گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حوزه فرهنگ در یک هفته گذشته با خبرهای متنوعی همراه بود، زائران دیگر به سمت مرزها حرکت نکنند، چرایی جذب شدن نوجوانان و جوانان به ترانههای زیرزمینی، از احتمال انتشار "سال گرگ" تا کتابی که هیچ ناشری آن را چاپ نکرد!، برخورد با فیلمهایی که از خط قرمز عبور کردهاند لازم است و .... از مهمترین خبرها در صفحه فرهنگی به شمار میآید.
زائران دیگر به سمت مرزها حرکت نکنند
سعیداوحدی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی "خبرگزاری دانشجو"، گفت: براساس اطلاعیه شماره 5 قرارگاه اربعین زائرین تا اطلاع ثانوی از رفتن به سمت مرزها خودداری کنند تا جمعیتی که در مرز هستند، عبور کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: هم اکنون در مرز مهران ترافیک سنگینی وجود دارد و به زائرینی که در مسیر مرز، در حال حرکت هستند توصیه میشود که به سمت مرز شلمچه و چزابه حرکت کنند.
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه با اشاره به اینکه تا فردا ظهر روند عبور زائران از مرز وجود دارد، اظهار داشت: از فردا ظهر تمهیدات برگشت از عراق فراهم می شود و از زائرینی که هنوز از مبدأ خود حرکت نکرده اند تقاضا می شود دیگر به سمت مرزها نیایند و به خادمین خود اجازه دهند که مقدمات بازگشت زائران از کربلا فراهم شود.
چرایی جذب شدن نوجوانان و جوانان به ترانههای زیرزمینی
محمدرضا عیوضی در گفتگو با خبرنگار هنر و ادب "خبرگزاری دانشجو"، با اشاره به تفاوت دیروز و امروز دنیای موسیقی گفت: به خاطر شرایط جامعه، شکل موسیقی امروز کمی تغییر کرده و زیبایی خود را از دست داده است. علی رغم تلاش برخی از دوستان، اما تعداد کارهای خوب بسیار کم است.
وی در ادامه افزود: برخی از همکاران قدیمی دهه 70، امسال آلبوم های جدید خود را منتشر میکنند و حضور آنان باعث میشود موسیقی شکل بهتری به خود بگیرد.
این خواننده کشور با اشاره به موضوع فیلترینگ و نحوه نظارت و مدیریت بر موسیقی بیان داشت: مدیریت، نظارت بر موسیقی از سوی نهاد یا مدیر یک مجموعه امکان پذیر نیست چون به طور مثال وزارت ارشاد اختیار عملی از خود ندارد بلکه مجری سیاست های از پیش تعیین شده هستند.
وی با بیان اینکه با ورود مدیر جدید نباید منتظر اتفاقات خاص بود، اظهار داشت: تنها تغییر نگرش سیاستمداران نسبت به موسیقی می تواند به تغییرات منجر شود تغییراتی که برای موسیقی ارزش قائل است و برای آن ردیف بودجه تعیین میکند که در نهایت به تولید آثار خوب منجر میشود.
از احتمال انتشار "سال گرگ" تا کتابی که هیچ ناشری آن را چاپ نکرد!
به گزارش خبرنگار حوزه هنر و ادب «خبرگزاری دانشجو»؛ هفتهای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ خبر اول اینکه:
احتمال انتشار رمان «سال گرگ» در صورت اصلاح
علی شجاعی صائین، مدیر دفتر توسعه دفتر کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیرامون علت توقیف رمان «سال گرگ» نوشته جواد افهمی، گفت: این کتاب توقیف نشده است، بلکه مجوز آن صادر نشده است و ما این موضوع را به ناشر کتاب ابلاغ کردهایم.
وی درباره علت صادر نشدن مجوز چاپ این رمان که با محوریت موضوع سازمان منافقین نوشته شده و در سال 1391 عنوان برگزیده سوم جشنواره، داستان انقلاب را به خود اختصاص داده است، گفت: خیلی به صلاح نیست که وارد جزئیات این موضوع شوم. اداره کتاب در دولت دهم یک بار تصمیم گرفته است که مجوز این کتاب را صادر نکند و ما هم بعد از وصول اعتراض ناشر، آن را مجددا بررسی و نظر قبلی را تائید کردیم.
مدیر دفتر توسعه دفتر کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه من به شخصه معتقدم که این کتاب قابل اصلاح است و در صورتی که اصلاحات لازم اعمال شود، قابل انتشار است، تاکید کرد: چنانچه ناشر بخواهد موارد اصلاحی را در اختیارش بگذاریم، ما این کار را انجام خواهیم داد و اگر این اصلاحات اعمال شود، ممکن است کتاب بتواند مجوز انتشار بگیرد.
جواد افهمی، نویسنده رمان «سال گرگ» امروز دوشنبه (هفدهم آذرماه) در گفتگویی از اعلام نظر اداره کتاب وزارت ارشاد مبنی بر غیرقابل انتشار بودن این اثر خبر داد.
برخورد با فیلمهایی که از خط قرمز عبور کردهاند لازم است
روح الله سهرابی در گفتگو با خبرنگار سینما و تلویزیون "خبرگزاری دانشجو"، در پاسخ به اینکه مرز بین نقد و انتقاد با تخریب و سیاه نمایی را چگونه میتوان مشخص کرد گفت: تعیین مرز مشخص بین نقد و تخریب به نوع نگاه خود ما باز میگردد هم زمان که فیلم را میتوان گفت تلخ، سفید و یا نقادانه است.
وی تاکید کرد: مرز مشخص قبل از هر چیز انصاف است یعنی انصاف خود مخاطب یا نقاد مهم است.
سهرابی با اشاره به اینکه اصول تعیین فیلم سیاه مشخص است، اظهار داشت: اگر تمام سفیدیها، امیدواریها، روشنیها و وجوه مثبت جامعه را کنار بگذاریم و صرفا به موضوعات منفی بپردازیم، بدون اینکه هیچ راهکار و برون رفتی از مشکلات نشان ندهیم؛ این همان حدودی است که سیاه نمایی در آن در حال اتفاق است.
این کارگردان سینما در ادامه با اشاره به مشکل بزرگ سینمای ایران و ضعف ساختاری آن افزود: در سینمای ایران علی رغم تمام تلاشهایی که صورت میگیرد همچنان بیبرنامگی خاصی وجود دارد. یه دلیل ذات چموش سینما چه بسا، مواردی اتفاق بیفتد که همان بیبرنامگی تلقی شود.
چه کسانی در قالب عزاداری به امام حسین (ع) خیانت میکنند؟
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه"خبرگزاری دانشجو"؛ طی سالیان اخیر،در برخی از مناطق شیعه نشین شیوهها و رسوم مختلفی وارد عزاداری اباعبدالله الحسین (ع) شده است که برخی از آنها هیچ سندیتی در دین و سنت ندارد. یکی از این رسوم که گاهاَ دستآویز اغراض سیاسی نیز شده، قمه یا تیغ زنی است که با تأسی به مجروح و شهید شدن سیدالشهداء (ع) و شهیدان کربلا و به عنوان اظهار آمادگی برای خون دادن و سر باختن در راه امام حسین (ع) انجام میگیرد و هر ساله به ویژه با رسیدن ایام محرم و صفر شدت میگیرد. در این خصوص به گفتگویی با دکتر محمدحسین رجبی دوانی نشستیم ...
خبرگزاری دانشجو: نوعی ازعزاداری در مراسم امام حسین (ع) در برخی ازنقاط به شکل «قمه زنی» رواج پیدا کرده که آن را به نوعی عشق وعلاقه عمیق به سیدالشهدا قلمداد میکنند، که واکنشهای مختلفی نیز به همراه داشته است. در این مورد یعنی قمه زنی در اسلام و جایگاه آن توضیح بفرمایید.
رجبی دوانی: وقتی از سوی مراجع عظام تقلید و به خصوص رهبری تحریم شده و یا مجاز شمرده نشده باشد، اگرحتی کسی به عنوان عشق به امام حسین (ع) این کار را انجام دهد نه تنها خدمت به امام نیست بلکه خیانت به وجود امام حسین (ع) کرده است، چرا که موجبات وهن مذهب حقه شیعه را فراهم میکند و باعث میشود بهانه به دست دشمنان پلیدی همچون وهابیت بیفتد. مذهب پوچ وهابیت به قدری از نظر اعتقادات خرافی، غیرقابل ارزش است که آنها به مظهر پاک شیعه خرده میگیرند. بنابراین اعلام هفته برائت مقابل هفته وحدت و یا هر مسئله دیگری که دشمنان شیعه را نسبت به شیعه جریحه کند و بهانه به دست آنها دهد برای حمله به ارزشهای شیعه این خلاف شرع است و طبق فرموده بزرگان که حداقل آن خیانت به نظام ولایی و امام زمان (عج الله) است.
هیچکس به اندازه عربنیا به من اعتماد نکرد
شهرزاد کمال زاده در گفتگو با خبرنگار سینما و تلویزیون"خبرگزاری دانشجو"، با اشاره به نقش آفرینی خود در سریال «رنگ شک» فریبرز عرب نیا گفت: یکی از متفاوت ترین نقش آفرینیهای خود را در این فیلم داشتم. نقش همسر یک افسر عملیاتی را ایفا کردم که به دلیل عدم حضور همسرش در زندگی با مشکلاتی روبرو شده و او را تبدیل به یک انسان ضعیف و افسرده کرده است. او فردی مرد محور است که حضور همسرش برای او بسیار تاثیرگذار است.
وی در ادامه افزود: همیشه دوست داشتم ایثار و فدارکاری همسران پلیس، به ویژه افسران عملیاتی را به تصویر بکشم و مسائل و دشواریهایی که آنها با آن روبرو هستند به نمایش در بیاورم.
این بازیگر سینما و تلویزیون در خصوص همکاریاش با عرب نیا عنوان کرد: شاید هر کارگردانی ریسک اعتماد به شهرزاد کمال زاده را با توجه به نقشه های که داشته، نمیکرد.
وی با اشاره به اینکه عربنیا بازیگری است که بسیاری آرزوی نقش مقابل او را دارند، بیان داشت: برای هر کارگردانی نخستین کار بسیار مهم است و سعی میکند تمام عوامل و جزئیات فیلمش بهترین باشد. اما آقای عربنیا حمایت زیادی در این سریال از من کرد و شاید هیچ کس به اندازه او برای سپردن چنین نقشی به من اعتماد نکرد.
شهرزاد کمال زاه در خصوص آخرین فعالیت های هنری خود گفت: "ذوب شدن پادشاه" عنوان فیلمی است که هنوز خبر قطعی حضور آن را در جشنواره فجر ندارم.