به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از مشهد، حجت الله عبدالمالکی دیروز در همایش اقتصاد مقاومتی که توسط انجمن علوم سیاسی در سالن اجتماعات دانشگاه پیام نور مشهد برگزار شد، گفت: در ابتدا ما باید دشمن شناسی خود را در خصومتهای موجود در زمینه اقتصاد داخلی و خارجی مورد بررسی قرار داده و به این بخش را که مقدمه اقتصاد مقاومتی است به آن بپردازیم.
وی با انتقاد از برخی نیروهای ارزشی در کشور گفت: متاسفانه ما درگیر یک جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم؛ اما بچههای ارزشی نظام برخی این واقعیت را قبول ندارند و فکر میکنند شرایط در آرامش کامل در حال گذر است.
عبدالمالکی با بیان اینکه پس از سال 88 خصومتهای خارجی به شدت تشدید شد، گفت: در سال 58 پس از تسخیر لانه جاسوسی تحریمهای آمریکا آغاز شد؛ اما نقطه عطف این تحریمها و شدت فشار آمریکا و غرب و نقطه آغازین تحریمهای فلج کننده از سال 88 اوج گرفت.
سه دسته تحریم ایران را در بر گرفته است
این استاد دانشگاه با بیان اینکه از سال 88 به بعد دشمن تصمیم بر نابودی حتمی ما گرفت، خاطر نشان کرد: ما سه دسته تحریم پس از بیداری اسلامی و اتفاقات سال 88 در کشور مشاهده میکنیم، که تحریمهای شورای امنیت، سازمان ملل و اتحادیه اروپا و در نهایت تحریمهای یک جانبه آمریکا را شامل میشود.
وی ادامه داد : تحریمهای آمریکا در دو دسته جای میگیرد که یک دسته تحریمهای کنگره و دسته دیگر تحریمهای رئیس جمهور است؛ که البته تحریمهای کنگره نیز از کانال رئیس جمهور آمریکا میگذرد و او حق تصویب یا وتوی آنها را دارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه تحریمها شورای امنیت و سازمان ملل آنقدر دارای اهمیت نیستند، افزود: تحریمهای مشکل ساز تحریمهای کنگره و ریاست جمهوری آمریکا میباشد؛ که شامل 10 قانون تحریم از کنگره و 18 دستور تحریم از ریاست جمهوری است.
عبدالمالکی در ادامه با بیان اینکه تحریمهای بانکی بسیار سخت است و باعث میشود نتوانیم با بانکهای بین المللی معامله کنیم، گفت : برای انجام یک مبادله بین المللی نیاز است یک بانک در مبدا یک بانک در مقصد و یک بانک ضامن با یکدیگر تعامل داشته باشند تا تبادل کالا و ارز صورت گیرد .
هیچ بانک ناظری ضمانت ایران را قبول نمیکند
وی ادامه داد : پس از شروع تحریمها فلج کننده هیچ بانک ناظری دیگر ضمانت ایران را قبول نمیکند و بر این اساس هیچ بانک خارجی بانکهای ایرانی را به رسمیت نمیشناسد و حال این سوال وجود دارد که ما باید چگونه 70میلیارد دلار بودجه فروش نفتمان را از خریدار بگیریم ؟
این استاد دانشگاه تحریم کالا را یکی دیگر از تحریمها مهم دانست و گفت : تحریم حمل و نقل در کنار تحریم تکنولوژی از دیگر تحریمهایی هستند که موجب میشود ما برای تامین نیاز خود در قطعات خودرو و یا پهلو گرفتن کشتیهای دیگر کشورها در بنادر ایران و تامین نیاز خود به مشکل بر بخوریم .
عبدالمالکی با بیان اینکه فضای تحریمهای اقتصادی از جنگ نظامی بسیار سنگین تر است گفت : در حالی که رهبری فرمودند ما باید خود را برای یک جنگ تمام عیار اقتصادی آماده کنیم اما متاسفانه جوانان ارزشی ما اصلا متوجه این جنگ نیستند و برخی مسئولین کشور از نگرانی این اتفاق لرزه را بر اندام خود احساس میکنند .
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه هدف از تحریمهای اقتصادی دارای دو وجه میباشد خاطر نشان کرد : پشت این تحریمها اهداف عملیاتی و نهایی وجود دارد؛ که اهداف عملیاتی مورد توجه اسرائیل بوده و زمینه ساز تحقق اهداف نهایی است .
75 میلیون نفر انسان در برابر تحریم های آمریکا در فشار هستند
وی با انتقاد از رفتار دوگانه رئیس جمهور آمریکا گفت : رئیس جمهور آمریکا به دروغ میگوید هدف ما از تحریمها مردم ایران نیستند بلکه حاکمیت است حال این سوال در این جا شکل میگیرد؛ که در تورم ایجاد شده از تحریم ها، مجلس و ریاست جمهوری بیشتر ضرر میکنند یا 75میلیون نفر آدمی که با کوچکترین بالا و پایین رفتن قیمت زندگیشان تحت تاثیر قرار میگیرد؟
عبدالمالکی با بیان اینکه اگر من دستم به آن سناتور خبیث آمریکایی برسد که گفت باید نان را از دست مردم ایران بگیریم حتما او را خواهم کشت یاد آور شد: این چهره واقعی آمریکایی است که امروز ظریف در برابرش میخندد و با آن به چانه زنی میپردازد .
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اهداف نهایی مورد توجه آمریکا و انگلیس است گفت :هدف نهایی که پس از اهداف عملیاتی و کوتاه مدت ایجاد میشود، تغییر ساختار سیاسی کشور به یک حکومت دیکتاتوری مانند اوکراین است .
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در ادامه با بیان اینکه این تحریمها جهت ایجاد فشار برای ریختن مردم به اعتراض نسبت به فشار اقتصادی در داخل خیابانها صورت میگیرد متذکر شد :سوال مهم این است که علت این خصومتها چیست؟ که میخواهند مردم را تحت فشار بسیار، نسبت به انقلاب بیتفاوت کند؟
سال 1386 بهترین وضعیت ایران در اقتصاد بود
وی با بیان اینکه ما در سال 86بهترین وضعیت اقتصادی را داشتیم افزود: ما در سطح بین المللی در سال 86 در اوج بودیم و بهترین فروش نفت را در میزان بالا داشتیم به نحوی که هر بشکه نفتمان را به قیمت 140دلار به فروش میرساندیم و دو میلیون بشکه نفت در هر روز از بنادر نفت ایران صادر میشد.
عبدالمالکی با بیان اینکه این شرایط در حالی بود که غرب درگیر بحران اقتصادی و ایران هیچ بحرانی نداشت افزود : وضعیت مطلوب ایران موجب شده بود که برخی از شرکتهای غربی تحریمهای سابق خود علیه ایران را به صورت یک طرفه برداشته و بسیاری از کشتیها در بنادر ما پهلو گرفته و جنسهای خود را به صورت قسطی در اختیار ما قرار میدادند.
وی ادامه داد : من پیامکهای سال 86 را که در خصوص فروش خودروی کمری و پرادو به دستم میرسید هرگز فراموش نمیکنم که در متنش آمده بود فروش خودروی کمری و پرادو به قیمت 20میلیون تومان که نقدا 10میلیون تومان پرداخت و 10میلیون تومان به صورت اقساطی دریافت میشود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اکنون قیمت یک کمری 160میلیون تومان است خاطر نشان کرد :آنجه برای من جای سوال دارد این است که در آن وضعیت مطلوب رهبری میفرمودند "خود را آماده جنگ اقتصادی کنید و تا این حد غرق در اقتصاد جهانی نشوید" .
مسئولین دولتی، مجلسی و نخبگان نسبت به بصیرت رهبری ناآگاه هستند
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در ادامه با انتقاد از مسئولین دولتی، مجلسی و نخبگان نسبت به این تذکرات مقام معظم رهبری، این افراد را ناآگاه نسبت به بصیرت رهبر دانست و گفت : از 1386 تا 1388 مقام معظم رهبری به صورت مکرر در خصوص جنگ اقتصادی توصیه میکردند.
وی ادامه داد : رهبر میفرمودند "قانون بگذارید تا در برابر واردات غیر ضروری کنترل صورت بگیرد" و همه با تعجب نسبت به اوضاع به سامانی که داشتیم میگفتند رهبر چرا اینگونه میگوید و این حرفها را باور نداشتند .
عبدالمالکی با بیان اینکه برخی دانشجویان آزاد اندیش امروز در برابر این سخنان من که چرا اگر رهبر اینگونه تاکید میکردند مجلس دولت و خواص چاره اندیشی نکردند متذکر شد: متاسفانه مدیران دولتی، مجلسی و نخبگان در سختترین شرایط اکثرا نادانترین افراد هستند و مصداق این فرموده امام خامنهای شدند که فرمودند "ما هرچه که گفتیم کسی توجه نکرد".
غرب برای رسیدن به لذت گرایی موانع پیش رو را بر میدارد
این استاد دانشگاه با بیان اینکه غرب برای پوشش دادن به تفکری که بر آن اساس زندگی میکند نیاز به چند فاکتور اساسی دارد گفت: تمدن غرب نیازمند تکنولوژی؛ نیروی کار، مواد اولیه و بازار است تا به هرنحوی که شده تفکر دنیای خود را پوشش دهد.
وی با بیان اینکه عصر طلایی سرمایه دارای اسلامی با آمدن رنسانس به پایان رسید یادآور شد : آنچه که غرب را متحول کرد و توانست علم را به ثریا برساند تفکری بود که موجب شکل گرفتن پرستاتیزم مسیحی شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در ادامه با بیان اینکه غرب نیروی کار مورد نیاز خود را با سیاستهای توسعه جمعیت ایجاد کرد و توانست با مهاجر پذیری جمعیت امریکا را در طول 20سال گذشته به 110میلیون نفر افزایش دهد گفت : دقیقا همزمان با این تلاش تفکر کنترل جمعیت در میان مسلمانان رشد گرفت.
عبدالمالکی با بیان اینکه غرب در ذهن ما یک تفکر غلط را تقویت میکند افزود: غرب موجب شده تا ما فکر کنیم نفت و گاز اصلا ارزشی ندارد و این در حالی است که هر بشکه نفت خام را به قیمت 100دلار از ما میخرد و با ارزش افزوده 13هزاردلار با محصولات جدید به ما برمیگرداند.
آمریکا روزانه 18 میلیون بشکه نفت خام مصرف میکند
این استاد دانشگاه با بیان اینکه آمریکا در روز 18میلیون بشکه نفت خام مصرف میکند گفت : در حالی که ما یک میلیون بشکه نفت در روز صادر میکنیم، آمریکا 9میلیون بشکه نفت از داخل کشورش تهیه و 9میلیون بشکه نفت از کشورهای دیگر میخرد و اگر این تعداد را ضرب در 13هزاردلار ارزش افزوده و ضرب در 365روز کنید میبینید آمریکا از جمع 15هزار میلیارد دلار جی پی دی خود هشت هزار دلار را از طریق تبدیل کردن نفت خام بدست میآورد .
وی با بیان اینکه راحت الحلقومترین نگاه به نفت و گاز در کشورهای مسلمان وجود دارد گفت: عربستان، ایران، کویت، امارات، عراق و شمال آفریقا نفت خود را با کمترین قیمت به اروپا داده و تمام محصولات اساسی خود مانند دوربین،کابل، میکروفون، پارچه ،الیاف، لامپ، لب تاب موبایل و هرآنچه را که فکر میکنید با قیمت چند برابر از اروپا میخرند.
عبدالمالکی با بیان اینکه مشکل غرب با ما قسمت اقتصادی تفکر انقلاب اسلامی است خاطر نشان کرد: توصیههای ارزشی موجود در انقلاب اسلامی موجب میشود که تفکر لذتگرای غرب با نابودی مواجه شود و این چیزی است که تن آمریکا و حامیانش را میلرزاند.
مشکل امروز جوانان ایران بیکاری داوطلبانه است
وی با بیان اینکه مشکل امروز کشور ما بیکاری داوطلبانه است گفت: ما از طرفی جوانانی داریم که چندین سال بیکار هستند و میگویند خوشحالیم که بر سر کار با حقوق 700هزار تومان نرفتهایم و از سوی دیگر پیامبری داریم که کار را عبادت و بیکاری را ننگ میداند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اگر دروازههای کار ما به سوی کشورهایی مانند اندونزی و مالزی باز شود فرصتهای شغلی ما ظرف سه سال به 32میلیون شغل میرسد گفت : اکنون در کشور 22میلیون فرصت شغلی داریم که متاسفانه به دلیل بیارزش بودن علم و بی ارزش بودن کار، توان بالای جوانان نخبه ما در این میان دیده نمیشود .
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در ادامه با بیان اینکه دشمن سه جنگ نظامی فرهنگی و سیاسی را بر روی ما امتحان کرده است متذکر شد : دشمن از این سه جنگ به نتیجه نرسیده است و اکنون در صدد رسیدن به موفقیت از طریق جنگ اقتصادی است .
90 درصد مشکلات اقتصادی ایران به دلیل بیکفایتی مسئولان و بی توجهی مردم است
عبدالمالکی با بیان اینکه مشکلات اقتصادی امروز ما 10درصد از خارج و 90درصد دیگر با تکیه غرب بر ناکارآمدی مسئولین و بیکفایتی آنها در داخل صورت گرفته است خاطرنشان کرد : خلاصه فرهنگ مصرفی، تولیدی و بی کفایتی مسئولین کشور جریان تحریم را قوت داد و توانست نقشه دشمن را جلو اندازد.
وی ادامه داد :ولع مصرف در مردم ،اصرار به گرفتن کالاهای خارجی، تبدیل کالاهای مصرفی به کالاهای سرمایهای ،گران فروشی، احتکار کالا، کاهش تولید از سوی تولیدکنندگان و وارد کردن شوک از این طریق به بازار از جمله مهمترین دلایل بالا گرفتن شدت تحریم در کشور بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) با بیان اینکه بیکفایتی مسئولین در این خصوص آنقدر زیاد است که در قدرت بیان نمیگنجد گفت : نمیتوان نقش مسئولان را در بیتوجهی به هشدارهای پیش از نزول بلا از سوی مقام معظم رهبری نادیده گرفت و سهم عمده این مشکلات که به دلیل این بی کفایتی است را در نظر نیاورد.
الگوی مبارزه با جنگ اقتصادی از راه دشوار به موفقیت میرسد
این استاد دانشگاه با بیان این که مردم نیز در نقش خود آن گونه که باید ظاهر نمیشوند متذکر شد: چرا زمانی که کمری 40میلیون تومان بود مردم آن را خریداری میکردند و اکنون که 140میلیون تومان است باز هم اصرار بر خرید دارند؟ مردم در کجا باید نقش خود را ایفا کنند ؟
وی با بیان اینکه رهبر الگوی اقتصاد مقاوتی را در اختیار ما قرار دادهاند؛ اما ما نسبت به آن بیتوجه هستیم خاطر نشان کرد :الگوی مقابله با دشمن در خصوص تحریمها این است که یا راه ساده را انتخاب کنیم و زنگنه و نعمت زاده را به دردسر ننداخته و ظریف را پیشتاز مذاکرات کنیم و یا اینکه از راه دشوار مشکلات داخلی را برطرف و تحریم را از طریق حل معظلات داخل کنار بگذاریم .
عبدالمالکی در پایان با بیان اینکه اگر تمام مشکلات هستهای هم حل شود آمریکا تحریمهای خود را ادامه خواهد داد، گفت : مطمئن باشید آن روزی که آمریکا بگوید کاش ایران بیاید و با ما تعامل کند خواهد رسید و این را بدانید که اگر توان ذهنی دشمن 80 هم باشد، این را میداند که باید در مقابل دین ما ایستادگی کند.