حسین شهبازی، در گفتگو با خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" در شیراز، با اشاره به اینکه فلسفه تعرفههای جدید نظام پزشکی مقابله با زیرمیزی و تمام وقت کردن شغل پزشکان بود، گفت: از سال 83 که تعیین تعرفهها در اختیار نظام پزشکی قرار گرفت، تعرفهها طی دو سال 10 برابر شدند! تا پیش از این که این اتفاق بیفتد کار در بیمارستان دولتی و پزشکی برای پزشکان تفاوتی نداشت چون دستمزد هر دو جا برای پزشک یکسان بود؛ البته بابت هتلینگ قدری هزینهها در بیمارستان خصوصی بیشتر بود؛ اما ما به تفاوت درمان وارد جیب بیمارستان میشد نه پزشک!
وی افزود: از آن تاریخ به بعد پزشکان دو شغله شدند، یعنی هم در بیمارستان دولتی و هم در بیمارستان خصوصی کار می کردند؛ زیر میزی گرفتن و فساد از همین جا شروع شد. وقتی به پزشک بیمارستان دولتی رجوع می شد، در پاسخ یا رسما یا غیر رسمی از شما زیر میزی میگرفت؛ یعنی یا شما را در همان بیمارستان دولتی عمل میکرد که باید ما به تفاوت هزینه با بیمارستان خصوصی را همان جا از بیمار میگرفت یا بیمار را وادار میکرد که برای عمل به بیمارستان خصوصی رجوع کند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی فارس با تاکید بر اینکه زیر میزی حاصل جمع فقدان تدبیر در نظام سلامت و زیاده خواهی پزشکان بود، تصریح کرد:در مقابله با این فساد، واضح بود که نظام پزشکی باید قدری تعرفه دولتی را افزایش و تعرفه بخش خصوصی را قدری کاهش میداد نه اینکه هر دو را به طور متوسط دو و نیم برابر افزایش دهد؛ مضاف بر اینکه زیر میزی محصول کم در آمد بودن پزشکان نبود که با افزایش تعرفه بخواهد حل بشود.
شهبازی ادامه داد: خب معلوم است وقتی جناب وزیر خودشان بیمارستانهای خصوصی دارند و ذی نفعند همین میشود؛ چه کسی گفته وزیر حتما باید مدرک پزشکی داشته باشد؟ وزیر باید بتواند مدیریت کند و ضرورتی ندارد که خودش از جامعه اطباع باشد؛ نهاد نظارتی بالا دستی برای نظارت بر پزشکان کجاست؟ و انصافا چه کسی میتواند حقوق بیماران را پیگیری کند؟
وی با تاکید بر اینکه تعرفههای جدید نه تنها مشکل زیرمیزی را حل نکرد؛ بلکه به ابعاد، پیچیدگی و عمق آن افزایش داد، تصریح کرد: جناب وزیر اگر بنا دارد مشکل بیماران را حل کند این کافی نیست که برود با قربانیان عزیز اسید پاشی عکس بگیرد و مجلهها با ذوق و شوق این فداکاری بزرگ ایشان را تیتر یک کنند. اگر عزم ایشان برای حل مشکلات نظام سلامت جدی است؛ چرا تعرفههای دولتی و خصوصی را همزمان دو برابر کردند؟
دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی با اشاره به نامه انتقادی رئیس نظام پزشکی از برنامه ثریا به رئیس رسانه ملی،گفت: معتقدم رئیس نظام پزشکی مقصد نامهشان را اشتباه انتخاب کردهاند! به ایشان پیشنهاد میکنیم به جای نگاشتن نامه به رئیس صدا و سیما، نامهای به مردم بنویسند و به اشکالات موجود پاسخ بدهند.
شهبازی در پایان گفت: در مورد برنامه اخیر ثریا پیرامون نظام سلامت نیز بر خود فرض میدانم که از دست اندرکاران این برنامه اعلام حمایت کنم؛ معتقدیم برنامه اخیر ثریا از یک ظلم بزرگ در نظام سلامت پرده برداشت که جای تقدیر و تشکر دارد.