کد خبر:۳۷۲۶۳۶
کامران دانشجو در دانشگاه فردوسی مشهد:

دانشگاه است که کشور را خط می‌دهد/ دانشگاه ما در ماهیت، شکل و محتوا مقلد دانشگاه‌های غربی است

وزیر علوم در دولت دهم با بیان اینکه دانشگاه ما در ماهیت، شکل و محتوا مقلد دانشگاه‌های غربی است، گفت: یکسری از مشکلات دانشگاه زیر بنایی است و اساسی‌ترین مشکل دانشگاه ما این است که سنگ بنای آن توسط افراد ضد دین گذاشته شده و دانشگاه‌های ما کپی‌برداری از دانشگاه‌های غربی است.

به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، وزیر علوم در دولت دهم دقایقی پیش در جمع دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در همایش "نقد عملکرد وزارت علوم در دولت دهم" که توسط جامعه اسلامی این دانشگاه برگزار شد، ضمن ابراز خوشحالی از حضور در جمع دانشجویان گفت: امام خمینی(ره) می‌فرمودند" از دانشگاه باید سرنوشت یک ملت تعیین شود زیرا دانشگاه در راس امور است و مقدرات کشور بسته به ان است" یعنی دانشگاه است که کشور را خط می‌دهد؛ اما اینکه آموزش عالی کشور ما چه مشکلاتی دارد را به دو گروه تقسیم کرده‌ام.

 

دانشجو با بیان اینکه دانشگاه ما در ماهیت، شکل و محتوا مقلد دانشگاه‌های غربی است، تصریح کرد: یکسری از مشکلات دانشگاه زیر بنایی است و اساسی‌ترین مشکل دانشگاه ما این است که سنگ بنای آن توسط افراد ضد دین گذاشته شده و دانشگاه‌های ما کپی‌برداری از دانشگاه‌های غربی است.

 

وی بیان داشت: محتوای علم غرب به گونه‌ای است که بیان می‌کند مسئله‌ای به نام خلقت وجود ندارد و هر چه هست طبیعت است و جنانچه در این بین خلقتی نیز وجود دارد ربوبیتی در کار نیست. در مورد انسان نیز آنان همین گونه می‌اندیشند و به لذت اصالت می‌دهند.

 

دانشجو با بیان اینکه غربی‌ها در شکل علوم نیز تنها به رابطه‌ها توجه دارند که متاسفانه این مسئله نیز در دانشگاه‌های ما کپی برداری شده گفت: در زمان رضا شاه که غرب گرایی در کشور به وجود آمده بود عده‌ای به اروپا رفته و زمانی که باز می‌گردند همان مسائلی را که دیده بودند عیننا کپی برداری می‌کنند.

 

وزیر سابق علوم ادامه داد: امروز 80 سال است که اینگونه دانشگاه داریم و چنانچه بخواهیم تغییری در آن ایجاد کنیم از دو سو مورد مخالفت قرار می‌گیریم.

 

وی خاطرنشان کرد: نخستین مخالفت از غرب آغاز خواهد شد و در داخل کشور نیز افرادی که به مخالفت برمی‌خیزند به سه دسته تقسیم می‌شوند، دسته نخست کسانی هستند که دانشگاه را تنها محل دانش می‌دانند و نه بینش، دسته دوم کسانی هستند که می‌دانند دانشگاه محل تعلیم و تربیت است؛ اما بینش خودشان غربی و مادی است و دسته سوم؛ قائل به وجود دانش و بینش در دانشگاه هستند؛ اما دانششان غربی است.

 

دانشجو ادامه داد: اسلام قائل به فطرت انسان است و عنوان می‌کند فطرت انسان است که دانش انسان را کنترل می‌کند.

 

وی ضمن بیان این مطلب که تنها با رنگ و لعاب دادن نمی‌توان دانشگاه را تغییر داد بلکه باید تغییرات ماهوی رخ دهد تا تبدیل به دانشگاه تراز شویم گفت: امام خمینی(ره) می‌فرمایند" تازمانی که دانشگاه اسلامی نشود جامعه اسلامی نخواهد شد" این جمله به این معناست که دانشگاه سابق بر این اسلامی نبوده و در حال حاضر نیازمند جامعه اسلامی هستیم.

 

وزیر علوم دولت دهم ادامه داد: زمانی که گفتیم استاد سکولار نمی‌خواهیم یعنی دانشگاه محل دانش و بیش است که در این زمینه مقام معظم رهبری می‌فرمایند" برای اسلام در دانشگاه‌ها ارزش قائل شوید، همچنین روش‌ها و بینش‌ها در دانشگاه باید صددرصد اسلامی باشد".

 

 دانشجو در رابطه با مشلات روبنایی دانشگاه خاطرنشان کرد: عده‌ای دنبال این بودند که دانشگاه را مکانی برای تقابل با نظام تبدیل کنند.

 

وی افزود: دو حکومت داریم که یکی از این حکومت‌ها برآمده از اراده ملت است که با نظام شاهنشاهی متفاوت استو در نظام شاهنشاهی دانشگاه باید در عرض مبانی نظام حرکت کند و این گونه ارزش گذاری می‌شد؛ اما در نظام برآمده از رای مردم دانشگاه در طول نظام حرکت می‌کند که عده‌ای این را نمی‌پسندند.

 

وزیر علوم دولت دهم در خصوص دانشگاه مستقل تصریح کرد: در این دانشگاه فعالیت سیاسی مستقل از احزاب و فتنه است، زمینه لازم برای ایجاد سطح بینش سیاسی فراهم، از نظر علمی به روز است و حداقل به صورت تطبیقی نظریاتش علمی است و کمترین وابستگی را به دولت دارد.

 

دانشجو با بیان اینکه برخی معتقد بودند جنبش دانشجویی، جنبشی است که در مقابل نظام گیرد و پایه‌های نظام را به لرزه درآورد بیان داشت: قسمت‌های مهمی از فتنه که در طول تاریخ رخ می‌دهند به دلیل وجود همین نوع تحلیل است.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه به دلیل اینکه تحلیل ما تحلیلی غلط است و قرآن سر نیزه را اشتباه می‌گیریم گفت: در نظامی که برآمده از رای مردم است دانشگاه دین مدار، استکبار ستیز است. هدف وسیله را توجیه نمی‌کند و بصیرت را همراه خود می‌کند.

 

وزیر علوم دولت دهم با تاکید بر اینکه عده‌ای دردصد بودند 16 آذر را به نفع غرب مصادره کنند گفت: با دشمن می‌توان صلح کرد، صلح فرصتی است برای توانا و نفس گیر شدن نه خفه و مضمحل شدن.

 

دانشجو ادامه داد: برخی جار می‌زدند دانشجویی که مقابل نظام است دانشجوی سیاسی است؛ اما در این نگاه دانشجو سیاسی نیست بلکه ابزار دست احزاب است.

 

وی در رابطه با ویژگی دانشجوی سیاسی بیان داشت: دانشجوی سیاسی انتقاد می‌کند؛ اما فحاش نیست و با فاصله گرفتن از دشمن و فتنه ارکان نظام را تثبیت می‌کند؛ انتقاد می‌کند؛ اما 18 تیر را به وجود نمی‌آورد و به دامان غرب پناه نمی‌برد.

 

وزیر علوم دولت دهم خاطرنشان کرد: در هر فعالیتی دو نگاه وجود دارد یک نگاه معطوف به قدرت است که در این نگاه دانشگاه توپخانه، دانشجو سرباز و مردم رعیت هستند و انقلاب را ابزار و تمام شده می‌دانند و نگاه دوم معطوف به خدمت است که در این نگاه دانشگاه سرباز امام زمان(عج) تربیت می‌کند و مردم ژنرال هستند.

 

دانشجو تاکید کرد: نمی‌توان با یک ادبیات انقلاب کرد و با ادبیات دیگر حکومت، نمی‌توان"مرگ بر آمریکا" گفت و آن گاه تا کمر برای آنان خم شد.

 

وی بیان داشت: باید به دنبال این باشیم که دانشگاه ما در تراز جمهوری اسلامی ایران باشد و نه غیر از آن، ما دانشگاهی تحویل دولت یازدهم دادیم که در آن توهین نمی‌شد و امید است دولت یازدهم دانشگاهی تحویل دانشگاه دوازدهم دهد که ارکان اخلاقی و فرهنگی در آن رعایت شده باشد.

 

وزیر علوم دولت دهم یادآور شد: موضوع بورس سه هزار بورس یک فضاسازی بود که بعد مشخص شد حدود 30 نفر هستند، در مورد بورسیه‌ها سازمان بازرسی و دیوان محاسبات باید پیگیری کنند و ما نیز باید صبر کنیم تا نظر آنان اعلام شود.

 

دانشجو ضمن بیان اینکه قبول دارم استکبار داخالی وجود دارد خاطرنشان کرد: خوی استکبار در فتنه88 بود چطور می‌شود که رای 50 درصد دموکراتی‌ترین انتخابات لقب می‌گیرد؛ اما انتخاباتی که نتیجه‌ای که بیش از 64 درصد داشت قبول نمی‌شود بنابراین با استکبار داخلی باید مبارزه کنیم.

 

وی ضمن بیان اینکه اعلام می‌کنم با هر کسی شما بخواهید در مورد آموزش عالی به مناظره بپردازم تاکید کرد: موضوع دانشجویان ستاره دار و بورسیه تاریخ مصرف دارد، هرچه در این زمینه بگوییم افرادی که خود را به خواب زده‌اند نمی‌پذیرند همچنین مسئله ستاره دار شدن دانشجویان مربوط به زمان ما نبود مربوط به زمان افراد دیگری بود.

 

وزیر علوم دولت دهم ادامه داد: موتور محرک دو عامل گفتمان امام خمینی(ره) و انقلاب و تولید و اقتدار ملی داشتن است.

 

دانشجو تاکید کرد: کجای دنیا رقیب، قاضی خوبی بوده است؟ چه کسی گفته در مسئله بورسیه‌ها 800 نفر خلاف کرده‌اند؟چنانچه ریگی به کفش کسی نیست باید اجازه دهند دستگاه‌های ناظر رای خود را اعلام کنند.

 

وی بیان داشت: در دوره‌ای که وزارت علوم را در دست داشتم در محتوای دانشگاه 15 گروه تشکیل و حدود چهار هزار سرفصل بیان شد و سند اسلامی شدن دانشگاه را به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رساندیم.

 

دانشجو با بیان اینکه از اینکه یک مسئولی که در دانشگاه هزار کار خلاف انجام داده؛ اما باز وارد دانشگاه می‌شود تعجب می‌کنم تصریح کرد: در فضای امنیتی تولید علم و نوشتن 40 هزار مقاله ممکن نیست.

 

وزیر علوم دولت دهم فرهنگ را برآمده از اعتقادات و بینش که تبدیل به ارزش، باور و رفتار می‌شود گفت: نیازمند این هستیم که در زمینه علوم انسانی نیز افرادی بورس شوند؛ البته باید به این نکته توجه کرد که در دوره وزارت من کمترین بورس به خارج انجام شد و بورسیه را تبدیل به بورس داخل کردیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار