به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، میزگرد دانشجویی "نقش دانشجویان در مبارزه با استکبارستیزی" به مناسبت 13 آبان با حضور نمایندگان سیاسی سه تشکل بسیج دانشجویی، انجمن اسلامی و جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد در اتاق شورای تشکلهای دانشجویی این دانشگاه برگزار شد.
خبرگزاری دانشجو: آیا سخن برخی افراد مبنی بر اشتباه بودن تسخیر سفارت آمریکا صحیح است یا خیر؟
بصیرت دانشجویان در تسخیر سفارت آمریکا قابل ستایش است
در ابتدا از مجیدیفر، مسئول سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد در پاسخ به این سوال گفت: در خصوص این مسله باید به یک تحلیل تاریخی دست زد و و اتفاقات رخ داده را در ظرف زمانی خودش تفسیر کرد.
وی افزود: در خصوص تسخیر سفارت ایران نیز وضع به همین منوال است؛ زیرا این اتفاق در شرایطی رخ داد که ایران به تازگی انقلاب کرده بود و نفرتی خاص از حکومتی که در آن زمان بر کشور سیطره داشت، در وجود مردم رخنه کرده بود.
مسئول سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه این تفکر را اشتباه و دلیلی بر در نظر نگرفتن ظرف زمانی اوایل انقلاب دانست و تصریح کرد: مشکل اساسی بسیار بزرگتر از تسخیر یک سفارت و آن تغییر حکومت ایران به یک حکومت اسلامی است که این تغییر موجب شد آمریکا نتواند خود را با این سازو کار هماهنگ کند و در حقیقت این تغییر حکومت موجب از میان رفتن ارتباط میان ایران و آمریکا شده است.
مجیدیفر بصیرت دانشجویان در تسخیر سفارت آمریکا را قابل ستایش دانست و افزود: این تفکر که تسخیر سفارت کار اشتباهی بوده، تحلیلی ظاهری و بدون پرداختن به اصل این اتفاق بوده و باید دنبال دلایل انجام این فتح در عقبه انقلاب باشیم.
تسخیر سفارت آمریکا توسط دانشجویان به تثبیت انقلاب سرعت بخشید
در ادامه محمدپور، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این مطلب که مخالف بخشی از صحبتهای مجیدیفر هستم، گفت: این سخن که باید هر اتفاقی را در ظرف زمان خود مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم، درست نیست.
وی ادامه داد: برخی مسایل ایدئولوژیک هستند و ارتباطی به ظرف زمانی و مکانی خاصی ندارند، در حقیقت بحث در حوزه حق و باطل قابل تغییر در ظرف زمان و مکان نیست، حق در هر زمان و مکانی حق است و قابل دفاع میباشد.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه با بیان این نکته که فتح بزرگ لانه جاسوسی از موضع حق خواهی انقلاب اسلامی بود، گفت: عدم ارتباط با آمریکا معلول علل بسیاری است. در واقع تسخیر سفارت آمریکا یک کاتالیزور برای انقلاب بود که به تثبیت انقلاب سرعت بخشید.
محمدپور با اشاره به کودتای 28 مرداد خاطرنشان کرد: حوادث بسیاری زمینه ساز قطع ارتباط ایران با آمریکا بود، از جمله کودتای 28 مرداد، لایحه کاپیتولاسیون، حادثه طبس، کودتای نوژه، حمایتهای اقتصادی در مخالفت با انقلاب ایران و غیره که تسخیر سفارت از سوی دانشجویان تیر خلاصی بود بر قطع کامل ارتباط سودجویانه آمریکا در ایران.
وی با بیان این نکته که این تسخیر ارتباطی با تصمیم آمریکا بر قطع ارتباط با ایران نداشت؛ بلکه موجب تحقیر بیش از پیش آمریکا و ترس و نگرانی مسئولان وقت آن شد، تصریح کرد: یکی دیگر از دلایل به وقت بودن و تاثیرگذار شدن این تسخیر، شرارتهای آمریکا در ابتدای انقلاب ایران اسلامی بود، به شکلی که قبل از تسخیر هوشمندانه لانه جاسوسی، برخی اعضای سنای آمریکا از جمله هنری جکسون که طرفدار شاه بود قطعنامهای علیه ایران اسلامی تصویب کرد که در سرد شدن هر چه بیشتر این ارتباط تاثیرگذار بود.
به ابعاد تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان آن گونه که باید پرداخته نشده است
مدرسزاده، مسئول سیاسی جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به تفکری که باید به دنبال ایجاد ارتباط با آمریکا بود، گفت: این تفکر با وجود اینکه ادعا میشود از زمان روی کار آمدن دولت جدید خود را نشان داده در حقیقت از زمان دولتهای قبل کار خود را آغاز کرده است.
وی ادامه داد: در حقیقت رسانهای شدن این تفکر در دولت یازدهم آغاز شد. این فکر از قبل در دولتهای گذشته ایران اسلامی طرفدارانی داشت و کسانی بودند که این استراتژی را دنبال میکردند.
این فعال دانشجویی با بیان این نکته که به ابعاد چگونگی تسخیر لانه جاسوسی توسط دانشجویان آن گونه که باید پرداخته نشده، به نقد از این رفتار پرداخت و افزود: این تسخیر به استکبار در کشور خاتمه داد و سلطه داخلی را به انتها رساند که این یک ویژگی شاخص برای انقلاب و نهضت ما است که باید به این استکبارستیزی پرداخته شود.
مدرس زاده تسخیر سفارت آمریکا را در حقیقت فتح یک لانه جاسوسی دانست و گفت: فتح لانه جاسوسی آمریکا زمانی صورت گرفت که سالیان سال بود دولتهای قدرتمند عادت کرده بودند در امور مسلمانان دخالت کنند و حتی پس از انقلاب اسلامی ایران در این کشور در حال جاسوسی علیه انقلاب نو پای جمهوری اسلامی بودند.
وی افزود: با مشخص شدن اسناد موجود در سفارت دروغین آمریکا همه متوجه شدند که آمریکا جنایتی نرم را در تهران دنبال میکرد، در حقیقت تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ایران ترس جهانی را نسبت به این کشور دچار تزلزل کرد.
خبرگزاری دانشجو: چرا امام خمینی (ره) تسخیر لانه جاسوسی را انقلاب دوم نام گذاری کردند؟
تسخیر لانه جاسوسی استقلال طلبی انقلاب اسلامی را به دنبال داشت
در ادامه مجیدیفر در پاسخ به این سوال گفت: تسخیر لانه جاسوسی استقلال طلبی انقلاب اسلامی را به دنبال داشت.
این فعال دانشجویی ادامه داد: این اتفاق یک بعد دیگر دارد و آن این نکته است؛ که این اتفاق تجلی دفاع آگاهانه دانشجویان از انقلاب بود و به این نکته پرداخت که باید پشتیبان ولی فقیه خود بود نه پشت ولی فقیه خود پنهان شد.
وی با انتقاد از دانشجویانی که حمایتهایشان از انقلاب و ولی فقیه کلامی است نه عملی، بیان داشت: دانشجویان انجمن اسلامی مسیر انقلاب را شناختهاند و نسبت به خط امام دارای بصیرت هستند، این نکته دارای اهمیت زیادی است که دانشجویان انقلاب دوم، زمان شناس بودند.
مجیدیفر در ادامه تاکید کرد: با این تسخیر عملا فضای سیاسی داخل کشور متوجه شد که یک عده در داخل هستند که پیرو خط امام هستند و میتوانند تاثیر گذار باشند.
مسئول سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی در ادامه با بیان این نکته که نباید مسایل سیاسی را صفر و یا صد بدانیم، خاطرنشان کرد: نباید به گونهای در خصوص تسخیر لانه جاسوسی حرف زده شود که گویی این اتفاق تماما یک رفتار اشتباه بوده و باعث ایجاد مشکلات در کشور شده و از طرفی نباید به نحوی رفتار کرد گویا در این تسخیر هیچ نکته منفی و تاریکی وجود ندارد، داشتن نگاه سیاه و سفید بر حوادث سیاسی اشتباه است.
وی ادامه داد: بدون تعارف باید بپذیریم تسخیر لانه جاسوسی، ایران هراسی را در جهان به دنبال داشت و رسانههای جهان به این اتفاق دامن زدند و از طرفی بعد مثبتش، اثبات این سخن ایران اسلامی و این ادعا بود که انقلاب ایران اسلامی بر اتکای بر خود و کنار گذاشتن وابستگی خود به شرق و غرب مصمم است.
تسخیر لانه جاسوسی نقطه عطف مبارزه با استکبارستیزی است
محمدیپور در ادامه با بیان این نکته که مبارزه ایران اسلامی مبارزه با ظلم بود، خاطرنشان کرد: باید به این نکته پرداخت که چه شد انقلاب الجزایر نتوانست یک روز هم دوام بیاورد. انقلاب اسلامی ایران نیز در ابتدای کار با موانع بیشماری روبرو شد؛ اما توانست از تمامی موانع عبور کند.
وی با بیان این نکته که اولین کار دشمن تهاجم به اصل انقلاب اسلامی بود، افزود: با شکل گرفتن انقلاب اسلامی و ایجاد مکتب اسلام و مشخص شدن خوی استکبارستیزی انقلاب، دانشجویان پیرو خط امام مبارزه با ظلم را سرلوحه کار خود قرار دادند.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه با بیان اینکه این حرف کاملا درست است که باید مطیع ولی فقیه بود، به انتقاد از حرفهای بدون عمل پرداخت و گفت: آیا رفتار مذاکره کنندگان امروز بر خواسته از همین گفته است؟ آیا وقتی ولی فقیه میفرمایند "من به مذاکرات خوشبین نیستم" باید مذاکره کنندگان بر رسیدن به توافق اصرار داشته باشند؟
محمدیپور در ادامه تسخیر لانه جاسوسی را نقطه عطف مبارزه با استکبارستیزی دانست و تصریح کرد: مبارزه علنی با استکبار توسط دانشجویان پیرو خط امام رقم خورده شد.
وی به نقد از صحبت مجیدیفر، مسئول سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی در ایجاد ایران هراسی با تسخیر لانه جاسوسی پرداخت و بیان کرد: ما در تسخیر سفارت آمریکا در حقیقت از آمریکا طلبکار بوده و هستیم زیرا این کشور در حال جاسوسی در کشور ما بوده؛ جرم جاسوسی یک کشور چیست؟
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی ادامه داد: این سخن از موضع ضعف گفته شده، در حالی که موضع ما در این فتح پیروزمندانه، از موضع عزت بوده و خواهد بود.
محمدیپور با بیان این نکته که "ایران هراسی" پروژه غرب جهت دور کردن جهان از گرویدن به اسلام است، خاطرنشان کرد: این پروژه در حال حاضر نیز ادامه دارد و میبینیم در فیلمهای ساخته شده به دست شرکتهای ضد اسلامی و ایرانی چگونه تصویر مسلمانان و ایرانیان را خشن نشان میدهند.
وی با بیان اینکه نمیدانیم برخی که میگویند این تسخیر دلاورانه اشتباه بوده است، انقلابی هستند یا خیر؟ افزود: اگر بخواهیم به دستاوردهای تسخیر لانه جاسوسی بپردازیم مهمترین دستاوردش صدور انقلاب اسلامی به جهان، شکستن ابهت دو ابر قدرت ظالم در نظام سرمایهداری و به ثمر رساندن انقلاب نوپای جمهوری اسلامی ایران بود.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی به انزوا کشیده شدن لیبرالها را از دیگر دستاوردهای تسخیر لانه جاسوسی دانست و گفت: دولت بازرگان با تسخیر لانه جاسوسی مخالف بود و این رفتار را میتوانستیم در دیدار ایزدی و بازرگان با برجینسکی ببینیم که تلاش داشتند لیبرالها را در کشور بر روی کار بیاورند.
دانشجویان امروز انقلاب عمارهای اسلام باشند
در ادامه مدرسزاده، مسئول سیاسی جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مهمترین دستاورد تسخیر لانه جاسوسی را درسهای این اقدام برای جوانان و دانشجویان امروز دانست و گفت: باید دانشجویان امروز انقلاب، عمارهای اسلام باشند و این را در پیام سال گذشته رهبر معظم انقلاب در جمع تشکلهای دانشجویی به خوبی شنیدیم که فرمودند" بصیرت عمارگونه داشته باشید".
وی با اشاره به تاکیدات دوستان خود در اطاعت کردن از ولایت فقیه خاطرنشان کرد: این حرف درست است که باید پشتیبان ولی فقیه بود؛ اما تعریف این پشتیبانی چیست؟ از ابتدای مذاکرات هر زمان که جریان دانشجویی خواست حرف خود را بزند یک عده گفتند رهبر انقلاب موافق این مذاکرات هستند و شما افراطی هستید و یک عده معدودی هستید که از جای معدود تغذیه میشوید.
این فعال دانشجویی با بیان این نکته که "اطاعت از رهبری" مطالبه ما دانشجویان است که در میان مسئولان آنگونه که باید دیده نمیشود، تصریح کرد: حتما باید رهبر انقلاب در سخنان اخیر خود بگویند مذاکرات فایدهای ندارد و انسان کار بیهوده انجام نمیدهد!
مدرسزاده با بیان این نکته که روند مذاکرات منجر به این شده که ملت و مسئولان ما از سوی غرب مورد توهین قرار بگیرند و وزارت امور خارجه هیچ پاسخی در برابر این رفتار انجام نمیدهد گفت: آیا بعد از یک سال از شنیدن توهین به مردم و مسئولان کشور، تنها یک جوابیه از سوی وزارت امور خارجه کشور داده شود کافی است و تصویر دیپلماسی لبخند بر هم نخورد!!
وی ضعف رسانهای در داخل را عامل ایجاد ایران هراسی دانست و خاطرنشان کرد: این ضعف رسانهای موجب شد انقلاب اسلامی ما 30 سال دیرتر به ثمر برسد و ما، اکنون شاهد ریشه کردن انقلاب اسلامی ایران در انقلابهای اسلامی منطقه و جهان باشیم.
خبرگزاری دانشجو: نقش دانشجوی امروز در حفظ آرمانها و تداوم تسخیر لانه جاسوسی چیست؟
در قسمت پایانی میزگرد مجیدی فر، دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی در پاسخ به این سوال تصریح کرد: آرمان گرایی مدنظر دوستان باید با واقعگرایی همراه باشد. اینکه میگوییم برخی، پشت ولی فقیه پنهان میشوند این نیست که آنان پشتیبان ولی فقیه هستند.
وی ادامه داد: فاجعهای که دارد در فضای سیاسی ما اتفاق میافتد خرج کردن ولی فقیه برای مقاصد خودمان است، همانها که دم از عمار بودن میزنند در عمل نشان دادند که ولی فقیه را خرج اعتقادات خود میکنند که البته این افراد در میان مردم پایگاه اجتماعی ندارند.
این فعال دانشجویی در ادامه با بیات این نکته که باید تعریفی از استکبار ستیزی و انقلابی بودن انجام شود، تصریح کرد: نباید اجازه داد برخی افرادی که یار امام نبودند، امروز بیایند و با آرمانهای انقلاب بازی کنند، کسانی که نه با مردم هستند و نه با رهبری به بهانه انقلابی بودن نظام را با مشکل روبه رو سازند.
مجیدیفر در ادامه با بیان این نکته که نباید استکبارستیزی را تنها در شعار"مرگ بر آمریکا" خلاصه کنیم، افزود: استکبارستیزی تنها در شعار "مرگ بر آمریکا" نیست، درست است که این شعار با هویت جمهوری اسلامی ایران سر و کار دارد؛ اما دعوا بر سر گفتن یا نگفتن آن اشتباه است.
وی افزود: انقلابی بودن شامل زمان شناسی و منطق گفتگو است تا با این منطق بتوانید حرفی را که قبول دارید به جهان برسانید، این حرف گاهی با تسخیر لانه جاسوسی و گاهی با دست دادن به او به دست میآید.
دست دادن با ام الفساد جهان جایی در انقلابیبودن ندارد
محمدپور، مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی در ادامه با انتقاد از صحبت پایانی مجیدیفر تصریح کرد: انقلابی بودن مقدمهای دارد که نه در مقدمه و نه در متن آن، دست دادن با ام الفساد جهان جایی ندارد.
وی ادامه داد: وظیفه ما در جنبش دانشجویی مطالبهگری و رهبری هوشمندانه است؛ به نحوی که همراه با روشنگری باشد. ما باید فضای کشور را بدون جناح بندی به سمت حق طلبی هدایت کنیم.
این فعال دانشجویی تسخیر لانه جاسوسی را موجب رشد دادن گفتمان انقلاب اسلامی در جهان دانست و تصریح کرد: شرایط لبنان، بیداریهای منطقه و تحولات جهان اسلام همه و همه نشان از آغاز اتفاقات مبارک برای جمهوری اسلامی ایران دارد.
وی منطق را نیاز گفتمان دانشجویی دانست و متذکر شد: استکبارستیزی در هیچ زمانی تفاوتی در اصلش دیده نمیشود؛ زیرا ماهیت استکبار ظلم و زور است، پس نباید با روشن شدن چند چراغ سبز دروغین بگوییم استکبار ماهیتش تغییر پیدا کرده است.
محمدپور "مرگ بر آمریکا" را مصداق "هیهات من الذله" امام حسین(ع) دانست و افزود: متاسفانه برخی اساتید روشنفکر که شیفته غرب هستند مدام میگویند استکبار ماهیت خود را تغییر داده، در حالی که ما به عنوان دانشجویان بیدار انقلاب میگوییم که آمریکا تا زمانی که دست از دخالت در امور کشورها برندارد و ظلم و ستم خود را به پایان نرساند از نظر ما مصداق واقعی استکبار است.
وی در پایان بیان کرد: 300 ساعت مذاکره هستهای در دولت یازدهم به واقع چه دستاوردی برای ما داشت؟ آیا اخراج دانشجوی کشورمان از دانشگاه نروژ همین اعتباری بود که روحانی قول بازگشتش را به مردم داده بود؟ و آیا اصلا اعتباری از ما رفته بود که بنا شد بازگردانده شود؟
دانشجویان در مقابل بیتفاوتیها انقلاب سوم کنند
مدرسزاده در بخش پایانی این میزگرد وظیفه دانشجویان دهه سوم و چهارم انقلاب را انقلاب سوم دانست و گفت: انقلاب سومی که نیاز است انجام شود انقلاب در برابر بی تفاوتیها است، بی تفاوتی که دانشجو را در برابر موضع گیریهای نابخردانه برخی سخنرانان در دانشگاه منجر به کف زدن میکند.
مسئول سیاسی جامعه اسلامی فردوسی با بیان این نکته که متاسفانه برخی دانشجویان ما میخواهند ادای روشنفکر بودن را در رفتار خود نشان دهند، متذکر شد: باید انقلاب سوم خود را با پیگیری در برابر بی تفاوتیهایی که دشمن مانند سم به بدنه دانشجویی وارد می کند ایجاد و کاری کنیم آیندگان به این انقلاب ببالند.
وی با بیان این نکته که تعریف دوستان از انقلابی بودن چیست؟، جمهوریت را از اسلامیت جدا ندانست و تصریح کرد: اسلام در بطن خود تمرینی جامع از جمهوریت دارد و عمل به جمهوریت پیش از اسلامیت مطرح است.
مدرسزاده ادامه داد: متاسفانه روشنفکری در جامعه ما با روشنفکری واقعی تفاوت دارد همانگونه که اصلاح طلبی با شیوه درست این مفهوم تفاوت پیدا کرده است.
این فعال دانشجویی با بیان این نکته که مرگگویی ما بر آمریکا و اسرائیل دارای پشتوانه عاشورایی در زیارت عاشورا است؛ گفت: در زیارت عاشورا لعن دشمنان خدا از ابتدا تا به قیامت بر همه ما توصیه شده و این دستور در این حدیث قدسی نیز قابل استناد است.
وی با بیان این نکته که مصداق ظالمان به رسول خدا و آل او، آیا کسانی نیستند که در فتنه سال 88 تکیه امام حسین(ع) را در آتش سوزاندند و آمریکا آنان را مورد حمایت قرار داد؟ حال باید لعن ما به آمریکا و اسرائیل صورت بگیرد یا خیر؟
مدرسزاده "مرگ بر آمریکا" و "مرگ بر اسرائیل" را افتخار ایران اسلامی دانست و تصریح کرد: با توجه به دلسوزیهای اخیر غرب برای کشور باید متوجه شد تیم مذاکره کننده داخلی در محاسبات خود دچار اشتباهاتی شده که قابل جبران نیست.
مسئول سیاسی جامعه اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد در پایان گفت: در واحد بینالملل از دیگر دانشجویان خارجی میشنویم که شما در حال عقب نشینی هستید و این اوضاع مقاومت در جهان را با مشکل روبه رو میکند و این امر در حقیقت نوعی عقب نشبنی در برابر ارزشهاست که این برای ما قابل تحمل نیست.