به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از کرمان، مریم احتشامزاده، معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید باهنر کرمان بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران به مناسبت هفتهی پژوهش گفت: دانشگاه شهید باهنر کرمان به عنوان دانشگاه مادر از پژهشگران برتر استانی تقدیر خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه تلاش وزارت علوم در رشد و پرورش دایره پژوهشهای محوری است، تصریح کرد: افراد از هر صنف و قشری میتوانند با داشتن ایده از حمایتهای مالی و معنوی پارک علم و فناوری بهرهمند شوند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید باهنر کرمان در رابطه با تجاری سازی علوم نیز گفت: بیش از ۷۰ شرکت در پارک علم و فناوری استان کرمان به مرحله تجاری رسیدهاند و محصولاتشان در بازار عرضه میشود.
احتشامزاده درباره پذیرش دانشجوی دکتری پژوهشمحور نیز خاطر نشان کرد: به زودی تغییراتی بر روی دستور العمل این نوع پذیرشها اعمال میشود.
وی با اشاره به اینکه ارائه الگوهای موفق به فارغالتحصیلان وظیفه دانشگاه است، گفت: دانشگاه فرصت و حمایت خود را از ایدههای دانشجویان دریغ نمیکند تا زمانی که این ایدهها به مرحله تجاریسازی و در نتیجه ایجاد اشتغال منتهی شود.
استاد دانشگاه شهید باهنر کرمان تصریح کرد: پرورش فکری اثرگذاری پژوهشها است که دانشگاه باید آن را هدایت کند تا بتواند با استفاده از این ایدهها، طرحریزی و مشکلی از مشکلات جامعه را حل و فصل کند.
احتشام زاده در رابطه با بومیسازی تحقیقات دانشگاهی در دانشگاه باهنر کرمان نیز بیان داشت: نتایج این تحقیقات دانشبنیان چهار پژوهشکده صنایع معدنی، باغبانی، انرژی و محیط زیست و فرهنگ اسلام و ایران بود که دو پژوهشکده دیگر سنگ آهن گلگهر و هوا و فضا نیز از سال ۹۱ کلید خورده است.
وی گفت: طی توافق نامهای که با پژوهشکده هوا و فضا صورت گرفته است؛ پایاننامهها و رسالههای دکتری به سمت پژوهشهای مورد تقاضای سازمان هوا و فضا سوق داده میشوند.
احتشامزاده درباره شرکتهای دانشبنیان نیز گفت: شرایط برای تسهیل و شکلگیری و حمایت این شرکتها برای هیئت علمی و دانشآموختگان فراهم است و در این راستا چند کارگاه آموزشی برای ایجاد روحیه و فرهنگ کارآفرینی برگزار شده که در این کارگاه شرکتهای موفق دانشبنیان به استان و سایر استانهای کور معرفی شدهاند.
وی با تاکید بر کیفیت کار شرکتهای دانشبنیان، تصریح کرد: مدت کوتاهی از شکلگیری این شرکتها در دانشگاه نمیگذرد، اما تاکنون شش گروه اعضای هیئت علمی دانشگاه به همراه دانشآموختگان خود دست به تشکیل این شرکتها زدهاند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه باهنر کرمان گفت: دانشگاه باهنر کرمان با ۶۴۰ عضو هیات علمی و ۱۴ هزار دانشجو ظرفیت مناسبی برای ایجاد شرکتهای دانشبنیان دارد.
این مقام مسئول در پایان گفت: برخی از پژوهشها هیچ گرهی از مشکلات حل نخواهند کرد و انعکاسی در جامعه ندارد؛ بنابراین از آنجا که دانش و مشکلات در جامعه ما وجود دارد، باید کاری کرد که این دو به هم مرتبط شوند و لازمه آن ریسکپذیری سرمایهگذار است و این موضوع نیز از طریق صندوق ریسک معاونت علمی پژوهشی قابل تقلیل است.