کد خبر:۳۷۲۲۲۴
مظلومیت "فرهنگ" در سال "اقتصاد و فرهنگ"

حذف معاونت فرهنگی این بار در دانشگاه یاسوج

معاون سابق فرهنگي دانشگاه یاسوج در اعتراض به كار غير فرهنگي سرپرست دانشگاه گفت: با اين اقدام چگونه اهداف رهبر انقلاب در سال فرهنگ تحقق می يابد؟ این کار در واقع ذبح فرهنگ در دانشگاه به حساب مي‌آيد.

به گزارش خبرنگار "خبرگزاري دانشجو" از ياسوج، در سالي كه از سوي مقام معظم رهبري به نام سال فرهنگ نام‌گذاري شد،‌ شاهد اقدامي زير پوستي در دانشگاه‌هاي كشور براي حذف معاونت فرهنگي دانشگاه‌ها هستيم.


اقدامي كه يادآور حذف معاونت پرورشي در دوران اصلاحات از وزارت آموزش و پرورش بود و اين روزها نيز زمزمه هايي از آن دوباره به گوش مي‌رسد كه خوشبختانه سند چشم انداز تحول آموزش و پرورش اين اجازه را نمي‌دهد.


اما دانشگاه كه در دولت كنوني به جولانگاه يك گروه سياسي تبديل شد و سعي در كسب منافع حزبي خود از طريق بدنه نخبگاني كشور دارند، مظلوم واقع شد و به راحتي مي‌تواند دست خوش تغييراتي از اين دست شود.


پس از حذف معاونت فرهنگي در دانشگاه جندي شاپور اهواز، حركت خزنده مشكوكي براي حذف اين حوزه فرهنگي در ديگر دانشگاه‌ها شروع شد و دانشگاه ياسوج كه طي يك و نيم سال اخير عرصه خوش خدمتي به يك جناح خاص سياسي بود، از اين قافله عقب نماند و در اقدامي ضد فرهنگي و در تداوم ساير فعاليت‌هاي ضد فرهنگي سرپرست آن،‌ معاونت فرهنگي را حذف و در معاونت دانشجويي ادغام كرد.


اين حركت مشكوك در سال فرهنگ در حالي اتفاق افتاد كه وزارت علوم هنوز به صورت رسمي ابلاغ و يا اعلامي در اين خصوص صادر نكرد بلكه بر جدايي اين دو معاونت تاكيد داشت.


يوسف نيكروز، معاون سابق فرهنگي دانشگاه ياسوج كه چندي پيش در اعتراض به يك اقدام غير قانوني و غير فرهنگي سرپرست دانشگاه مطالبي را با رسانه‌ها در ميان گذاشته بود،‌ قرباني نقد خويش شد و به طور كامل از حوزه فرهنگي دانشگاه كنار گذاشته شد تا باب انتقاد در اين حوزه بسته شود.


نيكروز كه يكي از نيرو‌هاي فعال اصلاح طلب است، خود را يك اصلاح طلب ارزشي مي‌داند كه هيچ گاه اجازه نمي‌دهد ارزش‌ها و پايبندي‌هايش فداي مسائل سياسي و دسته بندي هاي جناحي و حزبي شود.


وي در جمع خبرنگاراني كه از وی خواستند تا دلايل عزلش را از اين معاونت اعلام كند، مهم ترين دلايل عزل خود از سوي سرپرست دانشگاه ياسوج را اختلاف سه ماهه با سرپرست دانشگاه بر سر برخي مسائل فرهنگي عنوان کرد و گفت: من " اصلاح طلب ارزشی‌ام " و همگان پیشینه سیاسی ما را خوب می‌دانند اما با این وجود قبول ندارم که مسائل ارزشی را فدای خواسته‌های سیاسی خود و یا دیگران کنم.


اين استاد دانشگاه ياسوج به ادغام دو معاونت فرهنگي و دانشجويي اشاره كرد و گفت: ادغام معاونت‌های فرهنگی و دانشجویی در دانشگاه دولتی یاسوج را به هیچ عنوان قبول نداشته و ندارم و آغاز اختلافات ما با سرپرست این دانشگاه بر همین موضوع بود.


وي افزود: تاکید ما بر این بود که دغدغه رهبر انقلاب را باید در دانشگاه حول محور فرهنگ اجرایی کنیم.


نيكروز ادامه داد: در چند نوبت به سرپرست دانشگاه گفتیم که ادغام معاونت های فرهنگی - دانشجویی نمی تواند دغدغه‌های رهبر معظم انقلاب در سال فرهنگ را تحقق بخشد.


معاون سابق فرهنگي دانشگاه ياسوج تنها نتيجه و دستاورد ادغام معاونت فرهنگي را ذبح فرهنگ در دانشگاه عنوان كرد و گفت: ما معتقدیم با این ادغام شاهد ذبح فرهنگ در دانشگاه خواهیم بود اما سرپرست دانشگاه به چنین موضوعی معتقد نبود.


وي به اختلاف با سرپرست دانشگاه در نام گذاري اماكن فرهنگي اشاره كرد و گفت: اختلاف ما حول محور نامگذاری های برخی اماکن تحت نظارت دانشگاه بود و تاکید ما براین بود که هرگونه نامگذاری می بایست بر اساس تصمیم شورای فرهنگی دانشگاه صورت گیرد، اما متاسفانه سرپرست دانشگاه چنین عقیده‌ای ندارد.


نيكروز به تشكيل اتاق فکر فرهنگي براي نخستين بار در كشور توسط اين معاونت در دانشگاه ياسوج اشاره كرد و گفت: با ادغام معاونت فرهنگي با دانشجويي، اين اتاق فكر به كلي حذف شده و امور فرهنگي دانشگاه به طور كامل كنار گذاشته مي‌شوند.


گفتني است سرپرست دانشگاه ياسوج با تز "ما فقط زمينه ساز بستر براي فعاليت‌هاي فرهنگي در دانشگاه هستيم نه مجري آنها"  سعي در القاي اين تفكر را دارد كه امور فرهنگي به دانشجويان و حوزه هاي تخصصي مرتبط است و از دخالت در اين امور ابا مي‌كند، اما چيزي كه طي يك و نيم سال اخير مشخص شد و موجب انتقاد و سر انجام عزل معاونت فرهنگي اين دانشگاه شد،‌ دخالت هاي مستقيم و غير قانوني اين سرپرست غير قانوني در امور فرهنگي دانشگاه است كه بعضا بدون توجه به راي و نظر مسئولان اين حوزه صورت مي‌گيرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار