کد خبر:۳۷۲۷۲۶
یادداشت دانشجویی/

جنبش دانشجویی همگام با انقلاب

دبیر کل جنبش عدالتخواه دانشجویی، به مناسبت روز دانشجو در یادداشتی به نقش دانشجویان و وظایف آن‌ها در مواجهه با مسائل پرداخته است.

به گزارش گروه دانشگاه "خبرگزاری دانشجو"، حسین شهبازی دبیر کل جنبش عدالتخواه دانشجویی، به مناسبت روز دانشجو در یادداشتی به نقش دانشجویان و وظایف آن‌ها در مواجهه با مسائل پرداخته است.

 

نقش دانشجویان در مبارزه با استکبار چیست؟

 

مبارزه با استکبار از سوی دانشجویان، در دهه چهارم انقلاب باید به لحاظ فرم پیشرفت‌هایی کرده و چند خاکریز پیش آمده باشد، و همگام با انقلاب حرکت کند.

 

معتقدم جریان دانشجویی باید با استکبار به معنای عام آن مبارزه کند، استکبار چه در خارج از کشور و چه نمود داخلی آن. خاطرم هست یک موقع رهبری (دام عزه) جمله‌ای یه این مضمون فرمودند که: اگر می‌خواهید با حمله تبلیغاتی غرب مواجه شوید ضعف‌های داخلی را از بین ببرید تا آن‌ها ابزاری برای تبلیغات علیه ما نداشته باشند.

 

مبارزه با آمریکا و فقر زدایی هر دو از یک ریشه آب می‌خورند؛ مبارزه با آمریکا و حل مشکلات مردم از یک ریشه آب می‌خورند؛ مع‌الهذا معتقدم جریانات دانشجویی با یک نیت واحد باید به هر دو کار بپردازند، هم مبارزه با فقر و فساد و مشکلات داخلی هم مبارزه با استکبار جهانی و در صدر آن‌ها آمریکا

 

وظیفه جریان دانشجویی در عرصه‌های مختلف چیست؟

 

دانشجو باید با توجه به چند جنبه فعالیت کند:

 

لا یکلف الله نفسا الا وسع‌ها؛ جریان دانشجویی باید ((وسع‌ها)) ی خودش را دقیق شناسایی کند و تشخیص بدهد که کارکردش چیست؟ وسعهای دانشجو یعنی مجموعهٔ باید‌ها و نباید‌های کاری داشجویان، این یک نکته اساسی است و از هدر رفت نیرو یا بی‌اثر شدن فعالیت‌های دانشجویی جلوگیری می‌کند.

 

باید‌ها و نباید‌های ما را یک سری متغیر‌ها روشن می‌کنند:

 

- توجه به اولویت‌ها و فرامین رهبری، برای مثال رهبری می‌فرمایند دانشگاه نباید تبدیل به باشگاه سیاسی بشود، این بسیار مساله مهمی هست، و اتفاقا در مواردی به جریان دانشجویی آسیب زده، این بدان معناست که برای دانشجویان نباید باند‌ها و قبایل سیاسی تصمیم بگیرند، جریان دانشجو نباید تبدیل به بازوی اجرایی باند‌های سیاسی بشود. نه اینکه دانشجو سیاسی نباشد؛ خیر، سیاسی باشد اما عمله سیاسیون نباشد.

 

- مصلحت سنجی: حتما یکی از مسائلی که باید مورد توجه دانشجویا قرار بگیرد مصالح عمومی جامعه و کشور است اما گاهی عده‌ای، منافع یک قبیله و گروه سیاسی آن چنان به کل حکومت و جامعه تعمیم می‌دهند که انسان فکر می‌کند مصلحت فلان شخص‌‌ همان مصلحت دین است! این گونه مصلحت سنجی‌ها یکی از آفات بزرگ و مهلک در راه فعالیت‌های دانشجویی است.

 

ندیدن فساد، فساد را از بین نمی‌برد، اگر ما خودمان را به آن راه بزنیم و سوت زنان از کنار فساد بگذریم، مشکل حل نخواهد شد، بنابه مصالح فلان آقا یا نحله سیاسی یا فلان مدیر نمی‌شود از مبارزه با فساد دست کشید که اتفاقا بزرگ‌ترین مصلحت حکومت و جامعه است که عدالت به احسن وجه برقرار شود فارغ از اینکه خوشایند اشخاص باشد یا نباشد.

 

- فرزند زمان خویش بودن؛ به این معنا که اگر دانشجو در یک سری شعار و مجموعه محدودی از فعالیت‌ها خلاصه بشود، چه بسا از جامعه خود سال‌ها به لحاظ زمانی عقب بیفتد و به یک سری حرف‌های انتزاعی مختصر بشود که ربطی به امروز جامعه‌اش ندارد.

 

- اقلیم و جغرافیا؛ حتما و قاعدتا اولویت عملکرد یکی از همسنگران خوزستانی با رده بندی اولویت یک برادر رشتی متفاوت است، آن چیزی که بین همهٔ جریان دانشجویی واحد است روح حاکم بر عملکرد است نه مصداق کار آنچه در رشت صورت می‌گیرد باید منتج به حل مشکلات رشت بشود و آنچه در خوزستان انجام می‌پذیرد باید با توجه به ضعف‌های‌‌ همان جا باشد، از آنجا که بسیاری از قوت‌ها و ضعف‌ها غیر مشترک است، کار نیز متفاوت خواهد بود.

 

- یک نکته مهم دیگر این است که فعالیت‌های دانشجویی باید قابل ترجمه برای توده‌ها باشد و مردم نیز پیرامون آن توجیه بشوند.

 

انتشار یادداشت دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط "خبرگزاری دانشجو" نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار