستمی، مسئول فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی بیرجند با تاکید براینکه فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر باید مانند نماز به فریضهای واجب در جامعه تبدیل شود، گفت: اگر امر به معروف انجام ندهیم ایمان قوی نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه امر به معروف میتواند در خوابگاههای دانشجویی بین دانشجویان به خوبی انجام شود، گفت: امر فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه در حد شعار مانده است.
مسئول فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی بیرجند افزود: در دانشگاهها باید همه مسئولان، کارکنان، دانشجویان و تشکلها دغدغه امر به معروف داشته باشند.
رستمی با بیان اینکه جو روانی که دشمن علیه قانون حمایت از آمران به معروف راه انداخت بسیار برنامهریزی شده بود، گفت: ما هم باید برای اشاعه فرهنگ امر به معروف در جامعه با برنامه حرکت کنیم.
وی افزود: برای اشاعه فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در دانشگاه باید طی یک برنامه یکساله و جامع اقداماتی را انجام داد.