حجت الاسلام سیدمهدی قریشی در گفتگو با خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" در ارومیه، گفت: به منظور فراگیری فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه باید ضرورت مسئله تبیین شود، همانطور که پیش از این فرهنگ بستن کمربند ایمنی در خودروها نهادینه نشده بود؛ اما هماکنون طوری فرهنگسازی شده که بستن کمربند نشانه شخصیت و قانونمداری افراد تلقی میشود.
وی افزود: از سوی دیگر برای افزایش سرانه مطالعه در کشور، دولت باید از نویسندگان حمایت کند چون گاهی چاپ یک کتاب هزینههای فراوانی بر فرد تحمیل میکند و علاوه بر آن بهتر است که نهادها و سازمانهای دولتی با کتاب، کارمندان خود را تشویق کنند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجانغربی تصریح کرد: متاسفانه وضعیت کتابخانهها در مراکز آموزشی مثل مدارس و دانشگاهها مطلوب نیست و در همین رابطه باید کتابخانه مساجد نیز ساماندهی شوند.
حجت الاسلام قریشی با تاکید بر اینکه رسانه ملی نقش بسیاری در ارتقای جایگاه کتاب و کتابخوانی در بین خانوادههای ایرانی دارد، گفت: سازمان صدا و سیما باید به معرفی کتابهای مفید پرداخته و آن را تبلیغ کند و از سوی دیگر روحانیان و علما نیز باید به معرفی کتابهای آموزنده و کاربردی بپردازند.
وی خاطرنشان کرد: فرهنگ مطالعه باید از محیط آموزشی آغاز شود یعنی دانشآموزان در مدارس، تشویق به کتابخوانی شده و در کنار مطالعه کتابهای درسی به کتابهای غیردرسی نیز توجه داشته باشند و از سوی دیگر اساتید دانشگاهی نیز دانشجویان را مکلف به کار پژوهشی و تحقیقاتی کنند تا به تدریج فرهنگ مطالعه در جامعه نهادینه شود.