به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از گرگان، نمایندگی "خبرگزاری دانشجو" در استان گلستان شب گذشته در خوابگاه دانشجویی دخترانه دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان مناظرهای در خصوص وزارت علوم در دولت کنونی که تجربه یک استیضاح وزیر و سه رای عدم اعتماد مجلس را در پی داشت، برگزار کرد.
در این مناظره یک دانشجو با نظر موافق مشی دولت در معرفی وزیر علوم از یک طیف خاص و یک دانشجو نیز با نظر موافق مشی مجلس مبنی بر پایبندی به فتنه به عنوان خط قرمز نظام، به صورت داوطلبانه شرکت کردند.
فاطمه نیکرو، دانشجوی موافق مشی دولت در ابتدای مناظره به اصرار دولت در معرفی افراد از یک طیف خاص به عنوان وزیر علوم اشاره کرد و گفت: طبیعتا هر دولتی که روی کار بیاید، وزیری همسو با خط فکری خود را معرفی میکند که این کار، نظر آن طیف فکری را در کشور جلب کرده و در نهایت از چند دستگی جلوگیری شده و آرامش بیشتری در کشور حاکم خواهد شد.
مریم مجلسی، دانشجوی موافق مشی مجلس در پاسخ به وی بیان داشت: بحث مجلس روی طیف فکری خاص و یا جناح اصلاحطلب نیست؛ کما اینکه وزرای اصلاحطلب زیادی در این دولت از همین مجلس رأی اعتماد گرفتند؛ بلکه بحث مجلس روی فعالیت در فتنه 88 است که خط قرمز نظام محسوب میشود و دولت نیز قطعا این را درک کرده است و گویا اهداف دیگری را با این اصرار دنبال میکند.
در ادامه فاطمه نیکرو در پاسخ به این پرسش که از نظر شما روند کنونی چه سود و یا زیان احتمالی برای دولت، مجلس و قشر دانشجو در پی خواهد داشت، گفت: البته اگر این کشمکش ادامه پیدا کند، برای دو قوه پسندیده نیست و حتی ممکن است این رفتار لجوجانه در جامعه و دستگاههای ذیربط تبدیل به یک هنجار شود؛ از این رو بهتر است رفتار مجلس تعدیل شود.
مجلسی بیان داشت: این مسئله یک مشکل بزرگ برای مجلس محسوب میشود؛ چرا که تا زمانی که وزارتخانه وزیر نداشته باشد، مجلس نمیتواند عملا کسی را مورد مواخذه قرار دهد، به عبارت دیگر نمیتواند سرپرست را مورد پرسش قرار دهد و اگر خطایی دید قابلیت استیضاح ندارد، همین امر باعث میشود که نظارتی بر روسای دانشگاهها وجود نداشته باشد و از آنجایی که این وزارتخانه حساس برای قشر دانشجو ضابطه تعریف میکند، به نوعی بی هدفی آن دامن گیر دانشجویان شده و دانشجو این میان بیشترین ضرر را متحمل میشود.
این دانشجو ادامه داد: گویا فضای آزادی که دولت برای دانشگاه در نظر گرفته بود، فضای بدون وزیر بود.
وی همچنین تصریح کرد: این مسئله برای دولت نیز زیان آور است؛ چرا که وزارتخانه بدون وزیر کارایی کمتری نیز خواهد دشت که قطعا این عمل از اعتماد مردم نسبت به دولت میکاهد و همچنین اعتماد مجلس نیز نسبت به دولت کم شده بخصوص که در این وزارتخانه خاص تا کنون افراد معرفی شده نقشی در فتنه داشتند که این فتنه بدون شک خط قرمز مردم و نمایندگان مردم است.
در ادامه فاطمه نیکرو در پاسخ به پرسش پایانی مبنی بر اینکه به عنوان یک دانشجو چه توصیه و یا چه درخواستی از دولت و یا مجلس دارید، گفت: انتخاب وزیر علوم یکی از تصمیمها و توافقات مهم کشور است و نیاز است هر دو قوه در این مسئله دقت عمل بیشتری لحاظ کنند؛ چرا که نسل آینده، پشرفت و خودکفایی کشور تا حد زیادی منوط به آموزش عالی است.
مریم مجلسی نیز در این رابطه گفت: بهتر است دولت در انتخاب افراد دقت کند تا مبادا مجلس خودش دست به کار شود که قطعا این عمل وجهه بدی به دولت خواهد داد.
لازم به ذکر است، پس از جلسه عدم رای اعتماد مجلس به دانش آشتیانی، دولت، فرهادی را به مجلس معرفی کرد که اخبار واصله از مجلس حاکی از این است که با توجه به سابقه علمی فرهادی نظر مثبتی به وی وجود دارد.
باید منتظر ماند و دید خط قرمز نظام مقدس جمهوری اسلامی این بار به دولت اجازه عبور از مرز مجلس را خواهد داد یا خیر؟