گروه دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"؛ جلال خالقی؛ بعضی اسامی و معنی تحت الفظی آنها در فرهنگ لغات هیچ ربطی به مفهموم حقیقیشان در کف جامعه ندارند، اگر به معنی کلمه اعتدال در فرهنگ دهخدا مراجعه کنید با مفاهیمی همچون میانه روی روبرو خواهید شد، هر چند که این روزها افراطیترین گرایشهای حزب مشارکتی جریان اصلاح طلب و بلکه برانداز در پوست دولت پرچم دار شعار اعتدال رخنه کرده باشند.
نام وزارت علوم و تحقیقات و فناوری را هم که میشنویم قرار است به یاد کتابخانه و آزمایشگاه و کلاس درس بیفتیم اما آنچه در صحنه حقیقت میبینیم تلاشی است که جریانی برای تبدیل یکی از وزارتخانههای کلیدی کشور به اتاق عملیات/انتخابات صورت میدهند که اگر همین بود کمتر جای نگرانی داشت، ولی تجربه ثابت کرده عملیات این اتاقهای تو در تو نظام جمهوری اسلامی را نشانه خواهد گرفت.
دولت محترم هم به رغم تفاوت دیدگاههای مشهودی که بسیاری از اعضای آن با این نگاههای افراطی خارج از چهارچوبه نظام دارند، اکثر مواقع سیاست تعجب برانگیز سکوت و در موارد زیادی نیز حمایت را در پیش گرفته است.
افرادی که هر عقل سلیمی تشخیص میداد با وجود چنین مدارک آشکاری دال بر همراهی و بلکه مجلس گردانی آنان در جمع فتنه گران، شانسی برای گرفتن رای اعتماد از نمایندگان ملت را ندارند همچون نوار فشنگ تیربار به سمت صحن علنی مجلس شلیک میشدند.
بحث فتنه به کنار برخی رزومه گزینههای اخیر تصدی وزارت علوم را که میخوانیم این حس به ما دست میدهد که کفگیر به ته دیگ خورده و قحط الرجال شده است، علاوه بر مباحث سیاسی اعتقادی خواسته جدی ما اینست که در هنگام معرفی گزینههاشان وزارت علوم را نیز رعایت فرمایند و افرادی را معرفی کنند که کف توانمندیها لازم برای تصدی مسئولیت سنگین هزاران استاد و میلیونهای دانشجو بعلاوه بخش اعظم فعالیتهای پژوهشی کشور دارای جایگاه رشد علمی اول در سطح منطقه غرب آسیا را داشته باشند.
دعواهای سیاسی شما به کنار من یک دانشجو هستم، دانشگاه خانه دوم و به روایتی خانه اول ماست، بیش از یک سال است که خانه ما را میدان جنگ قدرت کردهاید، فضایی که باید محل تفکر و اندیشه ورزی وتبادل دانش باشد، گوی سبقت را از خانه احزاب ربوده است.
دیگر حتی منتقدان سیاستهای دولت محترم تدبیر امید هم روی صحبت کردن در خصوص وضعیت علمی پژوهشی کشور را ندارند، کدام نهاد بیطرفی حاضر است بررسی کند مشکلات اخیر و حدود یک سال و نیم بیصاحب بودن وزارت علوم چه بر سر پژوهش و تحقیق کشور آورده است.
بازنده حقیقی اتفاقی که طی جلسه رای اعتماد به آشتیانی در ادامه یک سال و نیم گذشته رخ داد من دانشجو هستم، نه دولت و مجلس محترم که کم کم دارند وارد فضای لجبازی میشوند و نه گزینههای محترم تصدی وزارت علوم که گویا برخی خودشان هم قضیه را زیاد جدی نگرفته بودند.
گویا مشاور محترم رئیس جمهور از ما و حتی خود مجلسیان هم مطمئنتر بود که گزینه مطرح شده رای نخواهد آورد، به همین خاطر نیز اینگونه خانه ملت را مورد عنایت و توجه خاصه خویش قرار داد تا از یادمان نرود که مشاور فرهنگی دولت تا چند صباحی پیش سرهنگی بوده است و گاز انبری میکند هر آنکه را اعتدال به مفهوم لغوی سال ۹۳ به بعد را برنتابد.
از رئیس جمهور محترم تقاضا داریم سهم جریان محترم سیاسی که خواهان وزارت علوم هستند را اقساط کرده و میان سایر دستگاههای دولتی توزیع فرمایند، وزارت امور خارجه مملو از سفارت خانههای با صفا و خوش آب و هواست و مناطق آزاد تجاری زیادی داریم که جان میدهند برای آنکه حیات خلوت ستادهای انتخاباتی شوند، بگذارید ما درسمان را بخوانیم، اندک اندک باید بگوییم وزارت کدام علوم، کدام تحقیقات و کدام فناوری.
همچنان در دوران مسئولیت مجلس نهم به سرمی بریم و یکسالی تا انتخابات مجلس بعدی مانده، همچنان در دوران مسئولیت مجلسی هستیم که به امید گشایش در امور مردم و بیرون آمدن از بن بستها، رای تاریخی را به وزرای دولت محترم تدبیر و امید داد، بگونهای که حتی گزینه محترم وزارت نفت هم موفق شدند مجددا ردای ژنرالی بر تن کنند.
لذا با اطمینان میتوان گفت مجلس محترم قصد لجبازی با دولت تدبیر و امید را ندارد ولی این انقلاب ارزان بدست نیامده که ارزان از دست رود، کدام یکی از آدمهایی که روزانه در خیابان از کنار ما رد میشوند یکی از اعضای درجه اول یا نهایتا درجه دوم خانوادهشان طی ۳۵ سال گذشته شهید یا جانباز نشدهاند که حالا بخواهیم با دست خودمان، سنگر تحویل فتنه گران بدهیم.
جریانات افراطی نفوذ کرده در ارکان دولت اعتدال تا چه زمانی و به چه میزانی باید برای دولت هزینه تراشی کنند و انرژی که باید صرف حل مشکلات معیشتی مردم و تحقق وعدهها گردد را هدر درگیریهایی کنند که طرف آنها در واقع دولت نیست.
اکنون دیگر همه میدانیم که مشخصا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سهم اصلاح طلبان تندرویی شده است که مدعیاند از رئیس جمهور محترم حمایت کردهاند و اصلا هم نگاه رحم موقت به دولت تدبیر و امید را ندارند، اما که باور میکند آنها که حتی روزگاری پروژه عبور از خاتمی را اجرا کردند، حتما و قطعا بسوی پروژه عبور از روحانی نمیروند.
اینجاست که باید پرسید جناب آقای روحانی رئیس جمهور محترم، و دبیر سالهای متمادی شورای امنیت ملی کشور، ما دانشجویان دانشگاههای کم کیفیت و دانشجویان دانشگاههای آزاد که شهریهشان به مدل سر گردنه گیری زیاد شد و زورشان هم به هیچ دادخواهی نرسید برویم به جهنم، ولی آیا مطمئن هستید که در آستین خویش مار نمیپرورانید.
آشتیانی به عنوان چندمین گزینه مطرح شده از طیف افراطی دوم خرداد، همانطور که مشاور محترم رئیس جمهور بیش از همه ما اطمینان داشتند رای نیاورد و ظرف ساعاتی بعد هنوز حامیان جریان افراطی چنبره انداخته بر وزارت علوم از شوک عدم رای اعتماد مجلس به وی بیرون نیامده بودند که رئیس جمهور گزینه بعدی را معرفی کرد تا نشان دهد فضای سنگینی که در خصوص گزینههای مطرح شده برای وزارت علوم بوجود آمده دیدگاه اصلاح طلبانی است که بلیط گرفته و نگرفته سوار قطار دولت یازدهم شدهاند، نه دیدگاه رئیس جمهور و دولت که دغدغه اصلی آنان ساماندهی به امور و اداره کشور است.
اما فرد مطرح شده فرهادی بود، فردی که به گمان برخی معتدلتر از گزینههای قبلی میباشد و بر این اساس میتوان گفت نشان از این دارد که دولت و رئیس جمهور هم از هزینه تراشیهای بیمورد اصلاح طلبان افراطی برای دولت و مجلس خسته شدهاند.
امیدواریم مجال یک سالهای که به جریان افراطی سیاسی کار در فضای آموزشی دادند و اثرات منفی که برجای گذاشت سبب شود که در مباحث مرتبط با وزارت علوم تجدید نظری از جنس مفهوم حقیقی تدبیر و اعتدال را شاهد باشیم و صد البته دولت از فرصت چند بارهای که به اصلاح طلبان افراطی برای جلب کف آرای لازم داد و از عهده آن بر نیامدند به عنوان فرصتی برای حل با دوام مشکل وزارت علوم با سپردن سکان این وزارت خانه به نیروهای معقولتر استفاده کند.
انتشار یادداشت دانشجویان به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط "خبرگزاری دانشجو" نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالان دانشجویی است.