کد خبر:۳۷۳۷۲۵
فایننشال تایمز گزارش داد

کاهش 13.5 درصدی وابستگی ایران به درآمدهای نفتی در بودجه 94

فایننشال تایمز در مورد بودجه ایران برای سال آینده نوشت، وابستگی ایران به درآمدهای نفتی در بودجه این کشور برای سال آینده کاهش یافته اما وابستگی به درآمدهای مالیاتی تا 45 درصد (در شرایط واقعی) افزایش یافته است.

به گزارش گروه اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، روزنامه فایننشال تایمز طی گزارشی در مورد بودجه ارائه شده ایران به مجلس توسط دولت نوشت، درحالی‌که تهران می‌کوشد تا اثرات کاهش قیمت نفت را برای این کشور کاهش دهد، حسن روحانی ریاست‌جمهوری ایران از کاهش هزینه‌ها و افزایش مالیات‌ها در بودجه 837 هزار  میلیارد تومانی ایران برای سال آینده، پرده برداشت.

 

روحانی پس از ارائه بودجه به مجلس ایران گفت، از ماه ژوئن، از عهده کاهش 36 درصدی قیمت نفت برآمده‌ایم. وی می‌خواهد هزینه‌های کنونی کاهش دهد، مالیات‌ها تا حدود 24 درصد افزایش دهد، صادرات غیرنفتی را تقویت کند و سهم صندوق توسعه ملی را کاهش دهد که به معنای افزایش ذخیره درآمدهای نفتی نسبت به سال گذشته، است.

 

اقتصاددانان ایرانی معتقدند که این بودجه نشان‌دهنده افزایش 13.6 درصدی در هزینه‌ها در مقایسه با سال مالی کنونی است اما تورم 18.2 درصدی به معنای این است که در شرایط واقعی هزینه‌ها کاهش خواهد یافت.

 

قیمت نفت پیش‌بینی شده در بودجه سال آینده ایران 72 دلار در هر بشکه مبنا قرار داده شده است. همچنین کاهش بیشتر ارزش ریال را در 3 سال گذشته حدود 50 درصد از ارزش خود را از دست داده است، مدنظر قرار گرفته است و 28500 ریال در برابر دلار درنظر گرفته شده است که حدود 9 درصد بیش از نرخ قرار داده شده در بودجه کنونی است.

 

مالیات بر ارزش افزوده از 8 درصد به 10 درصد و هزینه‌های وزارتخانه‌های علوم و کشاورزی نیز افزایش یافته است.

 

به گفته یک تحلیلگر اقتصادی، میزان کسری بودجه امسال مشخص نیست. حقیقت این است که بودجه شرکت‌های دولتی در بودجه سال آینده برای نخستین بار به میزان چشمگیری کاهش یافته است.

 

روحانی گفته است که دولت وی در نظر دارد تا وابستگی ایران به درآمدهای نفتی را از 45 درصد (در دو دهه گذشته) به 31.5 درصد در سال آینده کاهش دهد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار