کد خبر:۳۶۸۱۱۴
ضرغام در جمع پژوهشگران دانشگاه یزد مطح کرد؛

۲۹هزار استاد عضو کارگروه‌های صندوق حمایت از پژوهشگران هستند/ نحوه استفاده از خدمات صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور با اشاره به نحوه جذب پژوهشگران در سطح کشور گفت: ‌29هزار استاد عضو کارگروه‌های صندوق حمایت از پژوهشگران هستند.

به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از یزد؛ ضرغام، رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور عصر روز گذشته در جمع اساتید و پژوهشگران دانشگاه یزد با اشاره به تاریخچه صندوق حمایت از پژوهشگران گفت: کشورهای مختلف راه‌های حمایتی مختلف از توسعه علم دارند که تاریخچه آن نیز به احساس ضرورت کشورها به این نیازها می‌باشد و در این راستا برخی از کشورها پیشگام بوده و برخی دیگر نیز از آنها وام گرفته‌اند.

وی افزود: کشورهایی نظیر آمریکا قدرت خود را از طریق علم بدست آوردند و با شناسنامه‌دار کردن پژوهشگران، از آنها حمایت کرده و در راستای پیشرفت کشور گام برداشتند.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور تصریح کرد: راه‌های مختلفی برای تامین بودجه‌های دانشگاهی و پژوهشی در کشور ما وجود دارد که شامل وقف، شهریه، بودجه‌های دولتی و کمک‌های فارغ التحصیلان است که امیدواریم با کمک این بخش‌ها بتوانیم به استانداردهای جهانی برسیم.

ضرغام بیان داشت: تاکید مقام معظم رهبری همیشه بر تقویت و توسعه علمی کشور و پرورش استعدادهای درخشان بود که در این راستا در حوزه معاونت اول اساسنامه بنیاد نخبگان برای شناسایی و پرورش و هدایت استعدادهای درخشان و همچنین تدوین اساسنامه بنیاد علم ایران ایجاد شد.

18 کرسی پژوهشی را با محوریت اساتید برجسته علمی سعی بر افزایش توان علمی کشور برگزار کردیم

وی افزود: آمریکا، ترکیه، ژاپن و بسیاری از کشورهای پیشرفته دارای بنیاد علمی هستند و از پژوهشگران خود حمایت می‌کنند که ما نیز در سال 82 با تاسیس صندوق حمایت از پژوهشگران توسط شورای عالی انقلاب، 18 کرسی پژوهشی را با محوریت اساتید برجسته علمی سعی بر افزایش توان علمی کشور کردیم.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ادامه داد: ما سالانه حدود 500 میلیون تومان در اختیار پژوهشگران کرسی‌ها قرار می‌دهیم، زیرا تولید علم، تربیت دانشجوی دکتری، کتاب، برگزاری همایش، و تجهیز آزمایشگاه از خروجی‌های ارزشمند این کرسی‌ها بوده است.

ضرغام گفت: الان سیاست ما این است که به ایرانیان خارج کشور نیز این کرسی‌ا را اختصاص دهیم و پای آنها را به کشور باز کنیم که یکی از این پژوهشگران پروفسور سمیعی متخصص مغز جهان است که بتوانیم از علم این دانشمندان استفاده کنیم.

11 درصد دانشمندان خارجی ناسا، ایرانی هستند

وی تصریح کرد: 11 درصد دانشمندان خارجی ناسا، ایرانی هستند؛ بنابراین باید از علم اینها بتوانیم در حد امکان استفاده کنیم که با بررسی‌های انجام شده ما دریافتیم که با ایجاد مرکزی علمی می‌توانیم از این پژوهشگران ایرانی در خارج استفاده کنیم و به نوعی از فرار مغزها جلوگیری کنیم.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور تصریح کرد: دومین کار صندوق حمایت از پژوهشگران، حمایت از پژوش‌های اساتید بود که بودجه انجام و اجرای پژوهش‌ها را به برخی از این اساتید پرداخت کنیم.

29هزار استاد دانشگاه عضو کارگروههای صندوق حمایت از پژوهشگران هستند

ضرغام خاطرنشان کرد: ما برای حمایت از پژوهشگران، 13 کارگروه را تشکیل داده و از اساتید دانشگاه‌های کشور نیز به عنوان اعضای کارگروه‌ها استفاده کردیم که 29 هزار نفر اکنون عضو این کارگروه ها هستند و امیدواریم تا 80 هزار نفر برسند.

وی ادامه داد: ما در کنار حمایت پژوهشگران طرح‌های کلان پژوهشی را تعریف خواهیم کرد؛ اما به هیچ وجه تکرار را انجام نمی‌دهیم و حامی پژوهشگران هستیم.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور تصریح کرد: ما با اکثر وزارتخانه‌ها برای تحقیقات اساسی تفاهم نامه و قرارداد امضا کردیم که با این حرکت، منابع محدود را افزایش داده و برای تحقیقات هدف گذاری کرده و از کارهای تکراری جلوگیری می کنیم؛ بنابراین با این روش قدرت مالی را برای حمایت پژوهشگران افزایش می‌دهیم.

ضرغام گفت: سومین کار ما استفاده از فارغ التحصیلان دکتری ایرانی در کشورهای خارجی برای کار پژوهشی می‌باشد که به مدت دو سال کار تمام پژوهشی انجام داده و حقوق کامل استادیاری استفاده کنند تا هم کار تحقیقاتی انجام دهند و هم با فضای تعلیم و تربیت آشنا شده و استخدام شوند.

وی افزود: این صندوق همچنین مراکز توسعه نوآوری را که از مرکز نوآوری NSFآمریکا الگو برداری شده ایجاد کرده که در آن بودجه برای تولید محصولات تامین می‌شود و در واقع تبدیل علم به ثروت، تبدیل علم به فناوری، کارآفرینی برای شرکت‌های دانش بنیان از جمله مهمترین فعالیت‌های آن است.

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور تصریح کرد: این مراکز به منظور کمک به شکل گیری الگوی جدید همکاری میان صنعت، دانشگاه و دولت، توسعه فرهنگ نوآوری و کمک به اشتغال نخبگان، بعد از تاسیس تا 12سال مورد حمایت این صندوق بوده و بعد از آن به صورت مستقل و خودکفا اداره می‌شوند .

در حال حاضر 1.6 درصد تولید علم دنیا را داریم

ضرغام گفت: در حال حاضر 1.6 درصد تولید علم دنیا را داریم؛ ولی در بخش‌های مختلف دارای ضعف هستیم؛ بنابراین تنها راه پیشرفت کشور حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و تولیدی است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار