به گزارش خبرنگار اجتماعی"خبرگزاری دانشجو"، سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در همایش یادمان قربانیان سوانح رانندگی در آسایشگاه کهریزک گفت: اینجا کانون عاطفه هاست و در عین حال نامهربانی ها را می توان دید، اینجا اوج فداکاری از سوی یک ملت شریف و در عین حال بی وفایی و بی مهری را می توان دید.
وزیر بهداشت ادامه داد: نکته ای که در خصوص قربانیان سوانح رانندگی باید مورد تأکید و توجه قرار گیرد این است در خصوص عاملی که سومین علت مرگ و شایع ترین علت نابودی انسانی در میانگین سنی 15 تا 30 سال است بی پروا صحبت کنیم.
وی افزود: برای فرهنگ سازی در این زمینه باید دو وجه و موضوع را در نظر گرفت و آن اینکه ما همواره عادت داریم خوبی ها را بیان کنیم و این تعارفات باعث زمینه ساز بسیاری از مشکلات در این زمینه شده در حالی که اگر فرهنگ ما در این زمینه دچار اشکال است باید بدون رودربایستی در ارتباط با آن صحبت کنیم.
هاشمی در ادامه بیان داشت: ما سالانه 18 هزار کشته در سوانح رانندگی داریم که آمار بسیار بالایی است و ده تا 15 برابر این آمار مصدوم داریم که در کنار مشکلات جسمی و سایر مشکلات آن عواقب و مشکلات اجتماعی آن را نیز باید در نظر گرفت.
وی در ادامه تصریح کرد: وزارت بهداشت در این زمینه متاسفانه معلول است بخشی معلول فرهنگ نادرست، بخشی معلول صنعت نادرست و بخشی نیز معلول در بخش جاده ها و راه ها و البته عقب ماندگی های سال های گذشته که همواره به دنبال آن هستیم که به گردن یکدیگر بیاندازیم.
وزیر بهداشت افزود: حدود سه هزار آمبولانس در سطح کشور داریم، دو هزار پایگاه مجهز و 980 بیمارستان در سطح کشور داریم اما همه این زیرساخت ها تنها 50 درصد از نیاز کشور را تأمین می کند.
هاشمی تصریح کرد: باید در خصوص مسائل فرهنگی و مشکلات جامعه رودربایستی ها را کنار بگذاریم و در خصوص آنچه قابل پیشگیری است تمام سعی و تلاش خود را به کار بگیریم.
وی خاطرنشان کرد: تصادفات در کشورهای توسعه یافته عامل هفتمین و یا هشتمین عامل مرگ و میر است در حالی که در کشور ما یکی از شایع ترین عوامل مرگ و میر است و قطعاً برگزاری چنین مراسم های می تواند موثر باشد اما با توجه به آنکه همه دستگاه ها وظایف خود را به درستی انجام دهند و امیدواریم تعداد قربانیان و مصدومان سوانح رانندگی هر روز کاهش پیدا کند.