به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ روزنامه «یدیعوت آحارونوت» در پایگاه اینترنتی خود نوشت: ارزیابی های «شین بت» (سازمان اطلاعات و جاسوسی اسرائیل) نشان میدهد که منطقه غرب آسیا همچنان در سال 2015 هم بی ثبات و ناآرام خواهد بود و اختلافات میان دولت های این منطقه تشدید خواهد شد و دشمنان تلاش خواهند کرد تاکتیکهای بیشتری را در برابر همدیگر بکار بگیرند.
این ارزیابی همچنین نشان می دهد که نیروهای بخش اطلاعات ارتش در منطقه بزرگ ترین تهدید علیه اسرائیل محسوب میشوند.
«شین بت» در ارزیابی خود اعلام کرد: انتظار میرود منطقه در سال 2015 همچنان ناآرام خواهد بود و احتمالا زندگی در این منطقه در سال جدید دشوارتر از سالهای قبل خواهد بود و این منطقه به خطرناک ترین منطقه جهان تبدیل خواهد شد. چون بخشهای اطلاعاتی ارتشهای منطقه فعالیتهای خود را فراتر از مرزهای خود گسترش میدهند و تلاش میکنند درباره ایران، عراق، اردن، سوریه، لبنان، مصر، یمن، عربستان سعودی و کشورهای شمال آفریقا اطلاعات جمع آوری کنند.
همزمان جامعه جهانی از نظر اجتماعی با اختلال و اضمحلال مواجه شده است و از نظر سیاسی در حال از هم پاشیدن است و روز به روز بیشتر فقیر می شود.
بر اساس این گزارش ادعا شده که بحران مزمن اقتصادی که از مدت ها پیش گریبان کشورهای عربی را گرفته است به علت کاهش قیمت نفت این بحران بیش از پیش تشدید خواهد شد.
«شین بت» در ادامه مدعی شده همین موضوع باعث می شود که کشورهای عمده مانند سوریه، لیبی و عراق بیش از پیش به سمت تجزیه حرکت کنند که این وضع میتواند کشورهای باثبات منطقه مانند ایران و مصر را هم تحت تاثیر قرار دهد.
در عربستان سعودی که بعنوان یک کشور با ثبات شناخته می شود میزان بیکاری در میان جوانان آن در سال 2015 به حدود 30 درصد خواهد رسید. بنابراین جای تعجب نیست که این همه شهروند عربستان در گروه های مسلح حضور دارند.
«شین بت» در ارزیابی خود همچنین مدعی شده در سایه تحولات جدید در منطقه گروه های افراطی بیشتری در اطراف اسرائیل شکل خواهند. ممکن است موج خشونت های منطقه به داخل اسرائیل هم سرایت کند. مقامات اطلاعاتی و امنیتی در سال 2015 به راحتی قادر نخواهند شد منشا حرکت های خشونت آمیز را شناسایی کنند. مسئولان اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل نتایج تحقیق خود را درباره وضع منطقه و جهان را در سال آینده اخیرا در اختیار مقامات ارشد سیاسی و نظامی اسرائیل قرار دادند.
در این ارزیابی اطلاعاتی و امنیتی شماری از تهدیدهای بالقوه مورد توجه قرار گرفته شده اند و تاکید شده باید پاسخی برای این تهدیدها یافت شود. بنظر میرسد این ارزیابی مبنایی برای برنامه کاری اسرائیل در زمینه های سیاسی، امنیتی و اقتصادی در سال آینده باشد. بنابراین عجیب نیست که مقامات اطلاعات و امنیتی می گویند ارزیابی وضعیت کلی سال آینده از نظر سیاسی بشدت دشوار خواهد بود و آنها تنها میتوانند وضع چند ماه اول سال 2015 را با سطحی از اطمینان و دقت ارزیابی کنند.
ارزیابی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی اسرائیل درباره وضع منطقه عموما با ارائه تصویری کلی از منطقه از نگاه قدرت های جهانی شروع می شود. در این بخش گفته می شود که منطقه غرب آسیا امروزه دیگر هیچ مالک بین المللی ندارد و هیچ عامل و قدرتی وجود نداردکه بتواند توازن را در این منطقه حفظ کند و بتواند همکاریهای بین المللی را با هدف تقویت صلح در منطقه هماهنگ کند.
"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه تلاش های زیادی را برای تقویت موقعیت و جایگاه خود در منطقه از طریق نقش آفرینی در تحولات سوریه انجام داده است. آمریکا هم که سالیان متمادی آزادانه اقدامات زیادی در منطقه انجام داده است اکنون تلاش می کند هیچ اقدامی را بدون هماهنگی با همپیمانان خود انجام ندهد. بنابراین آمریکا در سوریه یک ائتلاف عربی تشکیل داده است و در عراق هم یک ائتلاف غربی تشکیل داده است.
«باراک اوباما» بدون هماهنگی با همپیمانان خود نه قادر بود اقدامی در برابر گروه داعش انجام دهد و نه میتوانست به "مخالفان میانه رو" سوریه و کردهای عراق کمک کند. روسیه در مواقع حساس زیادی در جنگ ارتش سوریه با مخالفان به یاری ارتش سوریه شتافته است.
سازمان اطلاعات و جاسوسی اسرائیل در ادامه مدعی شد: اکنون طرف های درگیر در بحران سوریه به این نتیجه رسیده اند بهترین راه برای حل بحران این کشور دستیابی به توافقی برای تقسیم قدرت در این کشور است.
البته آمریکا با این روند مخالف است. با این حال روسیه همچنان به ارسال تسلیحات و تجهیزات مختلف به سوریه از طریق بندر «طرطوس» ادامه می دهد.
«شین بت» در ادامه ارزیابی خود درباره وضع سوریه نوشته است : موضوع سلاح های شیمیایی سوریه در سال 2015 هم حل نشده باقی خواهد ماند.
سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی در خصوص وضعیت ایران در 2015 نوشت: هنوز مشخص نیست که آیا ایران و آمریکا قبل از تابستان سال آینده توافقنامه جامع هستهای را امضا خواهند کرد یا خیر.
مقامات اطلاعاتی و جاسوسی اسرائیل توافقنامه جامع هستهای میان ایران و آمریکا را برای اسرائیل مفید نمی دانند. از یک سو، مشخص شدن نتیجه مذاکرات میان ایران و آمریکا باعث می شود که بتوانیم ارزیابی درست تر و دقیق تری درباره اقدامات آینده اسرائیل در مرزهای شمالی اسرائیل ارائه کنیم و از سوی دیگر در صورتی که ایران نتواند به توافقنامه ای با غرب دست بیابد و نتواند تحریمهای بین المللی را رفع کند در آن صورت دیگر غیرقابل کنترل خواهد شد.
«شین بت» در ادامه نوشت: حداقل دو موضوع دیگر هم بر سرنوشت منطقه در سال 2015 تاثیرگذار خواهند بود. یکی از این موضوعات برگزاری انتخابات در اسرائیل و دیگری کاهش قیمت نفت در منطقه است. بنظر میرسد عربستان سعودی و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از امکانات و ذخائر خوبی برخوردار هستند و می توانند از بحران کنونی حداقل در یک مرحله بدون مشکلات جدی عبور کنند.
مقامات سازمان اطلاعات و جاسوسی اسرائیل معتقدند 4 اردوگاه در منطقه در برابر هم می جنگند.
«شین بت» در ادامه گفته است بحران در روابط اسرائیل و فلسطینیها در سال 2015 ممکن است. «حماس» همچنان 30 درصد از توانایی موشکی خود را حفظ کرده است.
«حماس» بازسازی تونل قدیمی و همچنین ایجاد تونلهای جدید را به سمت اسرائیل شروع کرده است و برخی اخبار حاکی از آن است که حماس سیمانی را که سازمان ملل برای ساخت منازل مسکونی در اختیار هشت هزار خانوار فلسطینی در غزه قرار داده بود از آنها خریداری کرده است.
«شین بت» معتقد است ممکن است تظاهرکنندگان بار دیگر به خیابان های مصر و اردن بازگردند چون امکان و شانس ایجاد ثبات در منطقه خاورمیانه بسیار پایین است.