حسین شهبازی، دبیرکل جنبش عدالتخواه کشور در گفتگو با خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" در شیراز، با بیان اینکه یک سو تفاهم پس از انتخابات ریاست جمهوری پیش آمد یا عمدا ساختند، گفت: در این سو تفاهم گفتند باید پیام انتخابات را درک کنید و اگر درک نکنید عقب ماندهاید؛ حالا پیام انتخابات چیست؟ پیام انتخابات این است که چون مردم به ما رای دادهاند ما هر کاری دلمان خواست میکنیم و همه باید تایید کنند و هورا بکشند.
وی با اشاره به اینکه معتقدم این برداشت غلط از رای مردم، منتج به نتایج فاجعه باری میتواند بشود، ادامه داد: رای مردم دایره امنیت برای کسی ایجاد نمی کند که هر کاری دلش خواست بکند؛ در واقع رای مردم دایره امنیت فعالیتی را پایین می آورد و به عکس مسئولیت و پاسخگویی را سنگینتر میکند.
دبیر کل جنبش عدالتخواه دانشجویی کشور با بیان اینکه اولین کسانی که پیام انتخابات را اشتباه درک کردن،د افرادی از بدنه دولت بودند، تصریح کرد: این افراد توافقنامه ضعیف ژنو را امضا کردند و بعد تا کسی خواست از آقایان سوال کند که چرا اینطور شد، گفتند پیام انتخابات را درک نکردید.
شهبازی با اشاره به اینکه چه دادید، چه گرفتید، چرا این همه امتیاز دادید، چرا امتیازی دریافت نکردید و هزار چرای دیگر، بیان داشت: پاسخ همه سوالات مشترک بود و ختم به یک جواب می شد که می گفتند شما پیام انتخابات را درک نکرده اید.!
وی با بیان اینکه ما دو نگرانی جدی و اساسی داریم، گفت: همینکه آقایان با این فهم از انتخابات، گارد مذاکراتی شان را تنظیم کنند و دوم این که ما در مذاکرات پیشین، کار را برای خودمان خیلی سخت کردیم.
دبیر کل جنبش عدالتخواه دانشجویی کشور ادامه داد: پیش تر ما با دست پر سر میز مذاکرات می نشستیم و اما پس از توافق ژنو، معتقدم این دور مذاکرات شبیه این است که ما در حال بازی شطرنجی هستیم که بسیاری از مهرههای ما را حریف زده و خودش از سرباز تا وزیر همه مهرهها را دارد؛ بنابراین کار بسیار سخت است و مهارت بالایی میخواهد که ما در این زمینه برای تیم مذاکراتی آرزوی توفیق داریم.
شهبازی با اشاره به جمله "توافق بد بهتر از توافق نکردن است"، گفت: جمله "توافق بد بهتر از توافق نکردن است"، از همان اطلاعاتی نشات گرفته است که جمله " آمریکا با یک بمب میتواند سیستم دفاعی ما را مختل کند" نشات گرفته بود.
وی با بیان اینکه این دو جمله یک ریشه دارند و آن اطلاعات غلط است، تصریح کرد: ، زمانی که شما خودتان را ضعیف تر و خیلی ضعیف تر از آن چه هستید می پندارید و دشمن را قوی تر و خیلی قوی تر از آن چه هست در نظر بگیرید، طبیعتا به این نتیجه می رسید که هر طور شده با او یک توافقی حتی ضعیف، حتی غلط و حتی نادرست برسید.
دبیر کل جنبش عدالتخواه دانشجویی کشور با بیان اینکه پروتکل الحاقی توهین به استقلال ایران است، بیان داشت: مقامات دولت طبق قانون اساسی که قسم به حرکت در چهارچوب آن خورده اند، موظفند استقلال کشور را حفظ کنند.
شهبازی بیان داشت: برای مثال ماده پنج بند ج یا اصل دوازدهم یا بازرسیهای بدون اطلاع تمام این ها مواردی هستند که در تضاد با اصل اسقلال و حاکمیت ملی ماست.
وی با بیان اینکه توافق ژنو گویای واقعیات تلخی از آن است به ما این حق را میدهد که نسبت به آینده مذاکرات نگران باشیم، گفت: اگر به یک نفر بگویید برود دانشگاه ولی کیف حق ندارید ببرید، با سرویس حق ندارید بروید، سر کلاسها نیز حق ندارید حاضر شوید، خب آن شخص حق دارد خودش رو دانشجو حساب نکند؛ مذاکرات ژنو برنامه هستهای ایران را زیر قید 27 شرط جدی بردهاند؛ اسم این دیگر انرژی هستهای نیست!
دبیرکل جنبش عدالتخواه دانشجویی کشور در پایان گفت: راهبرد ما باید این باشد که در چهارچوب ان پی تی و مقررات آژانس چرخه هستهای کشور را حفظ کنیم که مذاکره کنندگان ایرانی کفایت این کار را دارند.